Automatizált csomagolás az e-kereskedelmi vállalkozásokban

2023. május 14.

A csúcsszezon hamarosan beköszönt, de vajon hogyan fogják az e-kereskedelmi vállalkozások kezelni a helyzetet, amikor a munkaerő nehezen található? Most van itt az idő, hogy előre gondolkodjunk. Jo Bradley, a Sparck Technologies üzletfejlesztési menedzsere szerint.

A Platinum Jubileumi ünnepségek néhány online kiskereskedőt és disztribútort megleptek, jelentések szerint néhányan új rendeléseket kellett visszautasítaniuk, míg azok a teljesítési hátralékukat rendezték.

Igazság szerint ez egy rendkívül nehéz csúcspont volt a becslés szempontjából, az utolsó történelmi összehasonlító pontok tíz évre visszamenőleg, amikor az e-kereskedelem még „niche” volt. Az élménynek azonban összpontosítania kellene az elméket a szezonális csúcsok felkészülésére, amelyek az év végére következnek be, amit a kiskereskedők gyakran a „golden quarter”-nek neveznek.

Természetesen sok kiskereskedő számára a golden quarter nem egyetlen esemény. Mielőtt eljutnánk a karácsonyig, ott van a Halloween, a Tűzijáték Éjszakája és a hírhedt Fekete Péntek/Kiber Hétfő, amelyeket – nem feltétlenül ugyanazzal a termékasszortimáns kereslettel – kell navigálni.

Fogyasztói szokások változása

Néhány vállalkozás számára a csúcs korán kezdődik, a „vissza az iskolába” kereskedelemmel. A specialista kereskedőknek lehetnek saját csúcseseményei – egy véletlenszerű válogatás csak a decemberi napokból Angol Reggeli Napot (december 2.), Kisvállalkozók Szombatját (december 3.) és Karácsonyi Pulóver Napot (december 9.) kínál. Idén nagy komplikációt jelent a kereslet és a források tervezői számára, amely legalább Angliában és Walesben jelentős hatással lehet a bevásárlási mintákra.

automatizált csomagolás

Az online kiskereskedelem látszólag stabilizálódott a brit kiskereskedelmi kiadások mintegy 27%-ánál – messze a pandémia csúcszintjétől, de még mindig jóval a pandémia előtti utolsó év 19%-a felett. Még jelentősebb, hogy az online nem-élelmiszer kereskedelem a múlt karácsonykor a 2019-es szinthez képest teljesen 24% volt: még ha nem is tér vissza a Covid, a szezonális influenzajárványok azt eredményezhetik, hogy a fogyasztók inkább ujjaikkal elégítik ki szezonális szükségleteiket, nem pedig lábaikkal.

Munkaerőhiány és emelkedő költségek

Ezeket a rendeléseket egy szezonális csúcson mindig kihívás volt a vállalkozásoknak kezelni – még inkább idén, amikor akut munkaerőhiány, emelkedő bérek, megnövekedett NI és a raktárterület országos hiánya jellemzi, amely befogadhatja a csúcstevékenységet. Nem beszélve a csomagolóanyagok emelkedő áráról.

Automatizált csomagolás megoldása

Ez már tényleg nem így van. Az automatizált „méretre szabott” csomagolás minden egyes e-kereskedelmi rendelés számára már kis- és középvállalkozások számára is elérhető, valamint a nagyobb e-kereskedelmi vállalkozások számára is. A Sparck Technologies automatizált csomagolási megoldásai másodpercek alatt készítenek „méretre szabott” dobozokat az áruk szkennelésével és mérésével – egy vagy több tétel rendeléseit – méretre vágva és felállítva a dobozt, lezárva és automatikusan címkézve.

Az 1,100 csomag óránkénti egyedi készítésének képességével, több vagy egyetlen tétel rendeléseire, a CVP Everest és CVP Impack csomagoló rendszerek általában 8 és 20 manuális csomagoló állomást helyettesítenek.

Fenntarthatóság és költséghatékonyság

Ugyanolyan fontos, hogy az automatizált csomagolás a legjobban használja a két másik ritka és költséges erőforrást – a szállító sofőröket és a csomagolóanyagokat. A sofőrök hiánya, az LGV-től a utolsó mérföld szállításig, jól ismert és nem fog hamarosan megoldódni. A helyes méretű csomagolás akár 50%-kal is csökkentheti a termékek térfogatát, jelentősen növelve a teherautó és a sofőr termelékenységét, csökkentve a szállítási költségeket.

Eközben a kartondoboz használat általában 30%-kal csökken, és a töltőanyag hiánya miatt a csomagolóanyag költségei jelentősen csökkenthetők – ami szintén örömet okoz az egyre környezettudatosabb fogyasztónak.

A CVP automatizált csomagolósorok ezekkel a költségmegtakarítási és termelékenységi szintekkel nem csak karácsonyra valók, egész évben megtérülést biztosítanak a befektetésen.

Talán most van itt az idő, hogy csúcsállapotba kerüljünk, mielőtt túl késő lenne.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.