Teljesen automatizált raktár: A jövő a Hawle Armaturen számára

2023. július 16.

A Hawle Armaturen a közösségi ivóvíz- és szennyvízelvezetés, valamint a gázellátás nehéz szerelvényeinek gyártója, a Jungheinrich-t bízta meg egy olyan teljesen automatizált raktár felépítésével, amely több mint 15 000 palettahelyet tartalmaz. Az önkormányzati ivóvízellátás nehéz szerelvényeinek gyártója ezzel helyettesíti a korábbi kézi szállító raktárakat.

Automatizált raktár előnyei

A raktár 2024 októberéig való elkészülte révén a Hawle Armaturen képes lesz a gyártásból származó késztermékeket tárolni és azokat később teljesen automatizáltan a komissziózásra továbbítani. Az úgynevezett Greenfield-projektként tervezett raktár helyettesíteni fogja a Hawle eddigi kézi szállító raktárait.

Vállalat növekedési tervei

A németországi, európai és amerikai telephelyekkel rendelkező vállalat ezáltal további növekedésre készül. A Jungheinrich által nyújtott teljeskörű szolgáltatások – a polcrendszertől a polc kezelőeszközökön át a vezérlésig és a WMS-szoftverig – lehetővé teszik a Hawle Armaturen számára, hogy teljes mértékben kihasználja az automatizált raktár előnyeit.

Automatizált raktár jellemzői

A siló-polcrendszerű (72 x 35 x 25 méter) nagy raktárban a gyártásból származó késztermékek kerülnek tárolásra, majd később teljesen automatizáltan a komissziózásra kerülnek. A gyártáshoz történő csatlakozás egy híd szerkezeten keresztül történik.

Logisztikai folyamat integrációja

Az automatizált raktárban a szállítási technológia kézi raktári területhez is csatlakozik. Az így létrejövő integrált rendszer lehetővé teszi a vállalat számára, hogy az egész logisztikai folyamatát a gyártástól a kiszállításig egységesen kezelje, növelve a hatékonyságot és csökkentve a hibák lehetőségét.

Logisztikai folyamat eredménye

A legjobb megoldás révén a Hawle Armaturen képes lesz növelni termelékenységét, csökkenteni a hibákat és optimalizálni a logisztikai folyamatokat. A raktárfejlesztés eredményeként a vállalat tovább erősíti pozícióját a nehéz szerelvények gyártói piacán. A beruházás szilárd alapot jelent a további növekedés számára, lehetővé téve a vállalat számára, hogy jobban kiszolgálja ügyfeleit és növelje piaci részesedését.

Automatizált raktár

Automatizált raktár

Új raktár technológiai jellemzői

Az új raktárat olyan korszerű technológiával tervezték, amely lehetővé teszi a különböző típusú csomagok, többek között a rácsos dobozok, az euro-paletták és a speciális paletták 1,200 kilogrammig terjedő súlyú szállítását. Ennek köszönhetően a raktárban nagyfokú rugalmasság és a szállítási folyamatok magas fokú automatizációja érhető el. Ezen felül a raktár földszintjén található a beérkező áruk területe és hat komissziózó munkahely ergonomikus emelőasztalokkal.

A Jungheinrich teljes körű megoldást nyújtott a Hawle Armaturen számára, beleértve a siló-polcrendszerű épületet, az öt polc kezelőeszközt SPS-vel és vizualizációval, valamint az összes szállítástechnikai eszközt a hat komissziózó munkahellyel. A Hawle Armaturen ezzel a megoldással nem csak hatékonyabbá tette a logisztikai folyamatát, hanem jelentős mértékben csökkentette a manuális munkát és a hibalehetőségeket is.

Projekt megvalósításának szakaszai

Az IT-szakemberek a Jungheinrich-től alapos előzetes elemzést végeztek a helyszínen az IT-folyamatokról, hogy megteremtsék a teljesen automatizált nagy raktár számára a legmegfelelőbb informatikai infrastruktúrát. Az eredmény egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a Hawle Armaturen számára, hogy a legjobban kihasználja az új technológiai lehetőségeket, miközben csökkenti az IT-összetettséget és növeli a rendszer teljesítményét és megbízhatóságát.

A projekt megvalósítása során a Jungheinrich és a Hawle Armaturen szoros együttműködésben dolgozik a tervezési és megvalósítási szakaszokban, ami a projekt sikeres befejezését fogja eredményezni.

Összefoglaló

Az új, teljesen automatizált nagy raktár bevezetése a Hawle Armaturen számára jelentős lépés a logisztikai hatékonyság és az ügyfél elégedettség növelésének irányába. Az innovatív technológiák alkalmazása és a Jungheinrich széles körű szakértelme kombinációjának köszönhetően a vállalat még jobban képes megfelelni ügyfelei igényeinek és versenyelőnyt szerezni a piacon.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.