AI alapú optimalizáció teherautók rakodási kapacitásához – Luis Smart Load

2023. június 20.

A Luis Smart Load, melyet a Luis Technology vezetett be, egy AI alapú rendszer, ami forradalmasítja a teherautók kihasználtságát, miközben csökkenti az üzemeltetési költségeket. A Hamburgi technológiai vállalat, mely kamerákra és sofőrsegítő rendszerekre specializálódott, az AI segítségével akarja növelni a teherautók rakodási kapacitását.

AI a rakodási kapacitás szolgálatában

A Luis Smart Load egy mesterséges intelligencia alapú rendszer, mely az optimális teherautó kihasználtság érdekében képes felismerni embereket és nagyobb tehermozgásokat. A rendszer egy speciális AI algoritmussal működik, mely lehetővé teszi a járművek és a mobil gépek biztonságának és hatékonyságának növelését.

Kamerás felügyelet és elemzés

A rendszer egy beépített digitális kamerával van felszerelve, ami képeket készít a rakodótérről és elküldi azokat egy központi szerverre, ahol az AI algoritmus elemzi az adatokat. Ezután a szoftver képes meghatározni például, hány szabad rakodóméter áll rendelkezésre, vagy hány raklap áll rendelkezésre.

Teherautó rakodási kapacitás optimalizálása - Luis Technology

Teherautó rakodási kapacitás optimalizálása – Luis Technology

Több szintű előnyök

Dr. Matthias Feistel, a Luis vezérigazgatója szerint a rendszer több szinten is előnyöket kínál a felhasználóknak. Az ügyfelek képesek lesznek mérni és javítani saját valós transzport hatékonyságukat, miközben erőforrásokat takarítanak meg, és minimalizálják a költségeket.

Több mint csak rakodási optimalizáció: Biztonság és megbízhatóság

A Luis Smart Load rendszer nemcsak a rakodási kapacitás optimalizálására használható, hanem segítséget nyújt a megfelelő rakománybiztosításban, és figyelmeztetést ad a nem engedélyezett személyek jelenlétére a rakodótérben. Ez növeli a szállítmányok biztonságát és a sofőrök megnyugvását.

Önálló működés: A vezetők támogatása

A rendszer úgy lett kialakítva, hogy segítséget nyújtson a sofőröknek a szállítási folyamat során, és képes legyen önállóan működni, a sofőr beavatkozása nélkül. Martin Groschke, a cég egyik ügyvezető igazgatója szerint ez különösen fontos azok számára, akik nagy gépjárműflottával rendelkeznek.

Testreszabható megoldások

Aileen Sommer, a Luis termékmenedzsere, kiemelte, hogy a Smart Load rendszert testreszabhatják az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően, és nem csak a szabad rakodókapacitás kiszámítására használható.

Záró gondolatok: A jövő útján

A Luis Smart Load AI alapú rendszere a teherautó-ipar úttörője, amely az üresjáratok csökkentése és a rakodási folyamatok optimalizálása révén képes csökkenteni a költségeket és a CO2-kibocsátást. A rendszer folyamatos fejlesztése és testreszabhatósága biztosítja, hogy a szállítmányozás hatékonyabb, biztonságosabb és fenntarthatóbb legyen a jövőben.

Luis: AI-val az üres járatok ellen

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.