Teljesen automatizált raktár: A jövő a Hawle Armaturen számára

2023. július 16.

A Hawle Armaturen a közösségi ivóvíz- és szennyvízelvezetés, valamint a gázellátás nehéz szerelvényeinek gyártója, a Jungheinrich-t bízta meg egy olyan teljesen automatizált raktár felépítésével, amely több mint 15 000 palettahelyet tartalmaz. Az önkormányzati ivóvízellátás nehéz szerelvényeinek gyártója ezzel helyettesíti a korábbi kézi szállító raktárakat.

Automatizált raktár előnyei

A raktár 2024 októberéig való elkészülte révén a Hawle Armaturen képes lesz a gyártásból származó késztermékeket tárolni és azokat később teljesen automatizáltan a komissziózásra továbbítani. Az úgynevezett Greenfield-projektként tervezett raktár helyettesíteni fogja a Hawle eddigi kézi szállító raktárait.

Vállalat növekedési tervei

A németországi, európai és amerikai telephelyekkel rendelkező vállalat ezáltal további növekedésre készül. A Jungheinrich által nyújtott teljeskörű szolgáltatások – a polcrendszertől a polc kezelőeszközökön át a vezérlésig és a WMS-szoftverig – lehetővé teszik a Hawle Armaturen számára, hogy teljes mértékben kihasználja az automatizált raktár előnyeit.

Automatizált raktár jellemzői

A siló-polcrendszerű (72 x 35 x 25 méter) nagy raktárban a gyártásból származó késztermékek kerülnek tárolásra, majd később teljesen automatizáltan a komissziózásra kerülnek. A gyártáshoz történő csatlakozás egy híd szerkezeten keresztül történik.

Logisztikai folyamat integrációja

Az automatizált raktárban a szállítási technológia kézi raktári területhez is csatlakozik. Az így létrejövő integrált rendszer lehetővé teszi a vállalat számára, hogy az egész logisztikai folyamatát a gyártástól a kiszállításig egységesen kezelje, növelve a hatékonyságot és csökkentve a hibák lehetőségét.

Logisztikai folyamat eredménye

A legjobb megoldás révén a Hawle Armaturen képes lesz növelni termelékenységét, csökkenteni a hibákat és optimalizálni a logisztikai folyamatokat. A raktárfejlesztés eredményeként a vállalat tovább erősíti pozícióját a nehéz szerelvények gyártói piacán. A beruházás szilárd alapot jelent a további növekedés számára, lehetővé téve a vállalat számára, hogy jobban kiszolgálja ügyfeleit és növelje piaci részesedését.

Automatizált raktár

Automatizált raktár

Új raktár technológiai jellemzői

Az új raktárat olyan korszerű technológiával tervezték, amely lehetővé teszi a különböző típusú csomagok, többek között a rácsos dobozok, az euro-paletták és a speciális paletták 1,200 kilogrammig terjedő súlyú szállítását. Ennek köszönhetően a raktárban nagyfokú rugalmasság és a szállítási folyamatok magas fokú automatizációja érhető el. Ezen felül a raktár földszintjén található a beérkező áruk területe és hat komissziózó munkahely ergonomikus emelőasztalokkal.

A Jungheinrich teljes körű megoldást nyújtott a Hawle Armaturen számára, beleértve a siló-polcrendszerű épületet, az öt polc kezelőeszközt SPS-vel és vizualizációval, valamint az összes szállítástechnikai eszközt a hat komissziózó munkahellyel. A Hawle Armaturen ezzel a megoldással nem csak hatékonyabbá tette a logisztikai folyamatát, hanem jelentős mértékben csökkentette a manuális munkát és a hibalehetőségeket is.

Projekt megvalósításának szakaszai

Az IT-szakemberek a Jungheinrich-től alapos előzetes elemzést végeztek a helyszínen az IT-folyamatokról, hogy megteremtsék a teljesen automatizált nagy raktár számára a legmegfelelőbb informatikai infrastruktúrát. Az eredmény egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a Hawle Armaturen számára, hogy a legjobban kihasználja az új technológiai lehetőségeket, miközben csökkenti az IT-összetettséget és növeli a rendszer teljesítményét és megbízhatóságát.

A projekt megvalósítása során a Jungheinrich és a Hawle Armaturen szoros együttműködésben dolgozik a tervezési és megvalósítási szakaszokban, ami a projekt sikeres befejezését fogja eredményezni.

Összefoglaló

Az új, teljesen automatizált nagy raktár bevezetése a Hawle Armaturen számára jelentős lépés a logisztikai hatékonyság és az ügyfél elégedettség növelésének irányába. Az innovatív technológiák alkalmazása és a Jungheinrich széles körű szakértelme kombinációjának köszönhetően a vállalat még jobban képes megfelelni ügyfelei igényeinek és versenyelőnyt szerezni a piacon.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.