Top 10 női vezető az ellátási láncban

2023. április 20.

Az ellátási lánc menedzsment alapvetően egy csapatmunkát igénylő terület, ahol a női vezetők jelentős szerepet játszanak a vállalatok sikerében. Az alábbiakban bemutatjuk a top 10 női vezetőt, akik az ellátási láncban tették le a legnagyobb hatást és hozzájárultak a vállalatok versenyképességéhez.

Női vezetők jelentősége a beszállítói láncban

A beszállítói lánc-menedzsment (Supply Chain Management – SCM) a logisztika alapjain felépült új irányzat a modern logisztikában. Az ellátási lánc folyamata a nyersanyag-kitermeléstől a késztermékeknek a végfelhasználókhoz történő kiszállításáig tart, illetve magába foglalja a termékhez kapcsolódó különböző szolgáltatásokat (szervizszolgáltatások, hulladékkezelés, újrahasznosítás).

Női vezetők hatása az beszállítói láncra

Az ellátási lánc menedzsment egyre inkább globális, és egyre több nő vállal vezető szerepet ezen a területen. A női vezetők számos előnyt hoznak a vállalatoknak, többek között rugalmasságot, kreativitást és a csapatmunka elősegítését.

Nők szerepe a vállalatok versenyképességében

A női vezetők az ellátási láncban hozzájárulnak a vállalatok versenyképességéhez és fenntarthatóságához. A nők általában jobban odafigyelnek az együttműködésre, a kommunikációra és az ügyfelek igényeire, ami előnyös az ellátási lánc menedzsmentben.

Női vezetők az ellátási láncban

Top 10 nő az ellátási láncban

Az áprilisban bemutatott 100 legjobb nő az ellátási láncban listából összegyűjtöttük a top 10 legjobb szakembert. Az alábbiakban bemutatjuk a legkiemelkedőbb nőket, akik napról napra jelentős hatással vannak az ellátási láncra és a logisztikára, és akiknek a munkája fontos szerepet játszik ezen területek jövőbeli alakulásában.

10. Isabelle Conrot – Roche

Isabelle Conrot, a Roche globális logisztikai és ellátási lánc műveleti vezetője, a Gartner ellátási láncért felelős vezetőinek vezető partnere, több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik E2E ellátásilánc- és működési menedzsmentben. Pályafutása nagy részét a biotechnológiai kutatóvállalatnál töltötte, a Rochénál hagyta el a globális logisztikai és ellátásilánc-műveletek vezetőjének beosztását 2022-ben, hogy a Gartner-nél kezdjen.

Isabelle Conrot

Isabelle Conrot, a Roche globális logisztikai és ellátási lánc műveleti vezetője

A Roche-nél 1994-ben kezdett dolgozni doktoranduszként, és 2022 júniusáig maradt a vállalatnál, ahol többek között a következő pozíciókat töltötte be: Művészeti vezetés menedzsmentje; Üzleti működés vezetése; Regionális értékesítési és működési tervezés vezetése; Termék ellátásilánc-menedzsment csoportvezetője; és a globális CMO menedzsment vezetője.

A pandémia alatti Roche irányítása

Conrot végigkísérte a Rochét a pandémia során, miközben a vállalat 125 éves gondolkodásmódjának megváltoztatása és egy fenntartható logisztikai és ellátásilánc-műveleti szervezet kialakítása mellett alkalmazkodott a betegek jelenlegi és jövőbeli igényeihez. „Azt szeretném, ha örökségem egy karcsú és agilis ellátásilánc-szervezet lenne, amely értéket teremt, és ahol az emberek legjobb teljesítményüket nyújthatják,” mondja.

Isabelle Conrot végzettsége és nyelvtudása

A svájci székhelyű Conrotnak farmakológiai tudományokból doktori fokozata van a Bázeli Egyetemről, gyógyszerészeti diplomája a Luxemburgi Egyetemről és a strasbourgi egyetemről, valamint vezetési/menedzsment és globális ellátásilánc képesítései a Nemzetközi Menedzsment Intézetből. Ő egy polyglot, beszél angolul, franciául, németül és luxemburgiul, valamint Co-Active szakmai edző.

9. Gretchen McCarthy –  Target

Az Egyesült Államok nyolcadik legnagyobb kiskereskedője 2004-ben fogadta McCarthyt, mint a csecsemő, újszülött és kisgyermek osztály vásárlója, ahol „minden új volt… még saját szülői tapasztalatom sem volt, amire támaszkodhattam”.

Gretchen McCarthy

Gretchen McCarthy, Target ellátási lánc és logisztikai igazgatója

Az elmúlt közel húsz évben folyamatosan tanult és hallgatott, tapasztalatait a karrierje és az üzletágban rejlő új lehetőségek előmozdítására használta – a kereskedelmi kezdeményezések kidolgozásától kezdve a Target globális csapatainak vezetésén át egészen a vezetői pozíciókban betöltött szerepekig, a terméktervezésben és beszerzésben, a kanadai és indiai csapatok vezetésében és az Ellátási Lánc Sokszínűség Cselekvési Tanácsának támogatójaként.

„A kíváncsiság az a tulajdonság, amely hajtotta a karrieremet és új lehetőségekhez vezetett az üzletágban” – mondja McCarthy -, „a Target kereskedelmi átalakulásától kezdve a globális csapatok ellátási lánc ingadozásán keresztüli vezetéséig az elmúlt években.”

Target kereskedelmi és ellátási láncának átalakításában játszott szerepe

Néhány évvel ezelőtt alapvető szerepet játszott a Target kereskedelmi és ellátási lánc funkcióinak átalakításában, frissítve a kiskereskedő bevásárlási élményét a technológiai fejlesztések mellett az ellátási lánc és az árukészlet kezelésében, ezzel elősegítve a növekedést. Jelenleg a Target globális ellátási láncának és logisztikai hálózatának minden funkcióját felügyeli, beleértve az árukészlet kezelését, az utánpótlást, a teljesítést, a globális szállítást, a logisztikát és a terjesztést.

„Az általam tanult leckék és az épített kapcsolatok olyan értékek, amelyeket magammal viszek, ahogy a jövőben nagyobb léptékben dolgozom együtt a csapatommal.” – mondja McCarthy.

Gretchen McCarthy az Ellátási Lánc Sokszínűség Cselekvési Tanács támogatójaként is tevékenykedik, amelynek célja a különböző szállítói és beszállítói partnerek bevonása a Target üzleti tevékenységébe. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy innovatívabb és versenyképesebb legyen a piacon, miközben elősegíti a befogadó munkakörnyezet kialakítását.

Gretchen McCarthy jövőbeli tervei és célok

McCarthy szerint a kíváncsiság és a tanulásra való nyitottság továbbra is vezetni fogja a karrierjét a cégnél. Célja, hogy folyamatosan fejlessze és bővítse a Target ellátási láncát és logisztikai hálózatát, hogy még hatékonyabb és fenntarthatóbb legyen a jövőben.

8. Carol Tomé – UPS

2003-ban csatlakozott a nemzetközi fuvarozási céghez, a UPS-hez, ahol a felügyelőbizottság tagjaként kezdte pályafutását. 2020-ban a vállalat 115 éves történetében ő lett a 12. vezérigazgató. A cég, melynek központja Atlantában található, azt a jelszót vallja, hogy „előre mozdítjuk világunkat azzal, hogy szállítjuk, ami számít”. Ez jól tükrözi Tomé büszkeségét: „A UPS egy büszke múltú vállalat, amelynek még fényesebb jövője áll előtte. Értékeink határoznak meg minket. Kultúránk különböztet meg minket. Stratégiánk hajt minket. A UPS-nél az ügyfeleink az elsők, az emberek által vezérelt és az innovációra összpontosítunk.”

Carol Tomé

Carol Tomé, UPS vezérigazgatója

A Home Depot-tól a UPS vezérigazgatói székéig

Mielőtt a UPS-hez csatlakozott, Tomé majdnem 25 évet töltött a Home Depot-nál, a világ legnagyobb barkácsmegállóáruházánál. 1995-ben csatlakozott a céghez alelnök és pénzügyi igazgatóként, 2019-ben pedig végül végrehajtó alelnök és pénzügyi vezérigazgatóként távozott.

Amíg Tomé a Home Depot-nál dolgozott, a cég 400 üzletről 2 200-ra növelte boltjainak számát, a bevétel pedig közel 100 milliárd dollárra emelkedett, a részvényárak pedig 450%-kal növekedtek. Tomé több vezetői pozícióban is tevékenykedett, többek között az Atlantai Szövetségi Tartalékbank elnökeként; az Atlantai Kereskedelmi Kamara elnökeként; a Grady Memorial Kórház igazgatótanácsának tagjaként; a Verizon Communications igazgatótanácsában; az Atlanta Botanikus Kertben; valamint a 200-as Bizottság, az Üzleti Tanács és a Világgazdasági Fórum Nemzetközi Üzleti Tanácsának tagjaként.

Tomé-t számos alkalommal ismerték el kiváló teljesítményéért és üzleti sikereiért. A Wall Street Journal 2012-ben a második legjobb pénzügyi vezérigazgatónak választotta, a Fortune magazin pedig az üzleti élet 50 legbefolyásosabb nője közé sorolta.

A UPS vezetésével elért eredmények

Carol Tomé vezérigazgatóként tovább erősítette a UPS pozícióját a nemzetközi szállítmányozás és logisztika területén. A vállalat innovációra törekvő stratégiájának és a dolgozók elkötelezettségének köszönhetően a UPS továbbra is a szállítmányozási iparág vezető szereplője marad.

7. Marion Gross – McDonald’s

Marion Gross, a McDonald’s végrehajtó alelnöke és globális fő ellátásilánc-tisztviselője, 37 000 éttermet és 64 millió nemzetközi ügyfelet támogat. Gross közel 30 éve dolgozik a McDonald’s-nál, ahol csapatával együtt a biztonság, a minőség és a fenntarthatóság területén iparág-szerte előrelépést érnek el. Vezetése alatt a McDonald’s öt egymást követő évben elnyerte a Gartner Supply Chain Masters elismerést, és a világ legjobb 10 ellátási láncába sorolják.

Marion Gross

Marion Gross, a McDonald’s végrehajtó alelnöke és globális fő ellátásilánc tisztviselője

Az erős és sokszínű csapatok kialakításának szakértője

Gross azon ismert, hogy folyamatosan erős, sokszínű csapatokat épít, ahol a vezetők 57%-a nő és 43%-a színesbőrű. A rábízott területek közé tartozik az élelmiszer-minőség és -biztonság, a stratégiai beszerzés és költségkezelés, az elosztás, a logisztika és az ellátási lánc integráció, a fenntarthatóság, az új termékek piacra dobása és végrehajtása, a terepen végzett munka, valamint a beszállítói üzleti sokszínűség.

Szakmai elismerések sorozata

Gross számos iparági díjban részesült, többek között a Global Women Supply Chain Leaders által összeállított „A 100 legbefolyásosabb nő az ellátási láncban” (2021) listáján szerepel; a CNN Risk Taker díj (2019); a Chicago United Business Leader of Color díj (2019); a Black Enterprise „Az 50 legbefolyásosabb nő a vállalati Amerikában” díj (2015); és a National Diversity Council „Az Illinois állambeli legbefolyásosabb és legmeghatározóbb nők” díj (2012).

Aktív jótékonykodó

Gross aktívan támogatja a hajléktalanokat, a hátrányos helyzetű gyermekeket, a Speciális Olimpia sportolóit és a veteránokat, többek között a Chicagoland és Northwest Indiana Ronald McDonald House Charities igazgatótanácsának alelnökeként és végrehajtó bizottsági tagjaként. Gross a Western Illinois Egyetemen szerzett logisztikai és elosztási tudományból BSc diplomát, és elvégezte a Thunderbird Global Enterprise Program vezetői képzését, valamint a Leadership Greater Chicago Fellows Programot.

A fenntarthatóság és innováció előtérben tartása

Marion Gross vezetése alatt a McDonald’s komoly erőfeszítéseket tett a fenntarthatóság és az innováció területén. A vállalat célja, hogy elősegítse a környezetbarát technológiák és gyakorlatok alkalmazását, valamint növelje az élelmiszerbiztonságot és a minőséget. Gross és csapata olyan új termékek és megoldások bevezetésével segítik a vállalatot, amelyek kisebb ökológiai lábnyomot eredményeznek, és hozzájárulnak a fenntartható fejlődési célok eléréséhez.

6. Ivanka Janssen – Philips

Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik különböző ágazatokban. Janssen globális ellátási lánc terén mutatkozó vezetői képességei folyamatosan fejlődnek, növekednek és digitálisan átalakítják a nemzetközi gyakorlatokat.

Ivanka Janssen

Ivanka Janssen, a Philips ellátási láncának vezérigazgató helyettese és ügyvezető alelnöke

Tudás és fejlődés a szakmában

Janssen több egyetemen tanult, mint például a Maastrichti Egyetem, az Oslói Egyetem, a Rochesteri Egyetem Simon Üzleti Iskolája, az INSEAD, az Oxfordi Egyetem, az LFC és az MIT Sloan. Janssen elkötelezett az evolúció mellett: „Az ellátási láncban mindig lesz valami, ami javításra szorul, és mindig lesz valami, ami elromolhat.”

Digitális fejlődés és a diverzitás fontossága

Janssen nagy hangsúlyt fektet a digitalizációra, ideértve a VR és az AI bevezetését az ellátási láncba. Ugyanakkor őszinte elköteleződést mutat a valódi diverzitás és egyenlőség iránt: „A diverzitás fontos, mert minél jobban tükrözi a társadalmat a munkakörnyezetben, annál közelebb állunk az ügyfelekhez és a fogyasztókhoz” – mondja Janssen, aki büszkén jelenti, hogy a vezetőség több mint 60%-a nő, ami jelentős növekedés a 2018-as 20%-hoz képest a Philipsnél, ahol vezérigazgató-helyettes és fő ellátási lánc igazgatóként dolgozik. Mielőtt a Philipsnél kezdett volna, több pozíciót töltött be, többek között az ellátási lánc európai, kelet-európai és szubszaharai afrikai alelnökeként a PepsiCo-nál; a globális útvonalpiaci átalakulás alelnökeként a Diageo-nál; és több mint két évtizedig különböző pozíciókat töltött be az Altriánál.

További elkötelezettség és önkéntes tevékenységek

Jelenleg Janssen a Heidrick and Struggles Tanácsadó Testületének tagja, és önkéntes támogatást nyújt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Generációs Játékaihoz. Több mint egy évtizeddel ezelőtt hozta létre a Női Vezetők az Ellátási Láncban hálózatot, amely a nőket támogatja, és társalapítója a Nők az AI-ban szervezetnek, ahol évente mesterkurzusokat tart Technológia és Ellátási Lánc gyakorlat témában a fejlődő piacokon lévő nők számára.

Ivanka Janssen eredményei és jövőbeli kilátásai

Ivanka Janssen pályafutása során töretlenül törekedett a fejlődésre és az innovációra az ellátási lánc területén. Az általa képviselt értékek és az általa elért eredmények példaértékűek a szakma számára. A jövőben továbbra is várható, hogy Janssen újító módszerekkel és technológiákkal járul hozzá az iparág fejlődéséhez, miközben továbbra is támogatja a diverzitást és a nők előremenetelét a munkahelyen.

5. Tanja Dysli – IKEA USA

A svéd származású Tanja Dysli az IKEA globális lakberendezési óriásának vezető ellátási lánc tisztviselője, aki 2003-ban csatlakozott a társasághoz ellátási lánc szakértőként. Az IKEA – amelyet 1943-ban alapított a mindössze 17 éves Ingvar Kamprad, mint értékesítési vállalkozás – a hatékony ellátási lánc kezelés révén lehetővé vált megfizethető, stílusos termékek nemzetközi hírnévre tett szert: a globális beszerzés lehetővé teszi az IKEA számára, hogy nagyobb termékválasztékhoz juthasson alacsonyabb költségek mellett, miközben az automatizálás segít csökkenteni a költségeket és javítani a hatékonyságot. Dysli ennek a középpontjában áll, biztosítva, hogy az ellátási lánc hatékony és eredményes legyen. „Az IKEA-nak az a célja, hogy összes boltját teljesítési központtá alakítsa,” mondja Dysli. „A legtöbbjük éppen most épül át, amint beszélünk.”

Tanja Dysli

Tanja Dysli, az IKEA USA vezető ellátási lánc tisztviselője

Az áruházak átalakítása és a keresletérzékelő képességek

Az átalakulás a keresletérzékelő képességekbe történő beruházásból ered, amely lehetővé teszi az IKEA számára, hogy előzetesen jobban megértse fizikai tárolókapacitását és személyzeti igényeit. Több mint 15 év alatt a világ legnagyobb bútoráruházában betöltött szerepei az ellátási láncra, a kiskereskedelmi logisztikára, az üzleti navigációra és az üzletvezetésre összpontosítottak, lehetővé téve számára az üzlet teljes körű, jól áttekinthető megismerését.

Tanja Dysli végzettsége és nyelvtudása

Dysli Philadelphiában él, üzleti menedzsment, marketing és kapcsolódó támogató szolgáltatásokból szerzett alapdiplomát az Olteni Alkalmazott Tudományok Egyetemén, Svájcban, és folyékonyan beszél svédül, németül és angolul, valamint spanyolul és franciául is. Rendszeresen közreműködik iparági eseményeken és kiadványokban, legutóbb például előadóként vett részt a Manifest: The Future of Logistics 2023 és a Shop Talk 2022 rendezvényeken.

Az IKEA jövője és a teljesítési központok szerepe

Az IKEA célja, hogy folyamatosan fejlődő és növekvő vállalat legyen, amely figyelembe veszi az ügyfelek igényeit és elvárásait. A teljesítési központok átalakítása jelentősen hozzájárul az áruházak hatékonyságának és az ügyfélélmény javításának. Az új koncepcióval az IKEA még rugalmasabban és gyorsabban képes reagálni a keresleti változásokra, valamint az ügyfelek egyedi igényeire.

4. Linda Venables – PwC Ausztrália

A logisztikai veterán Linda Venables nemzetközi vezető, több mint 35 év tapasztalattal a kiskereskedelem, FMCG, ipari és harmadik fél logisztikai szektorokban. Ő az első ellátási lánc vezető a PwC Ausztrália üzleti tanácsadási és szolgáltatási divíziójában, amelynek hálózata 155 országra terjed ki, és több mint 327 000 embert foglalkoztat, akik mindegyike elkötelezett a minőségbiztosítás, a tanácsadás és az adószolgáltatások nyújtása iránt.

Linda Venables

Linda Venables, a PwC Ausztrália a ellátási lánc vezetője

Mindezek mellett önálló ellátási lánc tanácsadóként is tevékenykedik és a környezetvédelmi közösség, a Noosa Biosphere Reserve Foundation alelnöke.

„A főbb piacokon a vezetők most jobban összpontosítanak, mint valaha, hogy megértsék, befektessenek és jobban ellenőrizzék ellátási láncukat. Célunk, hogy ügyfeleink számára azon szakértelmet és tanácsot nyújtsuk, amelyre szükségük van a kritikus befektetések és fejlesztések biztos meghozatalához” – mondta Venables. Gazdag munkatapasztalattal rendelkezik, többek között a Metcash Supermarkets, Liquor and Convenience vállalatnál a logisztikai vezérigazgató, a Dick Smith Electronics IT és ellátási lánc igazgatója, a Woolworths Limited üzletfejlesztési menedzsere és a DHL üzleti igazgatója volt.

Önkéntes és jótékonysági tevékenységei

Venables önkéntes és jótékonysági tevékenységei közé tartozik a Foodbank Australia nem végrehajtó igazgatójaként és az ARC tagjaként való részvétel, valamint az ellátási lánc menedzsment szakmai fejlesztésének előmozdítása Ausztráliában.

Végzettsége és képesítése

Linda Venables a Birminghami Egyetemen szerzett Bachelor of Science fokozatot a metallurgiai mérnöki szakon, a Cranfield School of Management-ben mesterfokozatot gyártásirányításból, valamint a vállalatirányítás és a fejlett kockázatkezelés képesítését az Australian Institute of Company Directors-től.

3. Roxanne Flanagan – Walgreens

Roxanne Flanagan 1993-ban kezdte pályafutását a Walgreens-nél, az Egyesült Államok második legnagyobb gyógyszertárláncánál, mint vezetőségi gyakornok. Három évtizeddel később ő a Senior alelnök és a fő ellátási lánc menedzser.

Roxanne Flanagan

Roxanne Flanagan, a Walgreens ellátási lánc vezetője

Folyamatos innováció a Walgreens-nél

Flanagan és csapata arra törekszik, hogy lépést tartsanak a fogyasztókkal, kihasználva a azonos napi kézbesítést, a harmadik féltől származó kézbesítő alkalmazásokkal való partnerségeket, a mikro-teljesítési központokat és a drónokat: „Nem tudom, mit tartogat a jövő a Walgreens vagy bármelyik kiskereskedő számára a drónok tekintetében” – mondta. „Mindenki kísérletezik. Innovatívnak akarunk lenni, és kipróbálni az összes új lehetőséget.”

A cég a mikro-teljesítési központokra is összpontosít a receptek kitöltése érdekében, lehetővé téve a gyógyszerészek számára, hogy a vevőkkel való kapcsolatépítésre összpontosítsanak és átterheljék munkájukat. Tavaly a receptek mintegy 60%-át töltötték ki automatizálással, és a lánc idén 9-ről 22 létesítményre kívánja kiterjeszteni ezt. „Annak ellenére, hogy már 120 évesek vagyunk, nem leszünk önteltek” – mondja Flanagan. „Nagyon innovatívak vagyunk, mindig próbálunk új dolgokat és mindig a jövőre gondolunk.”

Flanagan oktatási és szakmai háttere

Flanagan a Purdue Egyetemen szerzett gyógyszerész alapdiplomát, a Phoenix Egyetemen üzleti adminisztrációs mestert, és a Loyola Egyetem Chicagói Quinlan Üzleti Iskolájában szerzett ellátási lánc menedzsment, logisztika és anyagok mesterdiplomát. Flanagan az ellátási lánc menedzsment terén végzett úttörő munkája mellett erős támogatója a Walgreens inkluzív munkahelyi erőfeszítéseinek, beleértve a Transitional Work Group Program és a Retail Employees with Disabilities kezdeményezés létrehozását, amely még több lehetőséget teremt a fogyatékossággal élő emberek számára.

2. Karen Jordan – PepsiCo Észak-Amerika

Karen Jordan a PepsiCo fő ellátási lánc vezetőjeként irányítja az észak-amerikai ellátási láncot a vállalat italüzletágában. A portfólió olyan milliárdos márkákat tartalmaz, mint a Pepsi, a Mountain Dew, a Gatorade, a Starbucks és a Rockstar.

Karen Jordan

Karen Jordan, a PepsiCo Észak-Amerika ellátási lánc vezetője

Műszaki és üzleti háttér

Jordan a Princeton Egyetemen szerzett mérnöki alapképzettséget, majd kilenc évig dolgozott a Procter & Gamble-nél. 2002-ben csatlakozott a Pepsihez ellátási lánc műveleti menedzserként.

Az elkövetkező két évtized során több menedzseri pozíciót töltött be a Pepsinél, és mesterdiplomát szerzett a Marylandi Egyetemen a Transformative Leadership and Social Change (Átalakító Vezetés és Társadalmi Változás) szakon, valamint a Chicagói Egyetem Booth School of Business vezetői képzéséből stratégiai mesterkurzust végzett.

Eredmények a gyakorlatban

Jordan ismertté vált azzal, hogy együttműködő módon vezeti az FMCG kiskereskedelmi környezetben a termelékenység és szolgáltatások benchmarkjait. Gyakorlati üzemvezetői tapasztalatát használva világosztályú biztonságot, minőséget, szolgáltatást, fenntarthatóságot és költséghatékonyságot ér el, valamint innovatív alkalmazotti elkötelezettségi megoldásokat vezet be, amelyek növelik a vezetők sokszínűségét, megtartását és elkötelezettségét a frontvonalas és felsővezetői pozíciókban.

Női alkalmazottak támogatása

Jordan a PepsiCo „She is PepsiCo” kampányának egyik kulcsembere volt, amely 28 egyéni szállító kamiont foglalt magában a frontvonalbeli női alkalmazottak számára. „A nők értékes szerepet játszanak a PepsiCo frontvonalában, és lehetőséget nyújtanak számukra, hogy tovább erősítsék ellátási láncunkat, ami a PepsiCo és az általunk kiszolgált közösségek számára is előnyös” – mondja Jordan. „A történelem azt mutatja, hogy a nők képesek átalakítani iparágakat, így izgalmas látni a fejlődést és elismerni ezeket a nőket Észak-Amerika-szerte a kamionjainkon, amelyek a leginkább látható eszközeink közé tartoznak.”

Alapképzettség és továbbképzés

Jordan a Princeton Egyetemen szerzett mérnöki alapképzettséget, majd kilenc évig dolgozott a Procter & Gamble-nél. 2002-ben csatlakozott a Pepsihez ellátási lánc műveleti menedzserként.

Az elkövetkező két évtized során több menedzseri pozíciót töltött be a Pepsinél, és mesterdiplomát szerzett a Marylandi Egyetemen a Transformative Leadership and Social Change (Átalakító Vezetés és Társadalmi Változás) szakon, valamint a Chicagói Egyetem Booth School of Business vezetői képzéséből stratégiai mesterkurzust végzett.

1. Kathryn Wengel – Johnson & Johnson

A 2023-as év legkiemelkedőbb női szakembere az ellátási lánc területén Kathryn Wengel, aki az egészségügyi vállalat, a Johnson & Johnson vállalatnál tölt be alelnöki pozíciót, mint a Műszaki Üzemeltetési és Kockázati Igazgató. Ezenkívül a vállalat Vezetői Bizottságának is tagja.

Kathryn Wengel

Több mint három évtizedes vezetői tapasztalat

Wengel több mint 30 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik, és jelenleg a vállalat kulcsfontosságú műszaki üzemeltetési funkcióit irányítja, többek között a Beszerzés, Mérnöki és Ingatlan Szolgáltatások, Fenntarthatóság, valamint az ágazatok közötti ellátási lánc csapatok területén. Emellett a kritikus kockázati funkciókért is felel, mint a Minőség és Megfelelőség, Egészségügyi Megfelelőség, Környezet-egészségügyi és Biztonsági, Globális Biztonság, valamint a Globális Márkavédelem. Wengel vezetése alatt a Johnson & Johnson lett az egyetlen egészségügyi vállalat, amely valaha is bekerült a Gartner Inc. által összeállított beszállítói lánc Top 25 listájának első öt helyezettje közé.

Fontos pozíciók a szakmai életben

Wengel a vezető globális élettudományi vállalat, a Laboratory Corporation of America Holdings Igazgatótanácsának tagja, az Egyesült Államok Nemzeti Gyártók Szövetségének (NAM) alelnöke, valamint a GS1 Global elnöke, egy olyan nonprofit szervezet, amely a globális ellátási lánc szabványokat fejleszti és fenntartja. Továbbá az Női Vezetők és Bevonás kezdeményezés és a Nők a Tudományban, Technológiában, Mérnöki Tudományban, Matematikában, Gyártásban és Tervezésben (WiSTEM2D) program vezető támogatója is.

Elismerések és díjak

2015-ben Wengel megkapta a National Association of Female Executives (NAFE) Női Kiválósági Díját, 2019-ben a Council of Supply Management Professionals (CSCMP) életmű Díjazott Szolgálati Díjával ismerték el, és beválasztották az ellátási lánc Hírességek Csarnokába, amely a szakma legmagasabb egyéni elismerése. Wengel civilmérnöki és műveleti kutatási szakon szerzett Bachelor of Science diplomát a Princeton Egyetemen.

női vezetők hatása a vállalatok sikerére

Következtetés

A top 10 nő az ellátási láncban bemutatja, hogy a női vezetők jelentős szerepet játszanak a vállalatok sikerében és versenyképességében. Az ellátási lánc menedzsment fontos terület, ahol a nők rugalmassága, kreativitása és a csapatmunka elősegítése hozzájárul a vállalatok eredményességéhez és fenntarthatóságához.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.