Logisztikai bérek változása 2023-ban

2023. június 27.

A legfrissebb felmérések szerint a logisztikai és ellátási lánc szakemberek 67%-a többet keres idén, mint 2022-ben. Nézzük meg, hogyan alakulnak a logisztikai bérek, kik mennyit keresnek és mit tesznek a cégek annak érdekében, hogy vonzóak legyenek és megtartsák a tehetségeket ezen a területen.

Folyamatosan magas kereslet

Az idén is magas a tapasztalt és a pályakezdő logisztikai szakemberek iránti kereslet, mivel a cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek ellátási láncukra és minden, ahhoz kapcsolódó területre. Ez a trend már évek óta tart, de a globális járvány miatti ellátási láncokra nehezedő nyomás tovább gyorsította.

Michelle Duong, az Adecco SEARCH alelnöke szerint az ellátási lánc és a logisztika területén dolgozó szakemberek iránti kereslet a járvány előtt, alatt és után is magas volt. A cég országos közvetlen munkaerő-közvetítéssel foglalkozik, többek között ezen a területen.

Emelkedő bérek és kihívások

A bérek emelkedése az egyik kihívás. Duong elmondása szerint az Egyesült Államokban az átlagos bérek emelkedése kétszámjegyű százalékos növekedést mutat, legalább 10%-ot az elmúlt három évben.

A Peerless Research Group 2023-as bér felmérése szerint a megkérdezett logisztikai szakemberek 67%-a azt állítja, hogy a fizetése nőtt 2022-hez képest. Duong szerint a legnagyobb kihívás a magasabb bérek iránti igény, amelyet a megélhetési költségek emelkedése vált ki.

Cégek stratégiái a tehetségek vonzására

A kihívások kezelésére a cégek több nőt és sokszínű munkaerőt igyekeznek bevonzani, fejlesztik képzési programjaikat, és biztosítják, hogy a pozíciók a munka és a magánélet közötti egyensúlyt kínáljanak. Az alkalmazotti elkötelezettségre is nagy hangsúlyt fektetnek, amely 2022-ben 32%-ra esett vissza.

Az upskilling és a reskilling is fontos eszköz a vállalatok számára. Az upskilling folyamatos tanulást jelent a képzési programok és fejlesztések révén, míg a reskilling új készségek elsajátítását jelenti, amelyek segítenek a dolgozóknak új szerepekben való elhelyezkedésben.

Jobb juttatási csomagok és rugalmas munkaidő

A cégek újraértékelik a dolgozóiknak nyújtott juttatási csomagokat, és biztosítják, hogy versenyképesek legyenek és megfeleljenek a jelöltek elvárásainak. Néhányan a mentális egészség támogatását részesítik előnyben, mások rugalmas fizetett szabadságot kínálnak.

Felmérés eredményei és a jövedelem növekedése

A felmérés átlagosan $121 150 éves fizetést mutatott a logisztikai és ellátási lánc szakemberek számára 2023-ban, ami csökkenés 2022-höz képest, amikor az átlag $126 215 volt.

Bár a fizetések számos tényezőtől függnek, a megkérdezettek 22%-a évente $150 000 és $249 999 közötti összeget keres, míg 16% évente $90 000 és $99 999 között keres, és 14% valahol $120 000 és $149 999 között.

Ki mennyit keres – logisztikai bérek

A válaszadók 82%-a férfi, és 18%-a nő. Átlagosan a férfiak többet keresnek, mint a nők, előbbiek évente átlagosan $121 310-t, míg utóbbiak $88 275-t keresnek átlagosan.

Logisztikai bérek nemek szerinti eloszlása

Logisztikai bérek nemek szerinti eloszlása

A fizetések egyértelműen növekednek az életkorral és a tapasztalattal. A 55-64 év közöttiek jelentették a legmagasabb éves fizetést, átlagosan $119 470-t, míg a 45-54 év közöttiek átlagosan $107 100-at kerestek.

Tapasztalat és a fizetés összefüggése

Amikor arról kérdezték őket, hogy hány éve vannak jelenlegi pozíciójukban, a válaszadók 26%-a azt mondta, hogy több mint 10 éve, további 26% 3-5 éve van a jelenlegi pozíciójában. A válaszadók közül további 21% mondta, hogy 1-2 év között töltötte be szerepét, 18% pedig 6-10 év között. A válaszadók 9%-a 1 éve vagy annál rövidebb ideje tölti be jelenlegi pozícióját.

Hány éve vannak az adott pozícióban - logisztikai bérek

Logisztikai bérek alakulása – Tapasztalat és a fizetés összefüggése

Új horizontok keresése

A megkérdezett szakemberek 46%-a mondta, hogy „mindig nyitott” jobb lehetőségekre. A válaszadók, akik elégedettek a jelenlegi helyzetükkel, magasabb fizetésekről számoltak be ($126 395), mint azok, akik aktívan keresnek új munkát ($110 100).

A megkérdezettek közül, amikor arra kértük, osszák meg a legmagasabb iskolai végzettségüket, a válaszadók 37%-a mondta, hogy rendelkezik alapfokú (bachelor) diplomával, 22% befejezett néhány egyetemi tanulmányt, és 13%-uk rendelkezik MBA fokozattal. A szakemberek 4%-a szerzett valamilyen más típusú posztgraduális diplomát, 12%-uk társult fokozatot (associate’s degree), 7% fejezte be a középiskolát, és 3%-uk rendelkezik diplomán kívüli képesítéssel.

A karrierjük előmozdítása érdekében megtett lépésekről beszélve, a szakemberek 53%-a elsősorban a személyes vagy társadalmi kapcsolatokra támaszkodik. A válaszadók 28%-a szerzett iparági tanúsítványokat, és 22%-uk vett részt órákon vagy szerzett üzleti vagy kapcsolódó területen fokozatot.

A felmérés résztvevőinek 18%-a úgy véli, hogy az iparági vagy szakmai szervezetekhez való csatlakozás segített nekik előmozdítani a karrierjüket, míg 15% azt mondja, hogy a szállítási, logisztikai vagy ellátási lánc területén végzett tanulmányok vagy fokozatok megszerzése játszott fontos szerepet karrierjük előmozdításában.

Összegzés

A logisztikai és ellátási lánc szektorban dolgozó szakemberek iránti kereslet 2023-ban magas, és a vállalatok folyamatosan új módszerekkel próbálkoznak a tehetségek vonzása és megtartása érdekében. A fizetések emelkedése, a rugalmas munkakörülmények és a jobb juttatási csomagok mind a vállalatok által alkalmazott stratégiák részét képezik.

A fuvarozás és a logisztikai ágazat számos kihívással néz szembe, de ugyanakkor rendkívül dinamikus és változatos lehetőségeket kínál a tehetséges szakemberek számára.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.