London Gateway szabadkikötő üdvözli második nagy bérlőjét

2023. május 24.

Az információkezelési szolgáltatásokat nyújtó OASIS Group lett a második cég, amelyik a DP World portcentrikus logisztikai parkjába, a London Gateway-be költözött, mióta az szabadkikötővé vált.

A London belvárostól 28 mérföldre fekvő, kilencmillió négyzetméteres terület továbbra is jelentős befektetéseket vonz. Ebben a hónapban az OASIS egy 108 973 négyzetméteres raktárat vett át, miután a Thames Freeportban való elhelyezkedéssel járó pénzügyi ösztönzők vonzották a vállalatot. Az ösztönzők közé tartozik a bérlések és földügyletek illetékének megszüntetése, a munkáltatói társadalombiztosítási hozzájárulások megtakarítása, öt éves szünet a cégadókban, és fokozott tőkejuttatási rendszer.

Az elmúlt 10 évben a DP World 2 milliárd fontot fektetett be az Egyesült Királyságban. A következő 10 évben a cég további 1 milliárd fontos befektetést ígért.

Szabadkikötő jelentése

A szabadkikötő olyan terület, amelyet egy ország kormánya jelölt ki, ahol a szokásos kereskedelmi szabályok és adók nem alkalmazhatók. Általában a szabadkikötők célja, hogy ösztönözzék a kereskedelmet, csökkentsék a bürokráciát, és növeljék a beruházásokat. Ezekben a zónákban a vállalatok képesek behozni, tárolni, feldolgozni és újraexportálni termékeket anélkül, hogy vámot vagy egyéb díjakat kellene fizetniük, mivel technikailag a termékek még mindig nem léptek be az országba.

A szabadkikötők gyakran hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez, mivel vonzzák a külföldi befektetőket, növelik a munkahelyek számát és javítják a kereskedelmi kapcsolatokat.

London Gateway szabadkikötő

OASIS Group: Új bérlő a London Gateway-ben

Oliver Treneman, a DP World Park Fejlesztési Igazgatója az Egyesült Királyságban ezt mondta: „Örömmel üdvözlöm, hogy az OASIS Group része lett gyorsan növekvő logisztikai központunknak a London Gatewayben, ami a Thames Freeport központi pillére. Mivel Európa legnagyobb magántulajdonban lévő rekord- és információkezelő szolgáltatója, [az] érkezése ismételten megerősíti helyzetünket és a London közelségének fontosságát a fenntarthatóságban gondolkodó ügyfelek számára.”

Kerry Blinston, az OASIS Group UK & Ireland vezérigazgatója hozzátette: „A London Gateway stratégiai úthozzáférést biztosít Londonhoz és az M25-höz, így az OASIS képes kiszolgálni ügyfeleinket a délkeleti régióban elektromos járműflottánkkal. Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk az OASIS és ügyfeleink közös fenntarthatósági erőfeszítéseit ezekkel a kiváló minőségű létesítményekkel.”

London Gateway jövőbeli kilátásai

Az elmúlt 10 év során a DP World jelentős összegeket fektetett be a London Gateway kikötőbe, és a következő évtizedben további jelentős befektetéseket terveznek. A London közelében lévő, kiváló minőségű létesítmények és a vállalat zöld infrastruktúrája a környezettudatos ügyfelek számára is vonzóvá teszi a helyszínt. Mindez alátámasztja a London Gateway pozícióját mint a Thames Freeport központi pillérét, és biztosítja a szabadkikötő hosszú távú sikerét és növekedését.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.