Automatizált raktározás: A Reuter.de és a Kardex Mlog együttműködése

2023. július 31.

Az automatizált raktározás a jövő logisztikai modellje. A Reuter.de online kereskedő és a Kardex Mlog közösen fejlesztik a jövőbeli raktározási rendszert, amelybe beépített automatizált magasraktár és automatizált irányítású járművek (AGV) is tartoznak.

Automatizált Raktározás: A Reuter.de és a Kardex Mlog újító projektje

Az automatizált raktározás egyre inkább szerepet kap a modern logisztikában. E trenddel összhangban a Reuter.de online kereskedő bejelentette, hogy automatizált magasraktárt épít Mönchengladbachban, a Kardex Mlog támogatásával. A projekten belül az automatizált irányítású járművek (AGV) alkalmazása is tervezett lépés.

Az automatizált raktározás segítségével a Reuter.de nem csak a belső logisztika átalakulását tervezi, hanem a teljes raktározási folyamat optimalizálását és gyorsítását is. A Kardex Mlog technológiája a fő eszköz ennek elérésére, mivel a vállalat rendszeresen fejleszti automatizációs megoldásait.

AGV technológia és az automatizált raktározás előnyei

A Reuter.de automatizált raktárban az AGV technológia használata segít a belső logisztikai folyamatok javításában. A beérkező raklapokat a központi rendszer veszi át, ahol automatizált ellenőrzések és szállítások történnek. Ezen felül a teher egységeket automatikusan szállítják a beillesztési szintre, ezáltal növelve az általános hatékonyságot.

A Reuter.de tervei szerint a jövőben az AGV rendszerek kerülnek majd bevetésre a teljes körű automatizációért, a raklapok átadásától a szállításig.

A Reuter.de online kereskedő székhelyén, Mönchengladbachban, egy tizenkét sávos automatizált magasraktárt telepít be a Kardex Mlog segítségével. A középtávú terv az, hogy automatizált irányítású járműveket (AGV) is alkalmazzanak itt.

Automatizált raktározás

Polcos raktár

Automatizált raktár működése: A belső logisztika átalakulása

A Reuter.de – mely fürdőszoba- és világítási termékek szakmai és online kereskedője – az automatizált magasraktár felépítését tervezi Mönchengladbach helyszínen. A vállalat, amelyet 1986-ban alapítottak és amelynek jelenleg több mint 850 alkalmazottja van, a Kardex Mlog-ot választotta e feladat ellátására. A szállítás része lesz továbbá tizenkét „Kardex MSingle A” típusú polckiszolgáló berendezés is.

Az első bővítési fázisban a Kardex Mlog befejezi a hét polcsort a hozzájuk tartozó kivételi állomásokkal és a földszinti beérkező áru területen található szállítótechnikával, valamint a rámpán. Az üzembe helyezés ezen szakaszának 2024. júliusi befejezése a terv. December 2024-ig a második bővítési szakaszban a maradék öt polcsort is termelésbe állítják. Ekkor lesz 17 000 raklap hely elérhető. A tervek szerint három műszakos üzemelés lesz, vasárnap 22 órától szombat 22 óráig.

Új szintre lép a logisztika: AGV technológia a raktározásban

A beérkező raklapokat a központi rendszer veszi át, barkód címkékkel látja el őket, és értesíti a Kardex Control Center (KCC)-t. A raklapok lerakása után azokat automatikusan elszállítják. Az egység ezután profilellenőrzést hajt végre a súly, a méretek és a villa szabad helyének ellenőrzése érdekében, miközben a barkód is rögzítésre kerül.

A rendszerrel összhangban lévő teher egységeket automatikusan szállítják a két vertikális átjárón keresztül a beillesztési szintre, és az állandó szállítók segítségével egyenletesen osztják el őket a polcsorok beillesztési állomásain. A beillesztés befejezése után a KCC üzenetet küld a központi rendszernek, hogy lezárja a szállítási megbízásokat mindkét rendszerben.

Az AGV technológia bevezetésének előnyei a Reuter.de számára

Vezető nélküli szállítórendszerek (AGV) alkalmazása

Kezdetben a raklapok átadása a beillesztési állomásoknak targoncával történik, de a tervek szerint ezeket később Safelog vezető nélküli szállító rendszerek (AGV) váltják majd fel. Ugyanez vonatkozik a kivételre is: az első üzemfázisban a raklapokat polckiszolgáló eszköz és lánc szállító segítségével adja át a targoncának egy kivételi szakaszban. Itt is, a középtávon az AGV rendszerek kerülnek bevetésre, amelyek a teljes körű automatizációért felelnek.

„A Reuter.de magasraktárának működéséhez előirányzott koncepció képviseli a belső logisztika jövőjét” – mondta Dirk Möller, az Új Üzleti Projektek igazgatója.

Jövőbe mutató lépések a logisztikában

Az extrém nagy teljesítményű raktározási rendszer és az AGV technológia bevezetésének köszönhetően, a Reuter.de jól láthatóan élen jár a logisztikai innovációban. Ezek a lépések meghatározzák a jövő irányát a raktározás terén, és bizonyítják, hogy az automatizáció egyre fontosabbá válik a hatékonyság és a gazdaságosság szempontjából.

A Reuter.de és a Kardex Mlog együttműködése bemutatja, hogy az innovatív technológia hogyan képes átformálni a logisztikai műveleteket és növelni a versenyképességet a jövőben. Az automatizált raktározás fokozatos bevezetése a belső logisztikában a közeljövőben várhatóan nagy hatással lesz a raktározás és a logisztikai iparág egészére. Az AGV technológia segítségével a Reuter.de jól felkészült a jövő kihívásaira.

Összegzés

Az automatizált raktározás, amely az innováció és a technológia hatékony alkalmazását képviseli a raktározási folyamatokban, a jövő logisztikai modelljének alapját képezi. A Reuter.de és a Kardex Mlog közös projektje ezt a jövőképet testesíti meg, az automatizált raktározás folyamatos fejlesztésével és az AGV technológia integrálásával. Az automatizált raktározás jelentősen hozzájárulhat a raktározási hatékonyság javításához, és a jövőben minden bizonnyal nagyobb szerepet fog kapni a logisztikai iparágban.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.