AutoStore rendszerek alkalmazása a raktár automatizálásához

2023. április 17.

A mai világban a vállalatoknak folyamatosan növelniük kell hatékonyságukat és versenyképességüket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az AutoStore rendszerek hogyan segíthetnek ebben a raktárak automatizálásánál.

Miért fontos a raktár automatizálás

Növekvő igény az automatizálásra

A raktárakban zajló folyamatok automatizálása már régóta célja a vállalatoknak, és az ipar 4.0 korszaka tovább fokozta ezt az igényt. Az automatizált raktárak gyorsabbak, pontosabbak és költséghatékonyabbak, mint a hagyományos raktárak.

Hatékonyság javítása

Az automatizálás lehetővé teszi a raktárak számára, hogy növeljék hatékonyságukat és csökkentsék az emberi hibák lehetőségét. Ezáltal a vállalatok képesek lesznek jobban kezelni a növekvő ügyféligényeket és a versenyt.

AutoStore rendszer bemutatása

A rendszer működése

Az AutoStore egy innovatív, automatizált raktározási rendszer, amely különféle robotokat használ a raktári polcokon tárolt termékek kezelésére és mozgatására. A rendszer központi irányítóegységgel rendelkezik, amely az összes robot működését irányítja és optimalizálja.

AutoStore előnyei

Az AutoStore rendszer számos előnyt kínál a hagyományos raktározási módszerekkel szemben, mint például a helytakarékosság, a gyorsaság, a pontosság és a rugalmasság. Mindezek révén a vállalatok jobban kihasználhatják a rendelkezésre álló raktári teret, és hatékonyabban kezelhetik a készleteiket.

Dematic AutoStore rendszere

Forrás dematic.com

Hogyan segíthet az AutoStore a raktárakban

Tárolási hely optimalizálása

Az AutoStore rendszer képes maximalizálni a raktári tér használatát a polcok egymáshoz való szoros elhelyezésével és a termékek kompakt tárolásával. Ezáltal a raktárak több terméket tudnak tárolni ugyanazon a területen, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Gyorsaság és pontosság

Az AutoStore robotjai gyorsan és pontosan mozgatják a termékeket a raktárban, ami lerövidíti a rendelések összekészítési idejét és csökkenti az emberi hibák lehetőségét. Emellett a rendszer képes önmagát optimalizálni, így mindig a leggyorsabb és leghatékonyabb útvonalat választja a termékek mozgatásához.

AutoStore rendszer telepítése

Tervezés és konfigurálás

Az AutoStore rendszer telepítése előtt gondos tervezésre és konfigurálásra van szükség, hogy a rendszer a lehető legjobban illeszkedjen az adott raktár igényeihez és adottságaihoz. A tervezési folyamat során figyelembe kell venni a raktár méretét, a termékek jellegét és a vállalat specifikus igényeit.

Implementáció és üzembe helyezés

Az AutoStore telepítése és üzembe helyezése több lépésből áll, beleértve a hardver és a szoftver telepítését, a robotok beüzemelését és a rendszer tesztelését. A sikeres telepítés érdekében fontos, hogy a vállalatok szorosan együttműködjenek az AutoStore rendszer szállítóival és szakértőivel.

Sikeres AutoStore esettanulmányok

Nagykereskedők és disztribútorok

Az AutoStore rendszer sikeresen alkalmazható nagykereskedők és disztribútorok raktáraiban, ahol nagy mennyiségű terméket kell kezelni és gyorsan kell reagálni a piaci igényekre. Az ilyen vállalatok számára az AutoStore rendszer jelentős költségcsökkentést és hatékonyságnövelést eredményezhet.

E-kereskedelem és logisztika

Az e-kereskedelem és a logisztikai cégek számára az AutoStore rendszer ideális megoldást nyújt a raktárak automatizálására, mivel képes gyorsan és pontosan kezelni a növekvő online rendelések mennyiségét. Az AutoStore rendszer segítségével ezek a vállalatok hatékonyabban tudják kiszolgálni ügyfeleiket és növelni piaci részesedésüket.

AutoStore rendszer kihívásai

Kezdeti beruházás

Az AutoStore rendszer bevezetése jelentős kezdeti beruházást igényel, beleértve a rendszer megvásárlását, telepítését és beüzemelését. A vállalatoknak mérlegelniük kell ezt a költséget és meggyőződni arról, hogy a rendszer által nyújtott előnyök meghaladják a kezdeti beruházást.

Karbantartás és javítás

Az AutoStore rendszer karbantartása és javítása szakértelmet és pénzügyi forrásokat igényel. A vállalatoknak biztosítaniuk kell a rendszer folyamatos, zavartalan működését, és fel kell készülniük arra, hogy időről időre karbantartási és javítási munkálatokat végezzenek.

Zangrillo az AutoStore rendszerekkel automatizálja két raktárát

Az olasz nagykereskedelmi vállalat, a Zangrillo a Dematicot bízta meg automatizált raktári rendszerek bevezetésével Lecce és Formia telephelyein.

A Zangrillo, az egyik legnagyobb olasz nagykereskedő, a Dematic egyedi megoldásait választotta két raktári telephelyének automatizálásához. A projekt két önálló „AutoStore” raktári rendszer telepítését foglalja magában – áll a Dematic április 5-i közleményében.

A két AutoStore rendszer alkalmazásával a cég reméli, hogy képes lesz rövidíteni szállítási idejét, és így tovább erősíteni piaci pozícióját – mondja Zangrillo vezérigazgatója, Aldo Zangrillo:

„Az erős verseny arra ösztönöz bennünket, hogy tovább növeljük logisztikai kapacitásainkat, hogy tovább növelhessük piaci részesedésünket. Ezenkívül az a nagyratörő célunk, hogy ügyfeleink számára átlagosan 72 óráról 24 órára csökkentsük a szállítási időt.”

Raktárterület-fejlesztés és termékválaszték bővítés

A családi vállalkozás célja az volt, hogy javítsa raktárterületét, és így a jövőben képes legyen bővíteni termékkínálatát.

A Dematic Lecce telephelyére egy nyolcszintes AutoStore rendszert fejlesztett ki 8 000 tárolódobozzal, amely hatékonyabb folyamatokat biztosít a raktározás és a megrendelések kezelése során. Ezenkívül a vállalat három forgókapcsolatot, egy szállítórendszert és nyolc „R5” robotot szállított. A 16 szintes, Formia telephelyen telepített berendezés 20 000 330 mm-es tárolódoboz számára biztosít helyet. A további szállított alkatrészek közé tartozik 12 „R5” robot, három forgó- és beállítási szállítókapcsolat, valamint egy előkészítő szállítókapcsolat. Mindkét telephelyen a Dematic szoftverét használják.

zangrillo autostore rendszer

Forrás dematic.com

Dematic és az AutoStore előnyei

Az AutoStore rendszer alkalmazása jelentősen javítja a raktári folyamatok hatékonyságát és gyorsaságát. A rendszer előnyei között szerepel a helytakarékosság, a nagyobb tárolási kapacitás, a gyorsabb árukiszolgálás és a csökkentett hibaszázalék. Mindezek mellett az AutoStore rendszerek energiahatékonyak és könnyen bővíthetők.

Következtetés

Az AutoStore rendszerek alkalmazása a raktár automatizálásában jelentős előnyöket kínál a vállalatok számára, mint például a hatékonyság növelése, a raktári tér optimalizálása és a gyorsaság és pontosság javítása. Azonban a rendszer sikeres bevezetése és fenntartása gondos tervezést, kezdeti beruházást és karbantartást igényel.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.
Ajánlatkérés