TD-LTE szélessávú multimédia csoportos rendszerek új dimenziói a kikötői alkalmazásokban

2023. május 18.

TD-LTE szélessávú multimédia csoportos rendszerek, vagy egyszerűbben TD-LTE hálózatok, kimagaslóan hasznosak a kikötői alkalmazások számára, köszönhetően széles lefedettségüknek, magas adatátviteli sebességüknek és adataink, hang és videó egyidejű támogatásának. Ezek a rendszerek magas szintű munkavédelmet is biztosítanak.

TD-LTE hálózatok előnyei

A TD-LTE hálózatok több szolgáltatást is kínálnak egy hálózaton keresztül, beleértve a hang csoportosítást, adatátvitelt, videó átvitelt, és mindezt egyszerre. Ez lehetővé teszi a kikötői csoportos koordinációt, a videó koordinációt, a TOS munkaadatok átvitelét, az RCMS igényeket és még sok más funkciót is. Egy vezeték nélküli végpont egyszerre támogathatja a csoportos hívásokat és az adatátvitelt.

A TD-LTE hálózatok aszimmetrikus adatátvitelt kínálnak, ami ideális a TOS munka kiosztásához, ahol a letöltött adatok mennyisége messze meghaladja a feltöltött adatok mennyiségét. Az adatátviteli prioritásokat a QoS (Quality of Service) beállításokkal szabályozhatja.

TD-LTE technológia alkalmazásai a kikötői műveletekben

Az TD-LTE technológia számos különböző alkalmazásban használható a kikötői műveletek során. A parton történő hajó rakodás és zsilip konténerellenőrzés során a HWT7003 és 7010 kézi végberendezésekkel valósítható meg a hang, videó és adat műveletek. A vontató járművek koordinációjához a VWT8005 és VWT8101 járművek végberendezéseit használják, amelyek hang és adat műveleteket biztosítanak.

A mezőhidak koordinációjához a VWT8006 és VWT8101 járművek végberendezéseit használják, amelyek szintén hang és adat műveleteket biztosítanak. A karbantartás és biztonsági ellenőrzés során kézi kommunikációs végberendezéseket használnak, amelyek hang, adat és videó műveleteket támogatnak.

TD-LTE technológia alkalmazásai a kikötői műveletekben

További alkalmazások a TD-LTE technológiában

A TD-LTE technológiát nagy gépek RCMS adatgyűjtésére is használhatjuk. Különleges területeken videofelügyeletet is biztosít, így az eseményeket valós időben követhetjük nyomon és reagálhatunk rájuk. Az intelligens világításvezérlés, mint például a magas lámpaoszlopok, szintén lehetőséget ad a TD-LTE technológiára, ahol a világítás szabályozható és testreszabható a szükségleteknek megfelelően.

Összefoglalás

Összefoglalva, a TD-LTE szélessávú multimédia csoportos rendszerek rendkívül hatékonyak a kikötői alkalmazások számára, lehetővé téve a nagy sebességű adatátvitelt, a hang- és videokommunikációt, valamint a biztonságos munkavégzést. Az aszimmetrikus adatátvitel, a QoS beállítások és a széleskörű alkalmazhatóság mind hozzájárulnak a TD-LTE technológia előnyeihez.

A technológia további alkalmazásai közé tartozik a nagy gépek RCMS adatgyűjtése, a videofelügyelet és az intelligens világításvezérlés. A TD-LTE technológia továbbfejlesztésével és alkalmazásával a kikötői műveletek hatékonysága és biztonsága folyamatosan javulhat.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

Útdíj változások 2023-ban – CO2 pótdíj bevezetése Magyarországon (minden, amit tudni kell)

A magyarországi útdíj változások 2023 októberétől és várhatóan 2024 elejétől jelentős terhet rónak majd a szektor szereplőire, a magyar útdíj lehet az egyik legdrágább Európai szinten.

Tovább olvasom
Kamion márkák és méretek

Kamion márkák és méretek

A teherszállítás világában a kamion márkák és méretek ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szállítás a megrendelő legnagyobb megelégedésére valósulhasson meg, miközben a jogi, műszaki, közlekedési és egyéb elvárásoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom
Dropshipping: A kezdők útmutatója

Dropshipping: A kezdők útmutatója

A dropshipping webáruházak néhány éve robbantak be az e-kereskedelem világába, számos vitathatatlan előnyük miatt rohamosan elterjedtek a kezdő webáruházak alternatív üzleti modelljeként.

Tovább olvasom
Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Ukrán gabonaexport: A kihívásoktól a megoldásokig

Az ukrán gabonaexport az orosz-ukrán háború kitörése után komoly kihívásokkal került szembe, melyeknek megoldásán az ukrán kormány és egyéb érintett országok folyamatosan dolgoznak.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.