AutoStore rendszerek alkalmazása a raktár automatizálásához

2023. április 17.

A mai világban a vállalatoknak folyamatosan növelniük kell hatékonyságukat és versenyképességüket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az AutoStore rendszerek hogyan segíthetnek ebben a raktárak automatizálásánál.

Miért fontos a raktár automatizálás

Növekvő igény az automatizálásra

A raktárakban zajló folyamatok automatizálása már régóta célja a vállalatoknak, és az ipar 4.0 korszaka tovább fokozta ezt az igényt. Az automatizált raktárak gyorsabbak, pontosabbak és költséghatékonyabbak, mint a hagyományos raktárak.

Hatékonyság javítása

Az automatizálás lehetővé teszi a raktárak számára, hogy növeljék hatékonyságukat és csökkentsék az emberi hibák lehetőségét. Ezáltal a vállalatok képesek lesznek jobban kezelni a növekvő ügyféligényeket és a versenyt.

AutoStore rendszer bemutatása

A rendszer működése

Az AutoStore egy innovatív, automatizált raktározási rendszer, amely különféle robotokat használ a raktári polcokon tárolt termékek kezelésére és mozgatására. A rendszer központi irányítóegységgel rendelkezik, amely az összes robot működését irányítja és optimalizálja.

AutoStore előnyei

Az AutoStore rendszer számos előnyt kínál a hagyományos raktározási módszerekkel szemben, mint például a helytakarékosság, a gyorsaság, a pontosság és a rugalmasság. Mindezek révén a vállalatok jobban kihasználhatják a rendelkezésre álló raktári teret, és hatékonyabban kezelhetik a készleteiket.

Dematic AutoStore rendszere

Forrás dematic.com

Hogyan segíthet az AutoStore a raktárakban

Tárolási hely optimalizálása

Az AutoStore rendszer képes maximalizálni a raktári tér használatát a polcok egymáshoz való szoros elhelyezésével és a termékek kompakt tárolásával. Ezáltal a raktárak több terméket tudnak tárolni ugyanazon a területen, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Gyorsaság és pontosság

Az AutoStore robotjai gyorsan és pontosan mozgatják a termékeket a raktárban, ami lerövidíti a rendelések összekészítési idejét és csökkenti az emberi hibák lehetőségét. Emellett a rendszer képes önmagát optimalizálni, így mindig a leggyorsabb és leghatékonyabb útvonalat választja a termékek mozgatásához.

AutoStore rendszer telepítése

Tervezés és konfigurálás

Az AutoStore rendszer telepítése előtt gondos tervezésre és konfigurálásra van szükség, hogy a rendszer a lehető legjobban illeszkedjen az adott raktár igényeihez és adottságaihoz. A tervezési folyamat során figyelembe kell venni a raktár méretét, a termékek jellegét és a vállalat specifikus igényeit.

Implementáció és üzembe helyezés

Az AutoStore telepítése és üzembe helyezése több lépésből áll, beleértve a hardver és a szoftver telepítését, a robotok beüzemelését és a rendszer tesztelését. A sikeres telepítés érdekében fontos, hogy a vállalatok szorosan együttműködjenek az AutoStore rendszer szállítóival és szakértőivel.

Sikeres AutoStore esettanulmányok

Nagykereskedők és disztribútorok

Az AutoStore rendszer sikeresen alkalmazható nagykereskedők és disztribútorok raktáraiban, ahol nagy mennyiségű terméket kell kezelni és gyorsan kell reagálni a piaci igényekre. Az ilyen vállalatok számára az AutoStore rendszer jelentős költségcsökkentést és hatékonyságnövelést eredményezhet.

E-kereskedelem és logisztika

Az e-kereskedelem és a logisztikai cégek számára az AutoStore rendszer ideális megoldást nyújt a raktárak automatizálására, mivel képes gyorsan és pontosan kezelni a növekvő online rendelések mennyiségét. Az AutoStore rendszer segítségével ezek a vállalatok hatékonyabban tudják kiszolgálni ügyfeleiket és növelni piaci részesedésüket.

AutoStore rendszer kihívásai

Kezdeti beruházás

Az AutoStore rendszer bevezetése jelentős kezdeti beruházást igényel, beleértve a rendszer megvásárlását, telepítését és beüzemelését. A vállalatoknak mérlegelniük kell ezt a költséget és meggyőződni arról, hogy a rendszer által nyújtott előnyök meghaladják a kezdeti beruházást.

Karbantartás és javítás

Az AutoStore rendszer karbantartása és javítása szakértelmet és pénzügyi forrásokat igényel. A vállalatoknak biztosítaniuk kell a rendszer folyamatos, zavartalan működését, és fel kell készülniük arra, hogy időről időre karbantartási és javítási munkálatokat végezzenek.

Zangrillo az AutoStore rendszerekkel automatizálja két raktárát

Az olasz nagykereskedelmi vállalat, a Zangrillo a Dematicot bízta meg automatizált raktári rendszerek bevezetésével Lecce és Formia telephelyein.

A Zangrillo, az egyik legnagyobb olasz nagykereskedő, a Dematic egyedi megoldásait választotta két raktári telephelyének automatizálásához. A projekt két önálló „AutoStore” raktári rendszer telepítését foglalja magában – áll a Dematic április 5-i közleményében.

A két AutoStore rendszer alkalmazásával a cég reméli, hogy képes lesz rövidíteni szállítási idejét, és így tovább erősíteni piaci pozícióját – mondja Zangrillo vezérigazgatója, Aldo Zangrillo:

„Az erős verseny arra ösztönöz bennünket, hogy tovább növeljük logisztikai kapacitásainkat, hogy tovább növelhessük piaci részesedésünket. Ezenkívül az a nagyratörő célunk, hogy ügyfeleink számára átlagosan 72 óráról 24 órára csökkentsük a szállítási időt.”

Raktárterület-fejlesztés és termékválaszték bővítés

A családi vállalkozás célja az volt, hogy javítsa raktárterületét, és így a jövőben képes legyen bővíteni termékkínálatát.

A Dematic Lecce telephelyére egy nyolcszintes AutoStore rendszert fejlesztett ki 8 000 tárolódobozzal, amely hatékonyabb folyamatokat biztosít a raktározás és a megrendelések kezelése során. Ezenkívül a vállalat három forgókapcsolatot, egy szállítórendszert és nyolc „R5” robotot szállított. A 16 szintes, Formia telephelyen telepített berendezés 20 000 330 mm-es tárolódoboz számára biztosít helyet. A további szállított alkatrészek közé tartozik 12 „R5” robot, három forgó- és beállítási szállítókapcsolat, valamint egy előkészítő szállítókapcsolat. Mindkét telephelyen a Dematic szoftverét használják.

zangrillo autostore rendszer

Forrás dematic.com

Dematic és az AutoStore előnyei

Az AutoStore rendszer alkalmazása jelentősen javítja a raktári folyamatok hatékonyságát és gyorsaságát. A rendszer előnyei között szerepel a helytakarékosság, a nagyobb tárolási kapacitás, a gyorsabb árukiszolgálás és a csökkentett hibaszázalék. Mindezek mellett az AutoStore rendszerek energiahatékonyak és könnyen bővíthetők.

Következtetés

Az AutoStore rendszerek alkalmazása a raktár automatizálásában jelentős előnyöket kínál a vállalatok számára, mint például a hatékonyság növelése, a raktári tér optimalizálása és a gyorsaság és pontosság javítása. Azonban a rendszer sikeres bevezetése és fenntartása gondos tervezést, kezdeti beruházást és karbantartást igényel.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.