London Gateway szabadkikötő üdvözli második nagy bérlőjét

2023. május 24.

Az információkezelési szolgáltatásokat nyújtó OASIS Group lett a második cég, amelyik a DP World portcentrikus logisztikai parkjába, a London Gateway-be költözött, mióta az szabadkikötővé vált.

A London belvárostól 28 mérföldre fekvő, kilencmillió négyzetméteres terület továbbra is jelentős befektetéseket vonz. Ebben a hónapban az OASIS egy 108 973 négyzetméteres raktárat vett át, miután a Thames Freeportban való elhelyezkedéssel járó pénzügyi ösztönzők vonzották a vállalatot. Az ösztönzők közé tartozik a bérlések és földügyletek illetékének megszüntetése, a munkáltatói társadalombiztosítási hozzájárulások megtakarítása, öt éves szünet a cégadókban, és fokozott tőkejuttatási rendszer.

Az elmúlt 10 évben a DP World 2 milliárd fontot fektetett be az Egyesült Királyságban. A következő 10 évben a cég további 1 milliárd fontos befektetést ígért.

Szabadkikötő jelentése

A szabadkikötő olyan terület, amelyet egy ország kormánya jelölt ki, ahol a szokásos kereskedelmi szabályok és adók nem alkalmazhatók. Általában a szabadkikötők célja, hogy ösztönözzék a kereskedelmet, csökkentsék a bürokráciát, és növeljék a beruházásokat. Ezekben a zónákban a vállalatok képesek behozni, tárolni, feldolgozni és újraexportálni termékeket anélkül, hogy vámot vagy egyéb díjakat kellene fizetniük, mivel technikailag a termékek még mindig nem léptek be az országba.

A szabadkikötők gyakran hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez, mivel vonzzák a külföldi befektetőket, növelik a munkahelyek számát és javítják a kereskedelmi kapcsolatokat.

London Gateway szabadkikötő

OASIS Group: Új bérlő a London Gateway-ben

Oliver Treneman, a DP World Park Fejlesztési Igazgatója az Egyesült Királyságban ezt mondta: „Örömmel üdvözlöm, hogy az OASIS Group része lett gyorsan növekvő logisztikai központunknak a London Gatewayben, ami a Thames Freeport központi pillére. Mivel Európa legnagyobb magántulajdonban lévő rekord- és információkezelő szolgáltatója, [az] érkezése ismételten megerősíti helyzetünket és a London közelségének fontosságát a fenntarthatóságban gondolkodó ügyfelek számára.”

Kerry Blinston, az OASIS Group UK & Ireland vezérigazgatója hozzátette: „A London Gateway stratégiai úthozzáférést biztosít Londonhoz és az M25-höz, így az OASIS képes kiszolgálni ügyfeleinket a délkeleti régióban elektromos járműflottánkkal. Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk az OASIS és ügyfeleink közös fenntarthatósági erőfeszítéseit ezekkel a kiváló minőségű létesítményekkel.”

London Gateway jövőbeli kilátásai

Az elmúlt 10 év során a DP World jelentős összegeket fektetett be a London Gateway kikötőbe, és a következő évtizedben további jelentős befektetéseket terveznek. A London közelében lévő, kiváló minőségű létesítmények és a vállalat zöld infrastruktúrája a környezettudatos ügyfelek számára is vonzóvá teszi a helyszínt. Mindez alátámasztja a London Gateway pozícióját mint a Thames Freeport központi pillérét, és biztosítja a szabadkikötő hosszú távú sikerét és növekedését.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.