3 hatékony módszer a raktári energia költségek csökkentésére – A fenntarthatóság érdekében

2023. május 13.

Az előző évben a Guardian kiemelte a raktárakat mint a brit ingatlan szektor legújabb fellendülő ágazatát – és nincs jele annak, hogy ez a növekedés 2023-ban csökkenne.

A legtöbb ilyen létesítmény fókuszpontjában az árukészlet menedzsment áll, különös tekintettel a rendelések kiszállítására. Az e-kereskedelem gyors terjeszkedése miatt a nyomás folyamatosan növekszik, és néha az összköltségek a nagy bevételek mögé rejtőznek. Azonban, ha figyelembe vesszük a hűtést, világítást, a targoncák véget nem érő mozgását, valamint az ajtók nyitását és zárását, hatalmas mennyiségű energia szükséges a működés fenntartásához.

Ugyanakkor mindannyian szembesülünk az energia költségek példa nélküli növekedésével. Előbb vagy utóbb a raktárkezelőknek nem csak a bevételi oldalt kell optimalizálniuk, hanem komoly terveket kell kidolgozniuk az energiafogyasztás korlátozására. A Rite-Hite jól felkészült a segítségnyújtásra. Nemcsak a rakodódokk biztonságának növelésében vagyunk szakértők, hanem innovatív megoldásokat is kifejlesztettünk, amelyek hozzájárulnak az ipari környezetben optimális belső klímához.

Ma három módot szeretnénk javasolni, amelyekkel jelentős költségeket lehet megtakarítani.

3 hatékony módszer a raktári energia költségek csökkentésére

Maximalizálja a rakodódokkok nyílásainak tömítését

A rakodás és kirakodás energiapazarló tevékenységekké válhatnak, ha a dokkmenedékek nem zárnak megfelelően. A legtöbb dokkmenedék a pótkocsi oldalait, alját és tetejét veszi körbe, de a sarkok teljesen vagy részben nyitva maradhatnak. Néhány esetben csak néhány rést találunk itt-ott. Ezek első látásra ártalmatlannak tűnhetnek, de a tanulmányok azt mutatják, hogy ezek a kis nyílások évente akár 1.200 és 2.700 font közötti energia veszteséget is okozhatnak rakodódokkonként! Csak ezen okból kifolyólag is, olyan dokkmenedékeket kell választania, amelyek optimális tömítési tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a Rite-Hite Eclipse.

Ventilátorok kiválasztása

Válasszon olyan ventillátorokat, amelyek optimalizálják a destratifikációs folyamatot.

Akármilyen típusú is a raktár, az HVLS ventillátorok (nagy térfogatú, alacsony sebességű), nagy lapátkerekeikkel és viszonylag lassú sebességükkel számos előnyt kínálnak. Kevésbé energiaigényesek, mint a hagyományos (gyorsabb) ventillátorok, és nyáron ideális kiegészítői a légkondicionáló rendszernek. Az általuk generált megnövekedett légmozgás csökkenti a hőmérsékletet és akár 10°C-kal is hűvösebbnek érezhetjük a levegőt.

A destratifikáción keresztül is javítják a körülményeket: más szóval, egyenletes hőmérsékletet teremtenek a raktárban a meleg levegő hűvös levegővel történő keverésével. Ez különösen értékes télen, amikor a meleg levegő többsége máskülönben a mennyezetre emelkedne, a dolgozókat pedig hidegen hagyja lent. Az HVLS ventillátorok megszüntetik ezeket a hőmérséklet-különbségeket, anélkül, hogy fel kellene tekerni a fűtést.

Keresse a kiváló sebességet az ipari ajtókban

Az ajtók hozzájárulása a jobb klímavezérléshez nem korlátozódik a rakodódokkokra. Ahol a targoncák és a raktári teherautók gyakran mozognak egyik csarnokból a másikba, a nagy sebességű ajtók elengedhetetlenek a gyors átjutás biztosításához anélkül, hogy hőmérséklet-ingadozásokat okoznának. Ez különösen igaz azokra az alkalmazásokra, ahol bizonyos zónákat vagy akár teljes csarnokokat hűteni kell, például az élelmiszeripari környezetben. Minden megtakarított tizedmásodperc, amit az ajtó gyorsabb bezárásával nyerünk, energiát takarít meg.

A Rite-Hite tanácsadói alapos helyszíni felmérést végezhetnek annak meghatározására, hogy hol lehetnek lehetséges a fejlesztések. Egy minimális befektetés gyakran jelentős megtakarítást eredményezhet.

További információkért látogasson el a www.ritehite.com weboldalra.

Raktárak energiahatékonyságának növelése

Az energiahatékonyság növelése, a környezeti lábnyom csökkentése és a működési költségek minimalizálása mind fontos szempontok minden vállalat számára, függetlenül attól, hogy milyen iparágban tevékenykedik. A raktári működés esetében ez különösen igaz, mivel a működési költségek jelentős részét az energiafogyasztás teszi ki.

Az energiahatékonyság növelése és a költségek csökkentése érdekében fontos, hogy a raktári működés minden aspektusát figyelembe vegyük, beleértve az ajtók és ablakok szigetelését, a világítást, a fűtést és hűtést, valamint a berendezések energiafogyasztását.

Minden vállalat számára kritikus fontosságú, hogy fenntartható módon működjön, és az energiafogyasztás csökkentése kulcsfontosságú tényező ebben a folyamatban. A fenti tippek és technikák alkalmazásával a vállalatok jelentős megtakarításokat érhetnek el energiafogyasztásukban, miközben hozzájárulnak a környezet védelméhez és a fenntartható működéshez.

A raktári energiahatékonyság növelése nem csak a költségek csökkentését jelenti, hanem a vállalat hosszú távú fenntarthatóságának biztosítását is. Az energiafogyasztás csökkentése, a hatékonyabb működés és a fenntarthatóbb üzleti gyakorlatok mind hozzájárulnak a vállalat hosszú távú sikeréhez és versenyképességéhez.

3 egyszerű beavatkozás az egyre növekvő raktári energiaköltségek szabályozására

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.