MOL kártya: Minden, amit tudni érdemes

2023. december 8.

Lakossági felhasználóként is gyakran látjuk, hogy a benzinkúton előttünk MOL kártyával fizetnek, ami a széleskörű MOL kártya előnyök ismeretében nagyon is indokolt a járműflotta kezelő cégek esetében. De mi az a MOL kártya, mi a MOL kártya igénylés folyamata és melyek a MOL kártya előnyei? Ezekre a kérdésekre szedtük össze a válaszokat, hogy akár belföldi, akár nemzetközi utakon is közlekedő járműflottája van, a tankolás és a kapcsolódó szolgáltatásokat tekintve is a legjobbat választhassa!

Mi a MOL kártya?

A MOL kártya a legtöbb esetben egy adott céghez és adott járműhöz (rendszám alapján) kapcsolt plasztik kártya, mellyel a tankolás ellenértéke készpénz és bankkártya használata nélkül kiegyenlíthető.

Azért írtuk, hogy legtöbb esetben, mert lehetőség van úgynevezett garázs kártyára vagy hordós kártyára is, a vállalkozás igényeitől függően. Az előbbi használója bármilyen gépjárműbe vételezhet üzemanyagot, az utóbbi esetben pedig a hordós kártya használója bármilyen gépjárműbe vagy edénybe vételezhet üzemanyagot.

Sőt, arra is van lehetőség, hogy a MOL kártya a cég egyedi arculatához illeszkedően kerüljön legyártásra, ha mondjuk a vállalat 1100 db vagy ezt meghaladó számú tankolókártyát igényel.

Valójában vannak halasztott fizetésű és előre feltöltést igénylő MOL kártyatípusok is, de ez a sofőr számára gyakorlatilag nem releváns, az üzemeltető hatásköre.

Számos előnye van egy MOL kártyának, ami nem merül ki abban, hogy a cég kedvezőbb áron kapja az üzemanyagot, mint a kúton aktuálisan érvényben lévő ár.

A kártyák típustól függően akár balesetbiztosítást, Asssistance szolgáltatást, autópályamatrica vásárlást vagy útdíjfizetési szolgáltatás vásárlást is lehetővé tesznek kényelmesen, egyszerűen.

A MOL kártyák egyes típusai csak belföldön használhatóak, de létezik nemzetközi utakon is használható MOL kedvezmény kártya, ami 15 országban, több, mint 6000 töltőállomáson kerül elfogadásra.

Tavaly év végén a magasnyomású kútoszlopokon nagyjából pár hónapig volt MOL tankolási limit bevezetve, 100 liter/tranzakció, ezt fokozatosan feloldották.

Hogyan igényelhető a MOL kártya?

A teljes szerződéskötési folyamat, a MOL kártya igénylése intézhető a MOL Partner Portál felületen. A MOL GOLD Hungary Prepaid típusú kártya  a www.mol.hu weboldalon található szerződéskötési adatlap kitöltésével is igényelhető.

Ez a kártya típus a belföldön közlekedő járművek tulajdonosainak ajánlottak, ha fogyasztásuk meghaladja a havi 200 litert. A MOL kedvezmény kártyák gyártás után postai úton jutnak el az igénylőhöz vagy személyesen is átvehetőek Budapesten.

MOL kártya használata

A MOL kártya használata rendkívül egyszerű. A jármű sofőrje fizetésnél a MOL tankolókártyával egyenlíti ki a tankolás ellenértékét. A jármű kilométeróra állását is meg kell adni, illetve a MOL kedvezménykártya PIN kódját.

Csak a kártyán szereplő rendszámú járműbe lehet tankolni a MOL üzemanyagkártyával, kivéve a garázs vagy hordós kártyák esetében.

MOL üzemanyagkártya előnyei

A MOL üzemanyagkártya előnyei kártyánként némileg eltérőek.

GOLD Europe GOLD Hungary GOLD Hungary Prepaid
Célcsoport havi 500 literes fogyasztást meghaladó, belföldön és nemzetközi utakon közlekedő vállalatok havi 500 literes fogyasztást meghaladó, csak belföldön közlekedő vállalatok havi 200 litert meghaladó, csak belföldön közlekedő vállalatok
Elfogadói hálózat 15 ország, több, mint 6000 benzinkút Magyarország, több, mint 470 benzinkút Magyarország, több, mint 470 benzinkút
MOL kártya előnyök
 • halasztott fizetés
 • ÁFA-s számla
 • választható számlázási, fizetési periódus
 • ingyenes e-számla
 • kedvező ár
 • ÁFA és jövedéki adó visszatérítés
 • külföldi és belföldi útdíjfizetés
 • balesetbiztosítás
 • Service 24
 • Assistance
 • halasztott fizetés
 • ÁFA-s számla
 • választható számlázási, fizetési periódus
 • ingyenes e-számla
 • kedvező ár
 • belföldi útdíjfizetés, autópályamatrica vásárlás
 • balesetbiztosítás
 • Service 24
 • Asssistance
 • előre fizetős, feltöltős kártya típus
 • kedvező ár
 • ÁFA-s számla
 • ingyenes e-számla
 • belföldi útdíjfizetés
 • autópálya matrica vásárlás

A MOL kedvezménykártya egyéb tudnivalóiról a MOL üzemanyagkártya katalógus nyújt részletes tájékoztatást.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.