TD-LTE szélessávú multimédia csoportos rendszerek új dimenziói a kikötői alkalmazásokban

2023. május 18.

TD-LTE szélessávú multimédia csoportos rendszerek, vagy egyszerűbben TD-LTE hálózatok, kimagaslóan hasznosak a kikötői alkalmazások számára, köszönhetően széles lefedettségüknek, magas adatátviteli sebességüknek és adataink, hang és videó egyidejű támogatásának. Ezek a rendszerek magas szintű munkavédelmet is biztosítanak.

TD-LTE hálózatok előnyei

A TD-LTE hálózatok több szolgáltatást is kínálnak egy hálózaton keresztül, beleértve a hang csoportosítást, adatátvitelt, videó átvitelt, és mindezt egyszerre. Ez lehetővé teszi a kikötői csoportos koordinációt, a videó koordinációt, a TOS munkaadatok átvitelét, az RCMS igényeket és még sok más funkciót is. Egy vezeték nélküli végpont egyszerre támogathatja a csoportos hívásokat és az adatátvitelt.

A TD-LTE hálózatok aszimmetrikus adatátvitelt kínálnak, ami ideális a TOS munka kiosztásához, ahol a letöltött adatok mennyisége messze meghaladja a feltöltött adatok mennyiségét. Az adatátviteli prioritásokat a QoS (Quality of Service) beállításokkal szabályozhatja.

TD-LTE technológia alkalmazásai a kikötői műveletekben

Az TD-LTE technológia számos különböző alkalmazásban használható a kikötői műveletek során. A parton történő hajó rakodás és zsilip konténerellenőrzés során a HWT7003 és 7010 kézi végberendezésekkel valósítható meg a hang, videó és adat műveletek. A vontató járművek koordinációjához a VWT8005 és VWT8101 járművek végberendezéseit használják, amelyek hang és adat műveleteket biztosítanak.

A mezőhidak koordinációjához a VWT8006 és VWT8101 járművek végberendezéseit használják, amelyek szintén hang és adat műveleteket biztosítanak. A karbantartás és biztonsági ellenőrzés során kézi kommunikációs végberendezéseket használnak, amelyek hang, adat és videó műveleteket támogatnak.

TD-LTE technológia alkalmazásai a kikötői műveletekben

További alkalmazások a TD-LTE technológiában

A TD-LTE technológiát nagy gépek RCMS adatgyűjtésére is használhatjuk. Különleges területeken videofelügyeletet is biztosít, így az eseményeket valós időben követhetjük nyomon és reagálhatunk rájuk. Az intelligens világításvezérlés, mint például a magas lámpaoszlopok, szintén lehetőséget ad a TD-LTE technológiára, ahol a világítás szabályozható és testreszabható a szükségleteknek megfelelően.

Összefoglalás

Összefoglalva, a TD-LTE szélessávú multimédia csoportos rendszerek rendkívül hatékonyak a kikötői alkalmazások számára, lehetővé téve a nagy sebességű adatátvitelt, a hang- és videokommunikációt, valamint a biztonságos munkavégzést. Az aszimmetrikus adatátvitel, a QoS beállítások és a széleskörű alkalmazhatóság mind hozzájárulnak a TD-LTE technológia előnyeihez.

A technológia további alkalmazásai közé tartozik a nagy gépek RCMS adatgyűjtése, a videofelügyelet és az intelligens világításvezérlés. A TD-LTE technológia továbbfejlesztésével és alkalmazásával a kikötői műveletek hatékonysága és biztonsága folyamatosan javulhat.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.