Egy vezető őszintesége és egy csipetnyi empátia – CEO interjú

2023. május 3.

A gyors ütemű közlekedési és logisztikai iparban Nicole Glenn kitűnik, de tudja, hogyan kell lassítani, amikor cége gondos fejlesztéséről van szó.

Nicole Glenn imádja a káoszt és élvezi a gyors megoldások készítését, amelyek valaki mást – az ügyfelét – hőssé teszik.

„Ügyfelek égő hajjal hívnak” – mondja Glenn, a texasi Plano-ban található Candor Expedite alapítója és vezérigazgatója. „Egy szállítmány rossz úton halad, valaki valamit elszalasztott. Amikor azt mondom nekik, hogy meg tudjuk csinálni, jutalmazó hallani a megkönnyebbülésüket.”

Glenn 2017-ben alapította a Candor-t, egy időérzékeny szállítmányokra specializálódott logisztikai céget. Nemrég beszélgettünk vele, hogy megtudjuk a történetét és hogyan vezeti a Candor-t a növekedés következő szakaszába.

Nicole Glenn - Candor Expedite

Nicole Glenn – Candor Expedite – kép forrása: linkedin.com

IL: Miért választottad a közlekedési szektort

Egy adminisztrátori pozícióba csöppentem, majd rájöttem, hogy szeretek emberekkel beszélgetni. 2000-ben még sok munkát végeztünk telefonon. Szerettem így kapcsolatokat építeni. Barátaim voltak – fuvarozó vállalkozások tulajdonosai – az ország minden tájáról, akik hívtak, amikor szállítmányt kaptak. Most már nem hiszem, hogy más iparágban dolgozhatnék. Túlságosan megszoktam a gyors ütemet.

IL: Mesélj egy eseményről, amely vezetővé formált téged

Sok évig dolgoztam közlekedési értékesítési képviselőként. Ebben a szerepkörben az a mentalitás, hogy szerezd meg a lehető legtöbb fuvarozást, és növeld a jutalékod. Amikor alelnöknek kértek fel, majdnem visszautasítottam, mert magamat arra szoktattam, hogy mindig azt kérdezem: „Mi jön ezután?”

A vezetés azt követeli, hogy lassíts és gondolkodj a cég jövőbeli lépéseiről, és a lassítás nem volt az én stílusom. De elfogadtam a pozíciót, és hamarosan beleszerettem az emberek irányításába és abba, hogy hogyan segíthetek nekik fejlődni. Az önzőből önzetlenné váltam. Most, hogy saját vállalkozásom van, minden nap ezt tehetem.

IL: Milyen változásokat tapasztaltál a Candor Expedite üzletében a pandémia kezdete óta

2020-ban kb. öt hétig teljes rádiócsend volt. Aztán elkezdtünk új árukategóriákat szállítani, például kézfertőtlenítőket és légzőkészülékeket New York City-be. Idővel, ahogy az e-kereskedelem egyre fontosabb lett, elindítottunk egy új üzletágat, amely segít a vállalatok közötti cégeknek a végső mérföldes szolgáltatásban. Emellett kreatív megoldásokat kezdtünk kidolgozni a speciális igényű ügyfelek számára.

Például egy szállítmányozó küzdött a hűtött kapacitás megtalálásával. Általában egyszerre csak egy raklapot mozgattak, de annyira kétségbeesettek voltak, hogy hajlandóak voltak egy egész kamionért fizetni. Felajánlottunk egy alternatív megoldást, amelyet „wrap and run”-nak neveztünk: az árut hőszigetelésbe csomagoltuk és hűtés nélkül szállítottuk el a 300 mérföldre lévő disztribúciós központokba. Azt is megfontoltuk, hogy hűtőtáskákban szállítjuk az árut.

IL: Mi a legújabb és legérdekesebb dolog a Candor Expedite-nél

2021-ben kifejlesztettünk egy időérzékeny teherautó-szállító üzletágat, amely több vertikális piacot szolgál ki. Ügyfeleink igényeire válaszul nemrég elkezdtük nyújtani az első- és végső mérföldes megoldásokat, amelyek nem kizárólagosak, vagyis több ügyfél áruját is feltehetjük a kamionra vagy kisteherautóra.

Jelenleg elindítjuk a „The Circle” nevű online platformot, ahol a fuvarozók ajánlatokat tesznek a sürgős kapacitásra szoruló szállítmányozók számára. Célunk, hogy 10-15 percen belül árat és kamiont kínáljunk az ügyfélnek, minden részlettel együtt.

IL: Milyen tulajdonságok tesznek téged hatékony vezetővé

Az egyik az empátia. Megpróbálom magam mások helyébe képzelni, megérteni, hogy min mennek keresztül, miközben irányítom őket. Szeretem kihívás elé állítani az embereket is. Ha valaki azt mondja, hogy nem tud valamit megcsinálni, igyekszem ráébreszteni, hogy képes rá. Csak le kell bontani a folyamatot egymást követő lépésekre.

IL: Hogyan adod át a kritikát vagy a javítást, amikor szükséges

Nem véletlen, hogy a céget Candor-nak neveztem el. Hiszek az őszinteségben és a nyíltságban, amikor elmondom az elvárásaimat – egy csipetnyi empátiával.

IL: Mi teszi számodra izgalmassá a munkába járást minden nap

Az, hogy látom a cég növekedését 2017 óta. Az elején mélyen benne voltam a műveletekben, a csapatom mellett mozgattam a szállítmányokat, és piszkos munkát végeztem. A pandémia alatti távmunka megtanított arra, hogy bíznom kell az embereimben. Ez lehetővé tette, hogy más dolgokat is csináljak, amiket szeretek: új kapcsolatokat építeni, stratégiát kialakítani a cég jövőjéről, embereket kényelmetlen új szerepkörökbe helyezni, hogy fejlődni tudjanak. Izgalmas számomra a folyamatos tanulás lehetősége is.

IL: Mi a legnehezebb része a munkádnak

Csak azt tudni, amit tudok. Szeretném mindenre tudni a választ. Biztosítani, hogy a csapatomat a helyes módon irányítom, kihívás. Cégünk alapértékeinek, küldetésének és víziójának ismételt átadása, új ötletek kigondolása és megvalósítása nehéz feladat.

IL: Ha bárkivel ebédelhetnél, ki lenne az

Szeretném hallani Brené Brown gondolatait a sérülékenységről és arról, hogyan tegyük ki magunkat. Beszélgetni szeretnék Warren Buffettel is, hogy megtudjam, hogyan vált sorozatban vállalkozóvá. Olyan szenvedélyes vagyok a vállalkozásom iránt, hogy elképeszt, hogy valakinek ekkora portfóliója van sikeresen működő cégekből. Hallani szeretném a jótékonysági tevékenységéről is.

IL: Munkán kívül hogyan töltöd szívesen az idődet

Az egyik alapítója vagyok egy női üzleti podcastnak, amely a Ladies Leadership Coalition (LLC) nevet viseli. Hat nő vagyunk, akik a logisztikára összpontosító vállalkozásokat vezetünk. Ez a projekt lehetőséget adott számomra, hogy fantasztikus embereket ismerjek meg és meghallgassam a történeteiket.

Három gyermekem van – 13 éves ikrek és egy 17 éves lány. Igyekszem minőségi időt tölteni velük egyénileg, legyen szó gokartozásról vagy nyaralásról.

Egy kevésbé ismert tény rólam, hogy szeretek horgolni. Jó stresszoldó tevékenység. Anyukámmal, lányommal és én leülünk együtt, elővesszük a tűinket és beszélgetünk.

Összefoglalva, Nicole Glenn vezérigazgató együttérző és őszinte vezetőként képes irányítani a Candor Expedite céget, új megoldásokat és szolgáltatásokat kínálva ügyfeleinek. A cég folyamatos fejlődése és növekedése, valamint a munkatársak támogatása és fejlesztése jellemzik őt mint vezetőt.

Forrás: CEO Interview: Leading With Candor and a Dash of Empathy

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.