Automatizált raktározás: A Reuter.de és a Kardex Mlog együttműködése

2023. július 31.

Az automatizált raktározás a jövő logisztikai modellje. A Reuter.de online kereskedő és a Kardex Mlog közösen fejlesztik a jövőbeli raktározási rendszert, amelybe beépített automatizált magasraktár és automatizált irányítású járművek (AGV) is tartoznak.

Automatizált Raktározás: A Reuter.de és a Kardex Mlog újító projektje

Az automatizált raktározás egyre inkább szerepet kap a modern logisztikában. E trenddel összhangban a Reuter.de online kereskedő bejelentette, hogy automatizált magasraktárt épít Mönchengladbachban, a Kardex Mlog támogatásával. A projekten belül az automatizált irányítású járművek (AGV) alkalmazása is tervezett lépés.

Az automatizált raktározás segítségével a Reuter.de nem csak a belső logisztika átalakulását tervezi, hanem a teljes raktározási folyamat optimalizálását és gyorsítását is. A Kardex Mlog technológiája a fő eszköz ennek elérésére, mivel a vállalat rendszeresen fejleszti automatizációs megoldásait.

AGV technológia és az automatizált raktározás előnyei

A Reuter.de automatizált raktárban az AGV technológia használata segít a belső logisztikai folyamatok javításában. A beérkező raklapokat a központi rendszer veszi át, ahol automatizált ellenőrzések és szállítások történnek. Ezen felül a teher egységeket automatikusan szállítják a beillesztési szintre, ezáltal növelve az általános hatékonyságot.

A Reuter.de tervei szerint a jövőben az AGV rendszerek kerülnek majd bevetésre a teljes körű automatizációért, a raklapok átadásától a szállításig.

A Reuter.de online kereskedő székhelyén, Mönchengladbachban, egy tizenkét sávos automatizált magasraktárt telepít be a Kardex Mlog segítségével. A középtávú terv az, hogy automatizált irányítású járműveket (AGV) is alkalmazzanak itt.

Automatizált raktározás

Polcos raktár

Automatizált raktár működése: A belső logisztika átalakulása

A Reuter.de – mely fürdőszoba- és világítási termékek szakmai és online kereskedője – az automatizált magasraktár felépítését tervezi Mönchengladbach helyszínen. A vállalat, amelyet 1986-ban alapítottak és amelynek jelenleg több mint 850 alkalmazottja van, a Kardex Mlog-ot választotta e feladat ellátására. A szállítás része lesz továbbá tizenkét „Kardex MSingle A” típusú polckiszolgáló berendezés is.

Az első bővítési fázisban a Kardex Mlog befejezi a hét polcsort a hozzájuk tartozó kivételi állomásokkal és a földszinti beérkező áru területen található szállítótechnikával, valamint a rámpán. Az üzembe helyezés ezen szakaszának 2024. júliusi befejezése a terv. December 2024-ig a második bővítési szakaszban a maradék öt polcsort is termelésbe állítják. Ekkor lesz 17 000 raklap hely elérhető. A tervek szerint három műszakos üzemelés lesz, vasárnap 22 órától szombat 22 óráig.

Új szintre lép a logisztika: AGV technológia a raktározásban

A beérkező raklapokat a központi rendszer veszi át, barkód címkékkel látja el őket, és értesíti a Kardex Control Center (KCC)-t. A raklapok lerakása után azokat automatikusan elszállítják. Az egység ezután profilellenőrzést hajt végre a súly, a méretek és a villa szabad helyének ellenőrzése érdekében, miközben a barkód is rögzítésre kerül.

A rendszerrel összhangban lévő teher egységeket automatikusan szállítják a két vertikális átjárón keresztül a beillesztési szintre, és az állandó szállítók segítségével egyenletesen osztják el őket a polcsorok beillesztési állomásain. A beillesztés befejezése után a KCC üzenetet küld a központi rendszernek, hogy lezárja a szállítási megbízásokat mindkét rendszerben.

Az AGV technológia bevezetésének előnyei a Reuter.de számára

Vezető nélküli szállítórendszerek (AGV) alkalmazása

Kezdetben a raklapok átadása a beillesztési állomásoknak targoncával történik, de a tervek szerint ezeket később Safelog vezető nélküli szállító rendszerek (AGV) váltják majd fel. Ugyanez vonatkozik a kivételre is: az első üzemfázisban a raklapokat polckiszolgáló eszköz és lánc szállító segítségével adja át a targoncának egy kivételi szakaszban. Itt is, a középtávon az AGV rendszerek kerülnek bevetésre, amelyek a teljes körű automatizációért felelnek.

„A Reuter.de magasraktárának működéséhez előirányzott koncepció képviseli a belső logisztika jövőjét” – mondta Dirk Möller, az Új Üzleti Projektek igazgatója.

Jövőbe mutató lépések a logisztikában

Az extrém nagy teljesítményű raktározási rendszer és az AGV technológia bevezetésének köszönhetően, a Reuter.de jól láthatóan élen jár a logisztikai innovációban. Ezek a lépések meghatározzák a jövő irányát a raktározás terén, és bizonyítják, hogy az automatizáció egyre fontosabbá válik a hatékonyság és a gazdaságosság szempontjából.

A Reuter.de és a Kardex Mlog együttműködése bemutatja, hogy az innovatív technológia hogyan képes átformálni a logisztikai műveleteket és növelni a versenyképességet a jövőben. Az automatizált raktározás fokozatos bevezetése a belső logisztikában a közeljövőben várhatóan nagy hatással lesz a raktározás és a logisztikai iparág egészére. Az AGV technológia segítségével a Reuter.de jól felkészült a jövő kihívásaira.

Összegzés

Az automatizált raktározás, amely az innováció és a technológia hatékony alkalmazását képviseli a raktározási folyamatokban, a jövő logisztikai modelljének alapját képezi. A Reuter.de és a Kardex Mlog közös projektje ezt a jövőképet testesíti meg, az automatizált raktározás folyamatos fejlesztésével és az AGV technológia integrálásával. Az automatizált raktározás jelentősen hozzájárulhat a raktározási hatékonyság javításához, és a jövőben minden bizonnyal nagyobb szerepet fog kapni a logisztikai iparágban.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.