Hajtogatható szállító konténerek: Megoldás a kikötői torlódásokra?

2023. április 6.

Az összecsukható szállító konténerek megoldás a kikötői zsúfoltságra?

Hogyan képesek a hajtogatható szállítókonténerek forradalmasítani a hajózási ipart, csökkenteni a kikötői torlódásokat és mérsékelni a környezeti hatásokat! Ne hagyja ki ezt az izgalmas innovációt, amely a fenntartható ellátási lánc jövőjét alakítja

Az üres konténerek eltömítik az utakat és a kikötőket. A Staxxon összecsukható konténerei – amelyek kötegekbe rakhatók – egy megoldást jelentenek erre.
A Staxxon összecsukható intermodális szállítókonténereket tervez, ez egy olyan megoldást, amelyet az „üres futás” kezelésére terveztek, mivel az üres konténerek eltömítik a forgalmat és rontják az ellátási láncot.

George Kochanowski a Staxxon vezérigazgatója, azt állítja, hogy cége egy olyan vállalat, amely új megoldásokkal tört ki azáltal, hogy harmonikaszerűen összehajtható szállítókonténereket tervezett, amelyek a „üres járatra” megoldást jelentenek. Így a feltorlódásokat csökkentei tudják, csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, felhasználhatók a hajókon vagy a kikötőkben egyaránt mert egymásra rakhatóak.

Mit csinál Staxxon?

Az ISO és CSC szabványokat meghaladó, összecsukható intermodális szállítókonténereket, valamint ezek kötegben álló, biztonságos és gyors összecsukásához szükséges rendszereket tervezünk. Folyamatban van a gyártói hálózatának kialakítása Európában és az Észak-Amerikában így hamarosan több helyen tudják gyártani őket.

Tengeri konténer

Összecsukható tengeri konténer

Mi okozza az „üres járatokat”?

Az üres konténerek torlódásokat okoznak a vámszabad területeken, terminálokban és kikötőkben így kevés hely marad a kirakodásához. Ez aztán sok hajót arra kényszerít, hogy a partokon várakozzon, pazarolva az erőforrásokat, és lelassítja az ellátási láncot.

A probléma csak akkor szűnik meg, amikor a hajók elhajóznak.

Mennyire súlyos az üresjárati probléma?

Sajnos a globális import-export egyensúly hiánya miatt az „üres járatok” – terminálokra szállítva – kikötői torlódást okoznak.

Ennek dominóhatása van. Mivel ideiglenesen a kamionokon kell tárolni a terminálon kívüli konténereket, csökkentve a rendelkezésre állását. (A kamion ebben ez esetben az óceáni konténerek közúti szállítására használt pótkocsi vagy kamion.) Ez az „eltömődés” aztán kellemetlenséget okoz az üres konténerek exportőreinek, mert rosszkor vannak rossz helyen.

Emellett a környezetvédelmi ár minden lépésért komoly árat fizetnek, mivel minden mozgatást fosszilis tüzelőanyaggal működő berendezésekkel végeznek.

Ahogy a világjárvány utáni korszakba léptünk – kevesebb a kereskedelem – a kikötők termelékenységének növekednie kell. Ennek a növekedésnek azonban ára lesz, mivel a munkaerő és az üzemanyag költsége az egekbe szökött a globális infláció hatására. Az üres konténereket minden eddiginél drágább áthelyezni – és többe kerül a mozgatásuk.

A szállítókonténerek elavultak?

Az intermodális szállítókonténerek 70 éves múltra tekintenek vissza. Az évek során finomították, ugyanakkor a tulajdonlási költségek nőttek. Például ebben az évben az éves üzemeltetési árak 25.000 és 40.000 dollár között mozognak. Az árak emelkedésé elsősorban a munkaerő, üzemanyag- és földhasználati költségek miatt ugrottak meg, és mindegyik az infláció mértékével nőhetnek a jövőben.

Hogyan segít az összecsukható konténer?
Az üres konténerek újrapozicionálása 50 éve negatív pénzügyi hatással és súlyos környezeti hatással jár.

Ez idő alatt az egyetlen megoldás az volt, hogy az oldalfalakat a padlóra hajtották. Sajnos így is a költségek túl magasak, és a tervezési – kivitelezései korlátok közül sok nem sikerült. Végül az összecsukható egységek nem keltették fel az érdeklődést a vásárlók és a logisztikai cégek esetében.

Staxxon másként közelíti meg a problémát. A Staxxon doboz összehajtható, mint egy harmonika. A dobozt összecsukott állapotban is mindig függőlegesen tároljuk. Ez lehetővé teszi , hogy a konténerek egymásra helyezését a hajókon.

Ráadásul nem kell megvárnia, amíg meghatározott számú összecsukható konténer összegyűl, hogy megfeleljen az ISO méretszabványoknak. Ezáltal helyet takarít meg a kikötőkben, csökkenti a terminálon kívüli ideiglenes tárolás költségeit.

Az átpakolások számának minimalizálásával jelentősen csökken a fosszilis járművek használata és a környezetszennyezés.

A Staxxon konténer célja a ROI megteremtése, miközben csökkenti a környezeti hatást.

Nemzetközi kutatások szerint a kikötői torlódások jelentős környezeti hatással járnak, például a helyi levegőminőségre és a globális szén-dioxid kibocsátásra (lásd pl. Psaraftis et al., 2021). A hajtogatható konténerek használata tehát nemcsak a szállítási és tárolási költségek csökkentésére, hanem a környezeti hatások mérséklésére is hozzájárulhat.

Ha Ön is innovatív megoldást szeretne cége számára a raktározás és szállítmányozás területén, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Keressen bátran szakértő csapatunkat, hogy közösen megtaláljuk a legjobb megoldást problémájára.

Velünk pénzt spórolhat és időt takaríthat meg, miközben fenntarthatóbb és hatékonyabb ellátási láncot alakít ki vállalkozása számára.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.