Automatizált csomagolás az e-kereskedelmi vállalkozásokban

2023. május 14.

A csúcsszezon hamarosan beköszönt, de vajon hogyan fogják az e-kereskedelmi vállalkozások kezelni a helyzetet, amikor a munkaerő nehezen található? Most van itt az idő, hogy előre gondolkodjunk. Jo Bradley, a Sparck Technologies üzletfejlesztési menedzsere szerint.

A Platinum Jubileumi ünnepségek néhány online kiskereskedőt és disztribútort megleptek, jelentések szerint néhányan új rendeléseket kellett visszautasítaniuk, míg azok a teljesítési hátralékukat rendezték.

Igazság szerint ez egy rendkívül nehéz csúcspont volt a becslés szempontjából, az utolsó történelmi összehasonlító pontok tíz évre visszamenőleg, amikor az e-kereskedelem még „niche” volt. Az élménynek azonban összpontosítania kellene az elméket a szezonális csúcsok felkészülésére, amelyek az év végére következnek be, amit a kiskereskedők gyakran a „golden quarter”-nek neveznek.

Természetesen sok kiskereskedő számára a golden quarter nem egyetlen esemény. Mielőtt eljutnánk a karácsonyig, ott van a Halloween, a Tűzijáték Éjszakája és a hírhedt Fekete Péntek/Kiber Hétfő, amelyeket – nem feltétlenül ugyanazzal a termékasszortimáns kereslettel – kell navigálni.

Fogyasztói szokások változása

Néhány vállalkozás számára a csúcs korán kezdődik, a „vissza az iskolába” kereskedelemmel. A specialista kereskedőknek lehetnek saját csúcseseményei – egy véletlenszerű válogatás csak a decemberi napokból Angol Reggeli Napot (december 2.), Kisvállalkozók Szombatját (december 3.) és Karácsonyi Pulóver Napot (december 9.) kínál. Idén nagy komplikációt jelent a kereslet és a források tervezői számára, amely legalább Angliában és Walesben jelentős hatással lehet a bevásárlási mintákra.

automatizált csomagolás

Az online kiskereskedelem látszólag stabilizálódott a brit kiskereskedelmi kiadások mintegy 27%-ánál – messze a pandémia csúcszintjétől, de még mindig jóval a pandémia előtti utolsó év 19%-a felett. Még jelentősebb, hogy az online nem-élelmiszer kereskedelem a múlt karácsonykor a 2019-es szinthez képest teljesen 24% volt: még ha nem is tér vissza a Covid, a szezonális influenzajárványok azt eredményezhetik, hogy a fogyasztók inkább ujjaikkal elégítik ki szezonális szükségleteiket, nem pedig lábaikkal.

Munkaerőhiány és emelkedő költségek

Ezeket a rendeléseket egy szezonális csúcson mindig kihívás volt a vállalkozásoknak kezelni – még inkább idén, amikor akut munkaerőhiány, emelkedő bérek, megnövekedett NI és a raktárterület országos hiánya jellemzi, amely befogadhatja a csúcstevékenységet. Nem beszélve a csomagolóanyagok emelkedő áráról.

Automatizált csomagolás megoldása

Ez már tényleg nem így van. Az automatizált „méretre szabott” csomagolás minden egyes e-kereskedelmi rendelés számára már kis- és középvállalkozások számára is elérhető, valamint a nagyobb e-kereskedelmi vállalkozások számára is. A Sparck Technologies automatizált csomagolási megoldásai másodpercek alatt készítenek „méretre szabott” dobozokat az áruk szkennelésével és mérésével – egy vagy több tétel rendeléseit – méretre vágva és felállítva a dobozt, lezárva és automatikusan címkézve.

Az 1,100 csomag óránkénti egyedi készítésének képességével, több vagy egyetlen tétel rendeléseire, a CVP Everest és CVP Impack csomagoló rendszerek általában 8 és 20 manuális csomagoló állomást helyettesítenek.

Fenntarthatóság és költséghatékonyság

Ugyanolyan fontos, hogy az automatizált csomagolás a legjobban használja a két másik ritka és költséges erőforrást – a szállító sofőröket és a csomagolóanyagokat. A sofőrök hiánya, az LGV-től a utolsó mérföld szállításig, jól ismert és nem fog hamarosan megoldódni. A helyes méretű csomagolás akár 50%-kal is csökkentheti a termékek térfogatát, jelentősen növelve a teherautó és a sofőr termelékenységét, csökkentve a szállítási költségeket.

Eközben a kartondoboz használat általában 30%-kal csökken, és a töltőanyag hiánya miatt a csomagolóanyag költségei jelentősen csökkenthetők – ami szintén örömet okoz az egyre környezettudatosabb fogyasztónak.

A CVP automatizált csomagolósorok ezekkel a költségmegtakarítási és termelékenységi szintekkel nem csak karácsonyra valók, egész évben megtérülést biztosítanak a befektetésen.

Talán most van itt az idő, hogy csúcsállapotba kerüljünk, mielőtt túl késő lenne.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.