Hasznos linkek

Közúti fuvarozás

 1. Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) – legfontosabb információkat tartalmazza a közúti fuvarozással kapcsolatban.
 2. Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – Az oldal információkat tartalmaz a vámügyintézési folyamatokról és az adminisztrációs követelményekről, amelyekre szükség lehet a közúti szállítmányozáshoz.
 3. Európai Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (ETF) – Az ETF weboldala információkat tartalmaz az európai fuvarozási szabályokról, valamint a vezetési idő és pihenőidő szabályairól.
 4. Közlekedési Hatóság – Az oldal információkat tartalmaz a közúti közlekedési szabályokról, valamint az okmányokról és az engedélyekről, amelyek szükségesek lehetnek a fuvarozáshoz.

Vasúti szállítmányozás

 1. MÁV-START Zrt. – Az oldal információkat tartalmaz a magyarországi vasúti szállítmányozásról, valamint azokról a szolgáltatásokról, amelyeket a MÁV-START nyújt.
 2. Európai Vasúti Ügynökség (ERA) – Az oldal információkat tartalmaz az európai vasúti szállítmányozásról, valamint a szabályokról és a biztonsági előírásokról.
 3. International Union of Railways (UIC) – Az oldal információkat tartalmaz a nemzetközi vasúti szállítmányozásról, valamint az európai vasúti szabványokról és biztonsági előírásokról.

Tengeri szállítmányozás

 1. Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) – Az oldal információkat tartalmaz a tengeri szállítmányozásról, valamint a nemzetközi tengeri biztonsági előírásokról és környezetvédelmi szabályokról.
 2. APM Terminals – Az oldal információkat tartalmaz a tengeri szállítmányozásról és a kikötői szolgáltatásokról, valamint a globális logisztikai megoldásokról.
 3. Container Tracking – Az oldal lehetőséget biztosít a tengeri szállítmányok nyomon követésére, amely hasznos lehet az ügyfeleknek, akik szeretnék nyomon követni a szállítmányukat.
 4. Marine Traffic – Az oldal lehetőséget biztosít a hajók nyomon követésére az egész világon, így az ügyfelek számára megkönnyítheti a tengeri szállítmányozással kapcsolatos információk megszerzését.
 5. Port of Rotterdam – Az oldal információkat tartalmaz a Rotterdam-i kikötőről, amely az egyik legnagyobb kikötő Európában, és fontos szerepet játszik a tengeri szállítmányozásban.

Légi szállítmányozás

 1. Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) – Az oldal információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint a globális légiközlekedési iparág legfontosabb szabályairól és előírásairól.
 2. Budapest Airport – Az oldal információkat tartalmaz a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, valamint a légi szállítmányozással kapcsolatos szolgáltatásokról.
 3. Air Cargo News – Az oldal friss híreket és információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint az iparági trendekről és fejlesztésekről.
 4. Air Cargo World – Az oldal információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint az iparág vezetőinek véleményeit és szakértői cikkeket is közölnek.
 5. International Air Transport Association (IATA) Dangerous Goods Regulations (DGR) – Az oldal információkat tartalmaz a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos IATA szabályokról és előírásokról.

Egyéb hasznos linkek