Munkaerő megtartás a logisztikában

2023. június 29.

A logisztikai műveletek kezelése az egyre szűkösebb munkaerőpiacon kihívást jelent. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan használják a vállalatok a toborzást és képzést, valamint a munkahelyi automatizációt és rugalmasságot, hogy megtartsák a munkavállalóikat.

Munkaerő megtartás a diverzitás és képzés fokozásával

A logisztikai szektorban a munkaerő megtalálása nehéz, és még nehezebb megtartani. A vállalatok felismerik, hogy az új munkavállalók sokszínűségének növelése, az automatizációba való befektetés, valamint a munkahelyek rugalmasságának biztosítása hozzájárul a munkaerő megtartásához.

A logisztikai területen rendkívül nehéz a tehetséges munkaerőt megtartani. A Peerless Research Group 2023-as kutatása szerint a válaszadók 46%-a „mindig nyitott” arra, hogy jobb munkalehetőségeket keressen, 31% elégedett a jelenlegi pozíciójával, 20% passzívan keres új karrierlehetőségeket, és 3% aktívan keres.

Munkaerő megtartás a logisztikában

Kihívások a logisztikai szektorban

A munkaerőpiac megváltozott. A vállalatok jelentős számú új munkavállalót vesznek fel, és a munkanélküliségi ráta történelmi mélyponton van. Mindeközben az átlagos órabérek is emelkednek. A logisztikai ágazatban azonban még mindig nehéz képzett munkaerőt találni.

A logisztikai munkaerő szűkös az aktuális munkaerőpiacon. A vállalatok több erőforrást fordítanak a toborzásra és megtartásra, az egyetemek és szakiskolák pedig kibővítik tananyagaikat, hogy felkészítsék a diplomásokat a betöltetlen pozíciókra. Az iparág szövetségei támogatást és továbbképzéseket kínálnak tagjaiknak.

Tom Derry, az Institute for Supply Management (ISM) vezérigazgatója rámutat:

„A valóság jelenleg az, hogy a munkavállalóknak választása van”. Egy vállalat esetében, amely körülbelül 25 000 embert foglalkoztat a logisztikai és ellátási lánc területén, 80%-os volt a fluktuáció, mivel az emberek hasonló munkalehetőségeket találhattak máshol.

Logisztika az e-kereskedelem korában

A globális járvány alapvető változásokat hozott a logisztikai területen. Az e-kereskedelem növekedése, a gyorsabb szállítás iránti igény és az ellátási láncok hiányosságai hatással voltak az ágazatra. A vállalatok üzleti modellje változott, és a logisztika nem tudott lépést tartani ezekkel a változásokkal.

Átmeneti munkahelyek vs. karrier

A logisztikai és szállítási állásokat gyakran átmeneti jellegűnek tekintik, és ez befolyásolja a vállalatok képességét a munkavállalók toborzására és megtartására. A logisztikai iparágban a munkavállalók hiánya a formális képzés hiányának tudható be. Emellett az emberek szívesebben várnak egy jobb lehetőségre, mint hogy elkötelezzék magukat egy raktári állás mellett.

Női és sokszínű munkaerő bevonása

A vállalatok több nőt és más sokszínű munkaerőt próbálnak megnyerni, emellett képzési programokat is indítanak, és biztosítják, hogy a munkahelyek rugalmasak legyenek, amit az új munkavállalók keresnek. A vállalatok a munkavállalói elkötelezettségre összpontosítanak, amely csökkent az elmúlt években.

Jutalmak és előnyök a munkaerő megtartásáért

A munkavállalók számára ma több választási lehetőség áll rendelkezésre. A vállalatok aláírási bónuszokat, tandíj-krediteket és egyéb előnyöket kínálnak, hogy magukat a „munkáltatók választásaként” pozicionálják ebben a szoros munkaerőpiacon.

Technológia a munkaerő hatékonyságáért

A logisztikai és raktárkezelők egyre több technológiát használnak, például mesterséges intelligenciát (MI) az optimális műszakbeosztás érdekében. A technológia segít a megfelelő szakemberek összehangolásában a megfelelő pozíciókkal.

Sarah Banks, az Accenture ügyvezető igazgatója szerint a logisztika digitalizációjára vonatkozó friss Accenture tanulmány rámutat arra, hogy a legtöbb megkérdezett ellátási lánc szakember szerint a digitális fókusz „abszolút kötelező” a szervezetek jövőjének védelme érdekében.

Jövő kihívásai

Az ellátási láncok, a logisztika és a szállítás fókusza a következő években tovább erősödik. A vállalatoknak szükségük lesz képzett személyekre, akik képesek működtetni az automatizált eszközöket. A vállalatoknak továbbá figyelmet kell fordítaniuk a diverzitásra, az esélyegyenlőségre és a befogadásra, hogy támogassák az összes értékes munkavállalót.

Összefoglalva, a logisztikai munkaerő megtartása a sokszínűség, a képzés, az előnyök, és a technológia alkalmazásán keresztül javítható. A vállalatoknak alkalmazkodniuk kell az iparág változásaihoz, és proaktívan lépéseket kell tenniük a tehetséges munkaerő megtartásáért.

Logisztikai foglalkoztatás: A munkaerő megtartás növelése

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.