Maersk új légi teherszállítási szolgáltatásokat indít az Egyesült Államok és Kína között

2023. május 4.

A.P. Moller – Maersk bejelentette, hogy új légi teherszállítási szolgáltatásokat indít az Egyesült Államok és Kína között, hogy teljes mértékben kielégítse ügyfelei logisztikai igényeit.

Hetente kétszeri járatok

A Maersk két heti járatot üzemeltet majd a Greenville-Spartanburg Nemzetközi Repülőtér (GSP) és a Shenyang Taoxian Nemzetközi Repülőtér (SHE) között, valamint két heti járatot a Chicago Rockford Nemzetközi Repülőtér (RFD) és a Hangzhou Xiaoshan Nemzetközi Repülőtér (HGH) között. Mindkét útvonal heti három járatra növekszik 2023 májusától.

Cél: Észak-Amerika és Ázsia Csendes-óceáni régió összekapcsolása

Michel Pozas Lucic, az A.P. Moller – Maersk globális légi üzletágának vezetője elmondta: „Az új útvonalak bevezetésével tovább növeljük Észak-Amerika és az Ázsia Csendes-óceáni régió közötti kapcsolatot rendszeres járatokkal és kontrollált kapacitással ügyfeleink számára. A Maersk-nél arra törekszünk, hogy ügyfeleink ellátási láncában biztosítani tudjuk a láthatóságot, a megbízhatóságot és az ellenálló képességet.

„A légi teherszállítás továbbra is fontos szerepet tölt be ügyfeleink végigvitt logisztikai igényeiben.”

Boeing 767-300 teherszállító gép a műveletekben

A műveletek során három újonnan beszerzett Boeing 767-300 teherszállító gépet használnak majd, amelyeket a miami székhelyű Amerijet International cargo légitársaság üzemeltet. A teherszállítók a Maersk Air Cargo flottájának részét képezik, amely a Maersk „házon belüli” cargo légitársasága.

Maersk légi teherszállítás

Új légi teherszállítási szolgáltatás az Egyesült Államok és Incheon között

A Maersk nemrég indított új légi tehersszállítási szolgáltatást az Egyesült Államok repülőtere és Incheon, Korea (ICN) között – amelyet szintén az Amerijet International üzemeltet.

Légi teherszállítás jelentősége

A légi teherszállítás fontos szerepet játszik a globális kereskedelem dinamikájában, hiszen a gyorsaság és a rugalmasság révén elősegíti az áruk gyorsabb és hatékonyabb eljuttatását a világ különböző pontjaira. A Maersk új szolgáltatásai lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy jobban kiaknázzák a légi szállítás előnyeit, és növeljék piaci részesedésüket a versenytársakkal szemben.

Maersk Air Cargo flotta bővítése

A három új Boeing 767-300 teherszállító gép beszerzésével a Maersk Air Cargo flotta jelentős bővítésen esik át, ami tovább erősíti a vállalat pozícióját a nemzetközi légi teherszállítási piacon. A flotta bővítése lehetővé teszi a Maersk számára, hogy újabb útvonalakat és szolgáltatásokat kínáljon ügyfeleinek, valamint növelje kapacitását és versenyképességét a piacon.

Maersk elkötelezettsége a fenntartható teherszállítás iránt

A Maersk kiemelten fontosnak tartja a fenntartható légi teherszállítás fejlesztését, és törekszik a környezeti hatások csökkentésére. A vállalat aktívan részt vesz a környezetbarát technológiák és üzemanyagok kutatásában és fejlesztésében, valamint a légi teherszállítási ágazat környezeti hatásainak csökkentését célzó kezdeményezésekben.

Maersk jövőképe

A Maersk célja, hogy tovább növelje piaci részesedését a légi teherszállítási piacon, és újabb útvonalakat és szolgáltatásokat kínáljon ügyfeleinek világszerte. A vállalat hosszú távú célja, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható légi teherszállítás terén, és megfeleljen a jövő kihívásainak a globális kereskedelem és logisztika területén.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.