Felhőalapú stratégiára való áttérés a logisztikában

2023. május 28.

A felhősalapú megoldások a logisztikai szektorban is hatalmas változásokat hoznak. Az alábbi cikkben bemutatunk 10 lépést ami segíti cége növekedését. A felhőalapú rendszerek integrálása összetett és ijesztő lehet, azonban kellő előkészítéssel könnyedén megoldható.

Íme, hogyan kezdheti meg a felhőbe vezető utazását.

Határozza meg a felhő előnyeit

Határozza meg az üzleti indoklást és a felhő előnyeit. A felhőbe való áttérés előnyei a következőket is magukban foglalhatják: növekvő biztonság, értékteremtő rendszertartó munka kiszervezése, az innováció elfogadásának képessége, hozzáférés valós idejű adatokhoz és üzleti intelligencia/analitikához, növekvő hatékonyság, jobb leltár-vezérlés és alacsonyabb összes tulajdonlási költség.

Állapítsa meg a célját

Legyen tiszta elképzelése arról, mit szeretne elérni a felhőbe történő áttéréssel. Milyen alkalmazási területeket – email, humánerőforrás programokat, vállalati erőforrás tervezést, ellátási lánc menedzsmentet szeretne áthelyezni? Mikor, és milyen sorrendben szeretné ezt megtenni?

Előnyök összehangolása

Biztosítsa, hogy az előnyök összhangban vannak hosszú távú üzleti stratégiájával. A nagy technológiai frissítéseknek bele kell illeszkedniük és támogatniuk kell hosszú távú üzleti stratégiáját. Győződjön meg arról, hogy megérti a különböző felhőalapú stratégiai megközelítéseket. Például ismerje meg a több-bérlői és a nyilvános felhő értékét a egy-bérlői és a privát felhővel szemben.

Készítsen és küldjön ajánlatkérő levelet

Ha már van tapasztalata vállaltirányítási rendszerekben (CRM, ERP) akkor kérjen be több ajánlatot. Ha még nincs ilyen tapasztalat, akkor keressen meg több szakértőt aki segítik a folyamat felmérését – esetleg később a kivitelezést is.

felhőalapú stratégiák alkalmazása a logisztikában

Válasszon felhőszolgáltató partnert

Rengeteg vállalatirányítási rendszer (ERP) és felhőalapú szolgáltató közül lehet választani. Egyesek átfogó megközelítést alkalmaznak, míg mások iparági vagy specifikus megközelítést használnak. Egyetlen cég sem használ csak egy szoftverszolgáltatót.

Létfontosságú, hogy olyan ERP-rendszerünk legyen, amely integrálható más szoftvereinkkel, hogy biztosítsuk az adatok egyetlen forrását. Az mesterséges intelligencia és gépi tanulás hatékony alkalmazása minden releváns adathoz hozzáférést igényel.

Mérlegelje a potenciális kockázatokat

Bármilyen átállás a felhőbe kockázattal jár. Kész az Ön szervezete? Rendelkezik-e a szükséges személyzettel és sávszélességgel a szükséges változáskezelés megkönnyítéséhez? Vannak-e szabályozási kockázatok? Megfelelő a rendelkezésre álló sávszélesség?

Alakítson ki stratégiát a változáskezelésre

Az átállás a felhőbe mindenkit érint a szervezetben és befolyásolja a munkavégzés módját. Létfontosságú, hogy ne becsüljük alá, hogyan fogja ez az átállás érinteni az embereket és hogyan reagálhatnak ellenállással. Ön lehet, hogy belsőleg szeretné kezelni a változáskezelést, vagy lehet, hogy harmadik fél támogatását keresi.

Hozza összhangba az összes csapatot

Az Ön belső csapata, az ERP-szolgáltatója és az implementációs csapata szinkronban kell, hogy legyen. A célok, elvárások és mérföldkövek megállapítása segít az Ön szervezetének felhőbe történő migrációját megkönnyíteni.

Kommunikáljon

Létfontosságú, hogy csapata teljes mértékben tájékozott legyen a folyamatról – miért, ki, hol, mikor és hogyan fog a migráció megtörténni. Létesítsen őszinte párbeszédet a szükséges munkáról és ismerje el a stresszt és az extra munkamennyiséget. Szolgáltasson rendszeres frissítéseket a cég egészében. Az, ha értik, mi történik, enyhítheti a csapat egyes félelmeit.

Használja ki új felhőalapú technológiáját teljes kapacitással

Miután áttért a felhőbe, rendszeresen tekintse át tervét, hogy biztosítsa, eléri a kitűzött célt. Az IT-személyzetének meg kell tanulnia, hogyan oldja fel a felhő potenciálját szervezete számára. Alkalmazzon dinamikus képzési rendszert, hogy megtanítsa jelenlegi és jövőbeni munkatársainak, hogyan használják legjobban a rendelkezésre álló technológiát.

Összefoglalás

A felhőalapú számítástechnika előnyei számos vállalatot arra ösztönöznek, hogy felhőalapú stratégiát alkalmazzanak. Az átállás folyamata komplex lehet, azonban alapos előkészítés és stratégiai megközelítés révén ez zökkenőmentesen lebonyolítható. Az átállás során fontos figyelembe venni a vállalat hosszú távú üzleti stratégiáját, az átállásból adódó előnyöket, potenciális kockázatokat, a változáskezelést, valamint a folyamatos kommunikációt és oktatást.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.