Műanyag raklap – új alternatív megoldás: fa helyett műanyagból készült EURO L1®

2023. május 25.

A Craemer cég új innovatív raklap megoldást fejlesztett ki az EURO L1® modellel olyan alternatívát raklapos megoldás jelentenek, mely a fa raklappal megegyező azonos kialakítású. Ez a fenntartható műanyag raklap a legmagasabb követelményeknek is megfelel.

Műanyag raklap megoldások

Megbízható logisztikai rendszerek a hosszú élettartamú és gazdaságos megoldásokon alapulnak

A különböző típusú áruk gyors, sima és sérülésmentes szállítása és tárolása érdekében a megbízható logisztikai rendszerek hosszú élettartamú és gazdaságos megoldásokon alapulnak. A Craemer Csoport, az egyik vezető globális logisztikai megoldások gyártója, németországi központjával, a EURO L1 néven kifejlesztett egy tartós és erős műanyag palettát, amely köszönhetően a nagy teherbírásnak és strapabírásnak a logisztikában fenntarthatóan és sokoldalúan használható.

Műanyag raklap 5 tényezője

Számos európai vállalat intralogisztikai rendszerei a fa euro paletta méreteihez igazodnak

Az európai vállalatok termelési, kereskedelmi és logisztikai rendszerei a fa euro paletta méreteihez igazodnak. A Craemer által gyártott EURO L1, 150 milliméteres magasságával, 1200 milliméteres hosszával és 800 milliméteres szélességével pontosan megfelel az európai normának. Így a „made in Germany” megoldás gyakorlatias alternatívát jelent a hagyományos fa palettákhoz. Ellentétben a fával, amely a mindennapi használat során kopik és repedezhet, a polietilénből (PE) egy darabból öntött L1 rendkívül robust és rendkívül hosszú élettartamú.

  1. Tartósság: A műanyag raklapok tartósak és ellenállóak a különböző károsodásokkal szemben, például ütődésekkel, nedvességgel és vegyi anyagokkal szemben. Ez hosszabb élettartamot eredményez, mint a hagyományos fa vagy karton raklapok esetében.
  2. Higiénia: A műanyag raklapok higiénikusabbak, mint más típusú raklapok. Mivel könnyen tisztíthatók és nem szívják magukba a nedvességet vagy a szennyeződéseket, kevésbé hajlamosak a baktériumok, gombák vagy rovarok elszaporodására. Ez különösen fontos az élelmiszeripari vagy egészségügyi szektorban, ahol a higiénia kiemelten fontos.
  3. Súly és terhelhetőség: A műanyag raklapok általában könnyebbek, mint a fa raklapok, ezért könnyebb őket kezelni és mozgatni. Ugyanakkor jelentős terhelést képesek elviselni, így alkalmasak nehéz vagy nagy méretű rakományok szállítására.
  4. Újrahasznosíthatóság: A műanyag raklapok újrahasznosíthatók. Az elhasznált vagy sérült raklapokat újra megmunkálják, és új műanyag raklapokká alakítják át, csökkentve ezzel a hulladék mennyiségét és a környezeti terhelést.
  5. Rugalmasság és design: A műanyag raklapok tervezése és formája rugalmasabb lehetőségeket kínál a tárolás és a szállítás során. Például könnyen stapelhetők, ami helytakarékos megoldást jelent a raktárakban vagy a szállítóeszközökben. Emellett speciális kialakításokat is alkalmazhatnak, például kerekekkel vagy kiemelőnyílással, hogy megkönnyítsék a raklapok kezelését és mozgatását.

Műanyag paletta

Műanyag euro raklap sokrétű megoldások

Az L1  műanyag raklap minden logisztikai alkalmazásra alkalmas, különösen automatizált nagy polcos raktárak számára lett tervezve.

Kompatibilis régi és új rendszerekkel, minden fényfüggönnyel és szenzorral, és köszönhetően a speciális kialakításának, karbantartás nélkül és hibamentesen működik. Kereskedelmi forgalomban kapható szállítástechnikai elemen, láncszállítókon és gördülőpályákon egyaránt.

Craemer EURO L1® műanyag paletta

Craemer EURO L1® műanyag raklap 150 milliméteres magasságával, 1200 milliméteres hosszával és 800 milliméteres szélességével felépítésében megegyezik az Eurowood raklapokkal. | Kép: Craemer Group

Az EURO L1 a szokásos raktári eszközökkel, palettázó és depalettázó berendezésekkel is vezérelhető. Statikus állapotban öt merevítő profillal a terhelhetősége 7500 kilogramm,  nagy polcos raktárban 1250 kilogramm.

Palgrip elemek

A műanyag raklap további előnyei

Az L1 további előnyei a Palgrip® elemek. A Craemer, mint a minőségi műanyag paletták gyártója több mint 60 éves tapasztalattal, a Palgrip segítségével egyedi csúszásgátló bevonatot fejlesztett ki. Ez az felületen kopásálló, csúszásgátló csíkokkal van felszerelve. Ezek biztosítják a rakomány stabil rögzítését a legkülönbözőbb körülmények között, még ferde helyzetben és nedvesség esetén is.

Opcionálisan Palgrip csúszásgátló kiegészítőként is kaphatóak,  így növelve a stabilitást és az optimális tehereloszlást a szállító szerelvényeken.

Rádiófrekvenciás azonosítás

A műanyag paletta RFID – rádiófrekvenciás azonosítással – is felszerelhető

A műanyag paletta rádiófrekvenciás azonosítással (RFID) felszerelhetővé válik, így „intelligens” információhordozóvá válik. További minőségi jellemzői közé tartoznak a külső szegélyek variációi vagy a merevítő profilok. A -30 Celsius foktól +40 Celsius fokig terjedő hőállóság, rövid ideig akár 90 Celsius fokig is ellenáll a hőnek.

A fokozódó használat mellett az EURO L1 is magas minőségben, karbantartás nélkül és hosszú élettartammal bír.

Összefoglaló: ez egy gazdaságos rakodóeszköz az hatékony logisztika számára.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.