London Gateway szabadkikötő üdvözli második nagy bérlőjét

2023. május 24.

Az információkezelési szolgáltatásokat nyújtó OASIS Group lett a második cég, amelyik a DP World portcentrikus logisztikai parkjába, a London Gateway-be költözött, mióta az szabadkikötővé vált.

A London belvárostól 28 mérföldre fekvő, kilencmillió négyzetméteres terület továbbra is jelentős befektetéseket vonz. Ebben a hónapban az OASIS egy 108 973 négyzetméteres raktárat vett át, miután a Thames Freeportban való elhelyezkedéssel járó pénzügyi ösztönzők vonzották a vállalatot. Az ösztönzők közé tartozik a bérlések és földügyletek illetékének megszüntetése, a munkáltatói társadalombiztosítási hozzájárulások megtakarítása, öt éves szünet a cégadókban, és fokozott tőkejuttatási rendszer.

Az elmúlt 10 évben a DP World 2 milliárd fontot fektetett be az Egyesült Királyságban. A következő 10 évben a cég további 1 milliárd fontos befektetést ígért.

Szabadkikötő jelentése

A szabadkikötő olyan terület, amelyet egy ország kormánya jelölt ki, ahol a szokásos kereskedelmi szabályok és adók nem alkalmazhatók. Általában a szabadkikötők célja, hogy ösztönözzék a kereskedelmet, csökkentsék a bürokráciát, és növeljék a beruházásokat. Ezekben a zónákban a vállalatok képesek behozni, tárolni, feldolgozni és újraexportálni termékeket anélkül, hogy vámot vagy egyéb díjakat kellene fizetniük, mivel technikailag a termékek még mindig nem léptek be az országba.

A szabadkikötők gyakran hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez, mivel vonzzák a külföldi befektetőket, növelik a munkahelyek számát és javítják a kereskedelmi kapcsolatokat.

London Gateway szabadkikötő

OASIS Group: Új bérlő a London Gateway-ben

Oliver Treneman, a DP World Park Fejlesztési Igazgatója az Egyesült Királyságban ezt mondta: „Örömmel üdvözlöm, hogy az OASIS Group része lett gyorsan növekvő logisztikai központunknak a London Gatewayben, ami a Thames Freeport központi pillére. Mivel Európa legnagyobb magántulajdonban lévő rekord- és információkezelő szolgáltatója, [az] érkezése ismételten megerősíti helyzetünket és a London közelségének fontosságát a fenntarthatóságban gondolkodó ügyfelek számára.”

Kerry Blinston, az OASIS Group UK & Ireland vezérigazgatója hozzátette: „A London Gateway stratégiai úthozzáférést biztosít Londonhoz és az M25-höz, így az OASIS képes kiszolgálni ügyfeleinket a délkeleti régióban elektromos járműflottánkkal. Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk az OASIS és ügyfeleink közös fenntarthatósági erőfeszítéseit ezekkel a kiváló minőségű létesítményekkel.”

London Gateway jövőbeli kilátásai

Az elmúlt 10 év során a DP World jelentős összegeket fektetett be a London Gateway kikötőbe, és a következő évtizedben további jelentős befektetéseket terveznek. A London közelében lévő, kiváló minőségű létesítmények és a vállalat zöld infrastruktúrája a környezettudatos ügyfelek számára is vonzóvá teszi a helyszínt. Mindez alátámasztja a London Gateway pozícióját mint a Thames Freeport központi pillérét, és biztosítja a szabadkikötő hosszú távú sikerét és növekedését.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kiskereskedelmi értékesítés 2023-as kihívásai és lehetőségei

Kiskereskedelmi értékesítés 2023-as kihívásai és lehetőségei

Az elmúlt néhány évben a kiskereskedelmi értékesítés mélyreható változáson ment keresztül. A hagyományos, fizikai boltokra összpontosító megközelítésből egy integrált, omnichannel stratégiába történt a váltás.

Tovább olvasom
Szállítmányozás és fuvarozás: Ismerd meg a különbséget és a logisztikai folyamatokat

Szállítmányozás és fuvarozás: Ismerd meg a különbséget és a logisztikai folyamatokat

A logisztikai rendszerek a nyersanyagok és késztermékek hatékony eljutását biztosítják a rendeltetési helyre. A fuvarozás és a szállítmányozás a logisztika kulcsfontosságú elemei, melyek nélkülözhetetlenek a napi élet zavartalan működéséhez.

Tovább olvasom
Szakértői útmutató a szállítási, szállítmányozási és fuvarozási szerződések közötti különbségekhez

Szakértői útmutató a szállítási, szállítmányozási és fuvarozási szerződések közötti különbségekhez

A jogi terminológiát illetően a szállítási szerződés, fuvarozási szerződés és szállítmányozás közötti különbség sokak számára összetett lehet. A köznyelvben gyakran azonos jelentésűnek tekintik őket, azonban a jog világában jelentős eltérések találhatók közöttük.

Tovább olvasom