Ecocool újító szállítási csomagolások bemutatása az álelmiszeripar és a gyógyszeripar számára

2023. május 26.

Ecocool GmbH, a „transport logistic” nevű rendezvényen mutatta be legújabb termékpalettáját, amely tartalmazza a hősisakokat, dobozokat, küldőtasakokat, hűtőelemeket és adatloggereket.

A 2023. május 9-től 12-ig tartó „transport logistic” eseményen, a Müncheni Vásár B2 termében, a 210-es standon találkozhattunk az Ecocool-lal. A szállítási csomagolási szakértő Bremerhavenből az egyik vezető gyártója a hősisakoknak és a szállítási hűtőcsomagolásoknak a gyógyszeripari és élelmiszeripari szegmensben.

Szállítási csomagolás típusok

Az élelmiszerek és gyógyszerek szállítása speciális csomagolást igényel, hogy biztosítsa a termékek integritását és biztonságát a szállítás során. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb csomagolási típusokat, amelyeket az Ecocool használ az élelmiszerek és gyógyszerek szállításánál.

1. Hősisakok

Az Ecocool hősisakjai, mint például az ECO-BREATH és az ECO-XTREME, ideálisak a hőérzékeny termékek szállítására. Ezek a csomagolások mikroperforált, mindkét oldalán visszaverődő anyagból készülnek, ami megőrzi a termék hőmérsékletét a szállítás során.

2. Szállítási Hűtőcsomagolások

Az Ecocool szállítási hűtőcsomagolásai kiemelkedő hőmérséklet-szabályozást biztosítanak a légi és tengeri szállításban. Az ECO-SAFE+ megoldás, amely az ECO-SAFE hősisakot és a ún. Waterblankets kombinálja, lehetővé teszi a hőmérséklet szabályozását a szállítás során, különösen a kritikus 2-8°C hőmérsékleti szegmensben.

3. Élelmiszer-Csomagolási Termékek

Az Ecocool élelmiszer-csomagolási termékei, mint például az „Innobox” és az „Innobag”, cellulóz-alapú újrahasznosított anyagból készülnek, és ideálisak az online kiskereskedelmi szállításhoz. A hűtőelemekkel kombinálva ezek a csomagolási megoldások garantálják, hogy a szállítás során a termékek hőmérséklete 24-től akár 48 óráig is 8 fok Celsius alatt maradjon.

4. Adatloggerek

Az Ecocool a Tempmate partnerrel együttműködve adatloggereket is kínál, amelyek nyomon követik és rögzítik a csomagolás hőmérsékletét a szállítás során, biztosítva ezzel a termékek minőségét és biztonságát.

Ezek a szállítási csomagolás típusok lehetővé teszik az élelmiszerek és gyógyszerek biztonságos és hatékony szállítását, figyelembe véve az

Új szállítási csomagolás fejlesztések az Ecocooltól

Az Ecocool a kiállítás első kiemelt termékeként bemutatta az újonnan fejlesztett ECO-BREATH légi hősisakot, amely védi a hőérzékeny gyümölcsöket. A hősisak mikroperforált, mindkét oldalán visszaverődő anyagból készült.

Új Ecocool hőlefedő ECO-BREATH

Új Ecocool hőlefedő ECO-BREATH az élelmiszerekhez | Kép: Ecocool GmbH

Ecocool gyógyszeripari hősisakok

A termék új adaptációja a széles körben bevált gyógyszeripari hősisakoknak. Az újabb változatok a kiállítás második fénypontjai: az Ecocool bemutatta az új, nagy teljesítményű ECO-XTREME hősisakot és a bevált ECO-SAFE+ megoldást. Ez utóbbi lehetővé teszi az ECO-SAFE hősisak és a ún. Waterblankets kombinációjával kiemelkedő hőmérséklet-szabályozást a légi szállításban, 15-25°C hőmérsékleti tartományban.

ECO-SAFE+ megoldás népszerűsége

ECO-SAFE+ megoldás népszerűsége a gyógyszeripari tengeri szállításban. Az Ecocool továbbá szeretne tájékoztatni az ECO-SAFE+ megoldás növekvő népszerűségéről a gyógyszeripari tengeri szállításban – különösen a kritikus 2-8°C hőmérsékleti szegmensben.

ECO-SAFE+ víztakarókkal

ECO-SAFE+ víztakarókkal: A gyógyszerészeti hővédő burkolat a víztakarókra csúsztatva, ami viszont eltakarja a védendő árut | Kép: Ecocool GmbH

Innovatív élelmiszer szállítási csomagolási termékek

Emellett az Ecocool bemutatta a vásáron az innovatív élelmiszer-csomagolási termékeit az Inno-sorozatból: az „Innobox”-ot és a „Innobag” küldőtasakot. Mindkét csomagolás az online kiskereskedelmi szállításhoz cellulóz-alapú újrahasznosított anyagból készült. A hűtőelemekkel kombinálva a csomagolási megoldások garantálják, hogy a kívánt hőmérséklet a szállítás során a formátumtól és a hűtőközeg hozzáadásától függően 24-től akár 48 óráig is 8 fok Celsius alatt maradjon.

Inno sorozat

Inno sorozat: „Innobag” (balra) és „Innobox” (jobbra) levelezők | Kép: Ecocool GmbH

A kiállításon való részvételt a Tempmate partner adatloggerek bemutatása zárja le.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kiskereskedelmi értékesítés 2023-as kihívásai és lehetőségei

Kiskereskedelmi értékesítés 2023-as kihívásai és lehetőségei

Az elmúlt néhány évben a kiskereskedelmi értékesítés mélyreható változáson ment keresztül. A hagyományos, fizikai boltokra összpontosító megközelítésből egy integrált, omnichannel stratégiába történt a váltás.

Tovább olvasom
Szállítmányozás és fuvarozás: Ismerd meg a különbséget és a logisztikai folyamatokat

Szállítmányozás és fuvarozás: Ismerd meg a különbséget és a logisztikai folyamatokat

A logisztikai rendszerek a nyersanyagok és késztermékek hatékony eljutását biztosítják a rendeltetési helyre. A fuvarozás és a szállítmányozás a logisztika kulcsfontosságú elemei, melyek nélkülözhetetlenek a napi élet zavartalan működéséhez.

Tovább olvasom
Szakértői útmutató a szállítási, szállítmányozási és fuvarozási szerződések közötti különbségekhez

Szakértői útmutató a szállítási, szállítmányozási és fuvarozási szerződések közötti különbségekhez

A jogi terminológiát illetően a szállítási szerződés, fuvarozási szerződés és szállítmányozás közötti különbség sokak számára összetett lehet. A köznyelvben gyakran azonos jelentésűnek tekintik őket, azonban a jog világában jelentős eltérések találhatók közöttük.

Tovább olvasom