Áruszállítás

Megbízható, pontos fuvarozót keres?
Kérjen gyors árajánlatot most!


A belföldi áruszállítás és a nemzetközi áruszállítás egyaránt a gazdaság működésének ütőere. A vállalatok számára az export-import pontos és biztonságos szállítása, a magánszemélyek szempontjából a gyógyszerek, élelmiszerek, műszaki cikkek, egyéb használati tárgyak, adás-vétel során kötött ügyletek alapját képező áruk eljuttatása A pontból B pontba kiemelten fontos gazdasági folyamat. Az áruszállítással foglalkozó fuvarozó cégek szolgáltatásának minősége igen fontos szerepet játszik a folyamat gördülékenységében.

Áruszállítás

Nap, mint nap több millió tonna áru van folyamatosan úton belföldön, nemzetközi utakon, vasúti úton, légi úton vagy hajókkal történő konténeres szállítással.

A szállítmányozási szektor sikerese működésének egyik indikátora a gyorsaság, de a döbbenetes volumen miatt rendkívül fontos szigorúan szabályozott keretek között tartani az áruforgalmat.

A közúti áruszállítás feltételein túl nemzetközileg elfogadott egyezmények, törvények, vámok, sőt veszélyes áruszállítás esetén speciális szabályozások terelik körül határolt mederbe akár a belföldi, akár a külföldi, nemzetközi áruszállítási folyamatokat.

Belföldi áruszállítás

A Szibéria Sped több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a fuvarozás, szállítmányozás terén. A fuvarokra vonatkozó jogszabályokat, előírásokat nemcsak ismerjük, de szigorúan be is tarjuk.

Megbízásaink alapján belföldi áruszállításon túl külföldre is szállítunk, sőt akár veszélyes árut, speciális kezelést igénylő árut is a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabb módon eljuttatunk a feladótól a címzettig.

Sok esetben a költséghatékonyság vagy az útviszonyok adta korlátok miatt szükségessé válik kombinált áruszállítás, mikor több közlekedési mód bevonásával célszerű elvégezni az áruszállítást. A gyakorlatban ez közúti, vasúti, vízi közlekedés összehangolását jelenti általában.

Magyarország egész területére 24 órán belüli kiállást garantálunk! 

Külföldi áruszállítás

Az országhatárokon átívelő, nemzetközi áruszállítás nélkül egycsapásra megállna az élet megszokott dinamikája.

Külföldre, egész Európába, a volt Szovjetunió tagállamaiba, Közel-Keletre is szállítunk a megbízóink igényei szerint. A nemzetközi áruszállítás egy dinamikus térképen nagyon hasonlít egy szövevényes pókhálóra. Országúton, vasútvonalakon, levegőben és vízen minden pillanatban járművek tízezrei, százezrei szállítanak árucikket ide-oda.

A Szibéria Sped a belföldi, külföldi áruszállítás kihívásainak megfelelve nemcsak a szükséges gépjárművekkel, de rutinos, tapasztalt gépjárművezetőkkel, magas szakmai tudással rendelkező fuvarszervezőkkel és a szükséges engedélyek meglétével is garantálni tudja az ügyfelek maximális elégedettségét.

A nemzetközi áruszállítás során export, import szállítása is történhet, de akár tranzitfuvar is szükségessé válhat, amikor egy másik országból származó fuvareszközzel halad a szállítmányozó és szállít árut egy adott állam területén keresztül, viszont mindeközben árucikkek fel- és lerakodása nem történik.

Vasúti áruszállítás folyamata

A vasúti áruszállítás gyakran szükségessé válik, általában kombinált formában, közúti szállítással karöltve. A vasúti szállítás előnyei:

  • nagy árumennyiség
  • nagy távolságra szállítható
  • majdnem független a külső környezeti hatásoktól (időjárás)
  • közúti szállításhoz képest kisebb az energiaigénye
  • közúti szállításhoz képest kisebb a környezetkárosító hatása
  • sokféle áru szállítható
  • jól kalkulálható a tarifa

Amikor nagy mennyiségű árunak nagy egységekben kell a feladótól a megrendelőhöz eljutnia, akkor igazán költséghatékony opció lehet a vasúti szállítás.

A Szibéria Sped szakértő munkatársai komplex tudásuk révén a szállítási folyamatok költség optimalizálására is képesek, a szállítás leghatékonyabb lebonyolítása érdekében a lehetséges opciókat szamba veszik, értékelik, így a megrendelő biztos lehet abban, hogy a legmegfelelőbb szállítási mód került kiajánlásra, elvégzésre.

Bérelt vagonjaink segítségével az átlagosnál több és magasabb színvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani megbízóink számára.

Ügyfeleink részére 9 km hosszú széles nyomtávú vasúti sínpárt tartunk fenn, több rámpával, így az Ukrajna felől érkező vasúti szerelvények fogadása sem jelent gondot. Az átrakodást több daruval és targoncával szakképzett munkatársaink gördülékenyen elvégzik.

Közúti árufuvarozás szabályai

A közúti áruszállítás feltételei sokrétűek, ha a törvényi előírásoknak, a szabályozásoknak, kikötéseknek megfelelően végzi egy vállalkozás.

Ugyanakkor egy minőségi szolgáltatást nyújtó fuvarozó, szállítmányozó cégnek, mint a Szibéria Sped a küldetése nem ér véget a jogszabályi megfelelőséggel. A megbízás legmagasabb szintű teljesítéséhez, a megbízó elvárásainak teljeskörű teljesítéséhez olyan apró nüánszok is szükségesek, melyek a több évtizedes tapasztalatot nem nélkülözhetik.

A közúti árufuvarozás során díj ellenében a fuvarozó cég más tulajdonát szállítja. A fuvarozás végzéséhez többek között az „Engedély díj ellenében végzett közúti árutovábbításra” igazolás is szükséges, de ha a felrakó vagy a lerakóhely Magyarországon kívüli, úgynevezett „Közösségi Engedély” -re is szükség van.

Kombinált áruszállítás

A kombinált áruszállítás vagy más néven intermodális szállítás sok esetben mérlegelendő, sőt bizonyos szempontok esetén elsődlegesen választandó opció a szállítmányozásban. Ilyenkor többféle áruszállítási mód bevonásával jut el a szállítmány A pontból B pontba.

Akár 70%-kal csökkenhet a károsanyag kibocsátás a 300 km feletti fuvarok esetében a kombinált áruszállítással, ha a kamionok, pótkocsik tartalmát vonatra vagy hajóra rakják át.

Kombinált áruszállítás megszervezésében és kivitelezésében a Szibéria Sped nagy gyakorlattal rendelkezik, a megbízónak is sokszor előnyösebb, mivel költséghatékony, kiszámítható megoldást jelent még nagy raksúly mellett is.


További szolgáltatásaink:

Ebben is segítünk

ADR vagy veszélyes áru szállítás

+

Ebben is segítünk

Áruszállítás

+

Ebben is segítünk

Belföldi fuvarozás

+

Ebben is segítünk

Bútor szállítás

+

Ebben is segítünk

Élő állat szállítás

+

Ebben is segítünk

Fogyasztási cikkek szállítása

+

Ebben is segítünk

Furgonos szállítás

+

Ebben is segítünk

Fűtést igénylő áru szállítás

+

Ebben is segítünk

Gyógyszer fuvarozás

+

Ebben is segítünk

Gyűjtő szállítás

+

Ebben is segítünk

Hajószállítás

+

Ebben is segítünk

Hűtést igénylő áru szállítás

+

Ebben is segítünk

Kiállítási tárgy szállítás

+

Ebben is segítünk

Komplex logisztika

+

Ebben is segítünk

Konténer szállítás

+

Ebben is segítünk

Közúti szállítás

+

Ebben is segítünk

Légi szállítás

+

Ebben is segítünk

Mezőgazdasági gép szállítás

+

Ebben is segítünk

Munkagép szállítás

+

Ebben is segítünk

Nemzetközi fuvarozás

+

Ebben is segítünk

Normál áru szállítás

+

Ebben is segítünk

Ömlesztett áru szállítás

+

Ebben is segítünk

Raktározás

+

Ebben is segítünk

Ruha szállítás

+

Ebben is segítünk

Speciális szállítás

+

Ebben is segítünk

Targonca szállítás

+

Ebben is segítünk

Tartályos szállítás

+

Ebben is segítünk

Tengeri szállítmányozás

+

Ebben is segítünk

Túlsúlyos és túlméretés gép szállítás

+

Ebben is segítünk

Üveg szállítás

+

Ebben is segítünk

Vámügyintézés

+

Ebben is segítünk

Vasúti fuvarozás

+

Célországok:

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.