Fuvarozás

A logisztika részét képezi a fuvarozás és a szállítmányozás. A két eltérő fogalom, részben eltérő tevékenységet is takar. A nyersanyagok, késztermékek, gazdát cserélő áruk a logisztika folyamatain keresztül jutnak el a rendeltetési helyükre. A mindennapi élet működéséhez elengedhetetlen, hogy jól működjenek a logisztikai folyamatok, az export eljusson a célállomásra, az import beérjen a megrendelőhöz vagy a magánszemélyek közötti kereskedelmi ügyletek tárgyát képező bármely áruk eljussanak az új tulajdonosukhoz. A fuvarozási szolgáltatás minőségének kulcsszerepe van a folyamatban.

Fuvarozás

A fuvarozáshoz számos engedélyre, bizonyítványra és egyéb dokumentumra van szükség, gondoljunk csak a járművezetői igazolványra, erkölcsi bizonyítványra, fuvarozói engedélyre, csak hogy néhányat említsünk.

A fuvarozási szerződés értelmében a fuvarozó díjazás ellenében a szállítmányt eljuttatja a rendeltetési helyre és a címzettnek átadja.

Az árufuvarozási szerződések jellemzője, hogy valamilyen alapügylet (pl. adásvétel, szállítási vagy vállalkozói szerződés) teljesítését segítik elő azzal, hogy az adott átruházandó dolognak vagy a szerződés teljesítéséhez szükséges árunak, anyagnak a teljesítés helyére történő szállítását biztosítják.

A Szibéria Sped kocsirakományú kamionos (24t) és kiskocsis (1-3,5t) szállítást igénylő feladatok lebonyolítását vállalja Európába, Ázsiába egyaránt.

Igény szerint konténer szállítás, ruhák szállítása, élő állat szállítása, építőanyag, rönk, tűzifa szállítása, és egyéb áruk szállítása megoldható nívós gépjárműparkunk és szakképzett munkatársaink segítségével, meglévő engedélyeink birtokában.

Fuvarozás árak

A teherfuvarozás árát sok tényező befolyásolja. A szállítmány jellege, a szükséges jármű típusa, a szállítás útfonalának útdíjai, az üzemanyagköltségek, speciális engedélyek és más egyéb tényezők. Fuvarozás árakról olvasson az alábbi cikkben.

A Szibéria Sped egyedi árajánlatot készít Önnek a megbízás részleteinek ismeretében, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

Fuvarozó cégek

A fuvarozó cégek belföldön és szerte a világban is fellelhetőek, hiszen a globális folyamatok elképzelhetetlenek a szolgáltatásaik nélkül. Nem könnyű viszont olyan fuvarozó céget találni, aki kellő gyakorlattal és szakmai tapasztalattal rendelkezik, a teljes szállítási folyamatot minden részletre kiterjedően úgy megtervezi és kivitelezi, hogy az problémamentes legyen.

A Szibéria Sped több, mint 30 év tapasztalattal rendelkezik a fuvarozásban, szállítmányozásban.

Mindamellett, hogy ismerjük és alkalmazzuk a jogszabályi előírásokat, megfelelő járműparkkal rendelkezünk, és a teljes fuvarozási folyamatot komplexen kezeljük a megrendelőink maximális megelégedésére.

Mi a különbség a fuvarozás és a szállítmányozás között

A legnagyobb különbség a fuvarozás és a szállítmányozás között az áru mozgatásában rejlik.

A szállítmányozó fizikálisan nem mozgat árut. Ez szellemi munka. A szállítmányozó nyelvi, logisztikai, fuvarjogi, földrajzi és kiváló szervezői készséggel leszervezi a fuvart és képviseli a megrendelő érdekeit hatékonyság és költségek szempontjából is. A fuvarozó, aki az áru fizikai mozgatását elvégzi, amikor a szállítmány A pontból B pontba eljut.

A Szibéria Sped nemcsak fuvaroz, de szállítmányoz is, tehát a fuvart a lehető leghatékonyabb és legoptimálisabb módon megtervezi, majd a terv mentén haladva fizikálisan kivitelezi.

Mi a kombinált fuvarozás

A kombinált fuvarozás, más néven intermodális fuvarozás lényege, hogy a szállítmány a feladástól az átadásig egy konténerben marad, miközben egynél több fuvarozási ágat (formát) is igénybe vesz a szállítása egy fuvarozási szerződésen belül.

A kombinált fuvarozás előnye, hogy a különböző szállítási módok legelőnyösebb tulajdonságait kiaknázva olyan útvonalat tervez a szállításhoz, mely a lehető legbiztonságosabb, legelőnyösebb a megrendelős számára.

A Szibéria Sped kombinált fuvarozás megszervezésében és kivitelezésében is áll az Ön rendelkezésére!

KCR fuvarozás (darus fuvarozás)

A KCR darus járművek óriási előnye, hogy sem az áru felpakolásánál, sem a lepakolásánál nincs szükség targoncára vagy rakodóemberekre.

Önrakodós autóinkkal a szállítást és a rakodást is megoldjuk megbízóinknak, igényeik szerint.

Darus teherfuvarozás keretében akár építőanyag, raklapos áru, nagy terjedelmű áru is kényelmesen és biztonságosan szállítható és rakodható.

7,5 tonnás teherautó fuvarozás

7,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművel saját számlás közúti áruszállítás csakis közúti áruszállítási igazolvánnyal végezhető.

A 7,5-12 tonna össztömegű teherautók raktérfogata nagyjából 41-49 m3, az ilyen autókat alkalmazzák legtöbbször költöztető cégek is. Hasznos terhelhetőségük 2800-5000kg közötti.

A Szibéria Sped gépjárműparkjából a szállítási feladatok elvégzéséhez a szállítmány paramétereihez és a szállítás kritériumaihoz legjobban passzoló járművet választjuk ki a megbízás kifogástalan teljesítéséhez.

Kabotázs fuvarozás

A kabotázs fuvarozás olyan szállítmányozási vagy fuvarozási tevékenység egy adott ország területének két pontja között, amelyet nem az adott országban honos gazdasági szereplők végeznek.

„Az úgynevezett kabotázsra, azaz egy tagállamon belül egy másik tagállamban honos fuvarozó által végzett szállítási szolgáltatásokra vonatkozó szabályokat az 1993. október 25-i 3118/93/EGK tanácsi rendelet rögzítette. 

Lényegében másik tagállamban honos fuvarozók szolgáltatásáról van szó, akik egy nemzetközi út során a fogadó államban tartózkodva üres hazatérés helyett a határ elérése előtt fuvarozást végeznek az adott államban.

A közúti kabotázs ideiglenes jellegéről a Bizottság értelmező közleményében olvashat.

Magyarország területén az EGT-n kívüli állam hatósági engedélyével és jelzésével ellátott tehergépkocsival a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal engedélyével végezhető közúti közlekedési szolgáltatási tevékenység kabotázsként. Hajózási területen a Nemzeti Közlekedési Hatóság, Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal adja ki a kabotázsra vonatkozó engedélyt.

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
EKAER bejelentés: Minden, amit tudni kell 2023-ban

EKAER bejelentés: Minden, amit tudni kell 2023-ban

Az EKAER bejelentés tudnivalóit, lényeges információit gyűjtöttük össze, hogy hasznos információval szolgálhassunk az EKAER jelentéséről, az EKAER köteles termékekről és úgy eleve az EKAER ügyintézésről. Lényegében az EKAER rendszer felé bejelentési kötelezettség az első adóköteles termékértékesítésnél keletkezik.

Tovább olvasom
Automatizált raktározás hatása

Automatizált raktározás hatása

Az e-kereskedelem robbanásszerű növekedése globális szinten új kihívásokat és lehetőségeket hozott a vállalatok számára. Európában a határon átnyúló e-kereskedelem egyre nagyobb teret hódít, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ehhez a változáshoz, hogy versenyképesek maradjanak.

Tovább olvasom
Gépjárművezetői kártya cseréje és megújítása

Gépjárművezetői kártya cseréje és megújítása

A gépjárművezetői kártya cseréje, folyamatos érvényessége a hivatásos sofőrként közúti árufuvarozásban dolgozó személy felelőssége.

Tovább olvasom
Vám mértéke és jelentése – Minden, amit tudni kell róla

Vám mértéke és jelentése – Minden, amit tudni kell róla

A vám jelentése szerint a vám a hazai gazdaság védelmének legfontosabb eszköze. Azáltal, hogy egy külföldről érkező áru vámköteles, növeli az áru költségét, ami miatt a hazai áruk vonzóbbá válhatnak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.