Kiskereskedelmi értékesítés 2023-as kihívásai és lehetőségei

2023. június 3.

Az elmúlt néhány évben a kiskereskedelmi értékesítés mélyreható változáson ment keresztül. A hagyományos, fizikai boltokra összpontosító megközelítésből egy integrált, omnichannel stratégiába történt a váltás. Ezt a változást a globális pandémia gyorsította fel, amely arra késztette az iparágat, hogy technológiai beruházásokba fektessenek, összekapcsolva a fizikai boltokat a virtuális boltokkal, és megerősítve ellátási láncukat a láthatóság növelése, az árukészletek áramlásának fenntartása és a gyorsabb utolsó mérföldes szállítási szolgáltatás érdekében.

Kiskereskedelmi értékesíés fogalma

A kiskereskedelmi értékesítés a termékek és szolgáltatások végső fogyasztóknak történő eladását jelenti. Ez a folyamat magában foglalja a termékek bemutatását, a vásárlói igények felmérését, a vásárlói kérdések megválaszolását, és végül a tranzakció lezárását. A kiskereskedelmi értékesítés célja, hogy kielégítse a vásárlók igényeit, miközben profitot termel a kiskereskedő számára. Ez a folyamat lehet személyes (üzletekben), online (weboldalakon vagy mobilalkalmazásokon keresztül), vagy akár telefonon vagy postai úton is.

E-kereskedelem szerepe

Az e-kereskedelem jelentős szerepet játszott a kiskereskedelmi értékesítés növekedésében. Azok a kiskereskedők, akik már rendelkeztek omnichannel képességekkel, jól jártak. A globális pandémia előtt az e-kereskedelem lassan növekedett a kiskereskedelmi értékesítés százalékos arányában, és sok kiskereskedő követte az Amazon példáját, ingyenes kétnapos szállítást kínálva a pandémia előtt.

Kiskereskedelmi értékesítés kihívásai és lehetőségei

Pandémia – ellátási lánc zavarok

A globális pandémia áruhiányhoz, szállítási késésekhez és magasabb ellátási lánc költségekhez vezetett. Emellett a láthatóság szükségessége is nyilvánvalóvá vált, mivel a kiskereskedők értékes időt töltöttek a szállítás keresésével és megszerzésével, a szállítmányok nyomon követésével és a beszállítók diverzifikálásával.

Kiskereskedelmi értékesítés – 2023

A kiskereskedők továbbra is piaci kihívásokkal néznek szembe, miközben folytatniuk kell ellátási láncuk technológiai beruházásait és hálózattervezéseiket, hogy rugalmasak és ellenállóak legyenek a következő lehetséges ellátási lánc sokk esetén.

Munkaerő toborzása

A munkaerő továbbra is az első számú kihívás. 2022.november 30-án 879 000 kiskereskedelmi munkahely maradt betöltetlenül. A munkaerő toborzása és megtartása folyamatos probléma, és az órabéres munkásokért folyó verseny heves, a kiskereskedőknek magasabb béreket és nagyobb rugalmasságot kell kínálniuk.

Kiskereskedők véleménye

A kiskereskedők szerint a 2023-as évben a hangsúly a pandémia alatt létrehozott előrelépéseken lesz, hogy több profitot hozzanak a személyre szabott élményekből, az utolsó mérföldes lehetőségekből és a kiskereskedők által bevezetett kényelmi szolgáltatásokból.

Másodlagos piac/diszkont üzletek

A 2022-ben tapasztalt raktárkészletek éles növekedése, a fogyasztói elvárások változása és az e-kereskedelem növekedése miatt a vállalatok másodlagos piaci csatornákhoz fordultak a felesleges készletek és a visszaküldések eladására.

Kilátások

A fogyasztók valószínűleg óvatosabbak lesznek a kiadásaikban az évben a gazdasági aggodalmak miatt. Ennek ellenére a kiskereskedők ezt az évet arra fogják használni, hogy optimalizálják ellátási láncukat. A Forrester szerint a kiskereskedőknek rugalmas, ellenálló ellátási láncokat kell kialakítaniuk, és adatelemzést kell alkalmazniuk a hatékonyság és a növekedési lehetőségek elérése érdekében.

Összefoglalás

A cikk a kiskereskedelmi iparág 2023-as kihívásait és lehetőségeit vizsgálja. Elemzi a pandémia hatását az iparágra, különösen az e-kereskedelem növekedését és az ellátási lánc zavarokat. A cikk rámutat a munkaerő toborzásának és megtartásának kihívásaira, valamint a másodlagos piacok és a diszkont üzletek szerepére.

 

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.