AI alapú optimalizáció teherautók rakodási kapacitásához – Luis Smart Load

2023. június 20.

A Luis Smart Load, melyet a Luis Technology vezetett be, egy AI alapú rendszer, ami forradalmasítja a teherautók kihasználtságát, miközben csökkenti az üzemeltetési költségeket. A Hamburgi technológiai vállalat, mely kamerákra és sofőrsegítő rendszerekre specializálódott, az AI segítségével akarja növelni a teherautók rakodási kapacitását.

AI a rakodási kapacitás szolgálatában

A Luis Smart Load egy mesterséges intelligencia alapú rendszer, mely az optimális teherautó kihasználtság érdekében képes felismerni embereket és nagyobb tehermozgásokat. A rendszer egy speciális AI algoritmussal működik, mely lehetővé teszi a járművek és a mobil gépek biztonságának és hatékonyságának növelését.

Kamerás felügyelet és elemzés

A rendszer egy beépített digitális kamerával van felszerelve, ami képeket készít a rakodótérről és elküldi azokat egy központi szerverre, ahol az AI algoritmus elemzi az adatokat. Ezután a szoftver képes meghatározni például, hány szabad rakodóméter áll rendelkezésre, vagy hány raklap áll rendelkezésre.

Teherautó rakodási kapacitás optimalizálása - Luis Technology

Teherautó rakodási kapacitás optimalizálása – Luis Technology

Több szintű előnyök

Dr. Matthias Feistel, a Luis vezérigazgatója szerint a rendszer több szinten is előnyöket kínál a felhasználóknak. Az ügyfelek képesek lesznek mérni és javítani saját valós transzport hatékonyságukat, miközben erőforrásokat takarítanak meg, és minimalizálják a költségeket.

Több mint csak rakodási optimalizáció: Biztonság és megbízhatóság

A Luis Smart Load rendszer nemcsak a rakodási kapacitás optimalizálására használható, hanem segítséget nyújt a megfelelő rakománybiztosításban, és figyelmeztetést ad a nem engedélyezett személyek jelenlétére a rakodótérben. Ez növeli a szállítmányok biztonságát és a sofőrök megnyugvását.

Önálló működés: A vezetők támogatása

A rendszer úgy lett kialakítva, hogy segítséget nyújtson a sofőröknek a szállítási folyamat során, és képes legyen önállóan működni, a sofőr beavatkozása nélkül. Martin Groschke, a cég egyik ügyvezető igazgatója szerint ez különösen fontos azok számára, akik nagy gépjárműflottával rendelkeznek.

Testreszabható megoldások

Aileen Sommer, a Luis termékmenedzsere, kiemelte, hogy a Smart Load rendszert testreszabhatják az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően, és nem csak a szabad rakodókapacitás kiszámítására használható.

Záró gondolatok: A jövő útján

A Luis Smart Load AI alapú rendszere a teherautó-ipar úttörője, amely az üresjáratok csökkentése és a rakodási folyamatok optimalizálása révén képes csökkenteni a költségeket és a CO2-kibocsátást. A rendszer folyamatos fejlesztése és testreszabhatósága biztosítja, hogy a szállítmányozás hatékonyabb, biztonságosabb és fenntarthatóbb legyen a jövőben.

Luis: AI-val az üres járatok ellen

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.