Hasznos linkek

Közúti fuvarozás

 1. Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) – legfontosabb információkat tartalmazza a közúti fuvarozással kapcsolatban.
 2. Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – Az oldal információkat tartalmaz a vámügyintézési folyamatokról és az adminisztrációs követelményekről, amelyekre szükség lehet a közúti szállítmányozáshoz.
 3. Európai Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (ETF) – Az ETF weboldala információkat tartalmaz az európai fuvarozási szabályokról, valamint a vezetési idő és pihenőidő szabályairól.
 4. Közlekedési Hatóság – Az oldal információkat tartalmaz a közúti közlekedési szabályokról, valamint az okmányokról és az engedélyekről, amelyek szükségesek lehetnek a fuvarozáshoz.

Vasúti szállítmányozás

 1. MÁV-START Zrt. – Az oldal információkat tartalmaz a magyarországi vasúti szállítmányozásról, valamint azokról a szolgáltatásokról, amelyeket a MÁV-START nyújt.
 2. Európai Vasúti Ügynökség (ERA) – Az oldal információkat tartalmaz az európai vasúti szállítmányozásról, valamint a szabályokról és a biztonsági előírásokról.
 3. International Union of Railways (UIC) – Az oldal információkat tartalmaz a nemzetközi vasúti szállítmányozásról, valamint az európai vasúti szabványokról és biztonsági előírásokról.

Tengeri szállítmányozás

 1. Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) – Az oldal információkat tartalmaz a tengeri szállítmányozásról, valamint a nemzetközi tengeri biztonsági előírásokról és környezetvédelmi szabályokról.
 2. APM Terminals – Az oldal információkat tartalmaz a tengeri szállítmányozásról és a kikötői szolgáltatásokról, valamint a globális logisztikai megoldásokról.
 3. Container Tracking – Az oldal lehetőséget biztosít a tengeri szállítmányok nyomon követésére, amely hasznos lehet az ügyfeleknek, akik szeretnék nyomon követni a szállítmányukat.
 4. Marine Traffic – Az oldal lehetőséget biztosít a hajók nyomon követésére az egész világon, így az ügyfelek számára megkönnyítheti a tengeri szállítmányozással kapcsolatos információk megszerzését.
 5. Port of Rotterdam – Az oldal információkat tartalmaz a Rotterdam-i kikötőről, amely az egyik legnagyobb kikötő Európában, és fontos szerepet játszik a tengeri szállítmányozásban.

Légi szállítmányozás

 1. Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) – Az oldal információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint a globális légiközlekedési iparág legfontosabb szabályairól és előírásairól.
 2. Budapest Airport – Az oldal információkat tartalmaz a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, valamint a légi szállítmányozással kapcsolatos szolgáltatásokról.
 3. Air Cargo News – Az oldal friss híreket és információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint az iparági trendekről és fejlesztésekről.
 4. Air Cargo World – Az oldal információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint az iparág vezetőinek véleményeit és szakértői cikkeket is közölnek.
 5. International Air Transport Association (IATA) Dangerous Goods Regulations (DGR) – Az oldal információkat tartalmaz a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos IATA szabályokról és előírásokról.

Egyéb hasznos linkek

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.