Top 10 kiskereskedelmi vállalat 2023-ban

2023. április 24.

A kiskereskedelmi technológia olyan hardverekre, szoftverekre és szolgáltatásokra utal, amelyek a kiskereskedelmi iparágban található vállalatok számára segítenek a termékek és szolgáltatások értékesítésében, kezelésében és optimalizálásában.

FMCG top lista

A világjárvány megváltoztatta a kiskereskedelmet, előtérbe helyezve az omnicsatornás fogyasztást, valamint az olyan megoldásokat kínáló vállalatok növekvő számát, mint a sötét raktárak és a mikro-beszerzés.

Az elmúlt években kevés ágazat volt olyan agilis, mint a kiskereskedelem. A világjárvány kezdetén a fogyasztók az interneten keresték a szükséges árukat, a kiskereskedők pedig e-kereskedelmi képességeik bővítésével válaszoltak. Az online eladások négy év alatt, mindössze 12 hónap alatt nőttek.

A mindencsatornás fogyasztási modell felé való elmozdulással a fogyasztók egységes élményt várnak el az online és az üzletben történő vásárlás között, ami azt jelenti, hogy a digitalizáció nemcsak a kiskereskedők számára segít a nehéz idők átvészelésében, hanem a mai, egyre inkább a technológia iránt érdeklődő vásárlói réteg számára is vonzó lesz.

Ennek eredményeképpen a technológia egyre fontosabbá válik, mivel a kiskereskedők az adatvezérelt döntéshozatal és az olyan képességek, mint a prediktív analitika és az automatizálás révén optimalizálják ellátási láncaikat. Most nézzünk meg közelebbről néhány olyan hardver-, szoftver- és szolgáltató vállalatot, amelyek a globális kiskereskedelmi iparágban a hírekben szerepelnek.

Az ilyen vállalatok megváltoztatják azt, hogy a vásárlók hogyan vásárolnak termékeket, és azt is, hogy a kiskereskedők hogyan szállítják azokat.

Zebra

A kattintás és átvétel javítása összetett feladat, amelyhez a megfelelő rendszereknek a megfelelő helyen és összhangban kell működniük a sikeres profit érdekében. A Zebra kiskereskedelmi technológiai vállalat teljesítési megoldásai valós idejű láthatóságot, hatékony és pontos szortírozást, összekapcsolt kommunikációt, feladatkezelést és még sok mást biztosítanak. Az ilyen megoldások elengedhetetlenek az omnichannel teljesítés biztosításában, a raktáraktól az üzlethelyiségeken át a fogyasztókig.

Mobile Industrial Robots

A kiskereskedelmi technológiával foglalkozó Mobile Industrial Robots az elsők között fejlesztett robotokat a vállalatok működési hatékonyságának növelésére. Fióktelepeket és forgalmazói hálózatot hozott létre világszerte.

A vállalat együttműködő robotjait a gyártók számos iparágban és az egészségügyben használják a belső szállítás automatizálására. A MIR állítása szerint a robotok egy év alatt megtérülnek.

Obsess

Az Obsess egy kiterjesztett és virtuális valóság szoftverplatform az élményalapú vásárláshoz. A vállalat saját technológiája lehetővé teszi a márkák és a kiskereskedők számára, hogy 3D-s 360 fokos vásárlási élményt nyújtsanak online és az alkalmazásokban. Az alapító, Neha Singh a Google és a Vogue mérnöki és termékcsapatait vezette, és olyan platformokat és termékeket épített, amelyek milliókat értek el. Az MIT-n szerzett informatikai diplomát.

Immerss

Az Immerss kiskereskedelmi technológiai vállalat azt állítja, hogy vissza akarja állítani az e-kereskedelemből hiányzó emberi elemet, és az online vásárlókat „chat-and-video” segítségével kívánja elkísérni a pénztárhoz. A vállalat virtuális üzletélményt kínál.

Emellett lehetővé teszi, hogy az ügyfelek saját, QVC-stílusú vásárlási videócsatornákat kínáljanak az egy a sokhoz élő szolgáltatáson keresztül. Az egy az egy elleni online beszélgetéseket a vállalat „digitális fiókkezelő” szolgáltatása kezeli.

Nuro

A Nuro kiskereskedelmi technológiai vállalat idén jelentette be a vezető nélküli kézbesítőkapuk harmadik generációjának elindítását. Az új modell megduplázta az előző modell kapacitását, és moduláris betéteket vezetett be a különböző típusú rakományok számára.

Tavaly áprilisban a vállalat a Domino’s-szal együttműködve pizzát szállított a houstoni ügyfeleknek. Két hónappal később a Nuro új partnerséget indított a FedEx-szel az utolsó mérföldes kiszállításra a vállalat telephelyein.

Nimble

A San Franciscó-i székhelyű Nimble mesterséges intelligenciával működő robotflottával rendelkezik, amely termékek millióit szortírozza, csomagolja és kezeli, többek között ruházati és elektronikai, szépségápolási és élelmiszeripari termékeket. A Nimble robotjai az Egyesült Államokban található teljesítési központokban dolgoznak, és naponta több mint 100 000 terméket kurátorkodnak olyan ügyfelek számára, mint például több Fortune 500 kiskereskedő. A vállalat szerint a Nimble robotok olyan vezető vállalatoknak dolgoznak, mint az AutoStore, az Opex, a Bastian, a Swisslog, a TGW és a Kuecker Pulse Integration (KPI).

Shopify

A Shopify a Covid-19 járvány idején szárnyalt, amikor milliók kerültek karanténba, de továbbra is pénzt költöttek a sok ezer meglévő és pop-up vállalkozásra, amelyek igyekeztek kielégíteni az e-kereskedelem iránti igényt. A vállalat 2 milliárd dollárt fektetett be a teljesítési hálózatába, ami azt mutatja, hogy merre látja a jövőjét. A vállalat 2021. júliusában 2,1 milliárd dollárt költött az e-kereskedelem teljesítésére szakosodott startup, a Deliverr felvásárlására.

Wanzl

A dark store egy olyan kiskereskedelmi egység vagy disztribúciós központ, amely kizárólag az online vásárlásra létezik, és egyre fontosabb részét képezi az omnichannel kiskereskedelemnek. Hogyan találják meg a vásárlók a kívánt terméket? Olyan vállalatokon keresztül, mint a Wanzl, amelynek három területe van a kiskereskedelemben és a logisztikában: az áruk raktára szolgál alapul, és a Wanzl minden szükségeset kínál az áruátvételtől és a válogatástól a kimenő árukig. Mobil munkaállomásokat, intelligens hordozható szkennereszközöket és mesterséges intelligencia-alapú válogató kocsikat használ.

Vagy a termékeket közvetlenül az áruk raktárából értékesíthetik a helyszíni csomagoló állomásokon keresztül, ahol a vásárlók a nekik küldött QR-kód segítségével bármikor átvehetik a termékeket.

FORTNA

A kiskereskedelmi teljesítési követelmények gyorsan változnak. Az omnichannel fogyasztók gyors, rugalmas megrendelés teljesítését várják el, bármikor, bárhol, ami további bonyodalmat és terhet ró a disztribúciós műveletekre. A FORTNA kiskereskedelmi technológiai vállalat segít átalakítani az omnichannel teljesítési műveleteket a sebesség, pontosság és rugalmasság növekvő követelményeinek kezelésére úgy, hogy egyetlen raktárkészletet használ a legjobb teljesítési hely és módszer érdekében. A vállalat megoldásai megtalálják a készleteket és teljesítik a megrendeléseket a „hálózat legelőnyösebb csomópontjából”, ami csökkentett készletet és forgótőkét eredményez, állítja a vállalat.

​​​​​​​BigCommerce

A BigCommerce kiskereskedelmi technológiai vállalat egy ausztrál alapú startupból nőtte ki magát, amely eredetileg a akkor még kialakulóban lévő SaaS (software as a service) területre összpontosított, e-mail marketing platformot kínálva, mielőtt a piacot olyan nagynevű vállalatok, mint a MailChimp megszállták.

A vállalat 2016-ban partneri kapcsolatot kötött az Amazonnal, hogy a kiskereskedőknek lehetőséget biztosítson az árukészlet szinkronizálására, és sikeresen átvágta magát az amerikai jogi akadályokon annak érdekében, hogy támogatást nyújtson a korlátozott termékekkel foglalkozó kiskereskedőknek, mint például a CBD és a kender alapú termékek forgalmazóinak.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.