Innovációk a Rulmecától: Új görgős szállítószalagok raklapokhoz

2024. június 5.

A Rulmeca vállalat, mely a szállítószalag-gyártás egyik vezető szereplője, nemrégiben mutatta be új görgős szállítószalag-sorozatát, amely kifejezetten raklapok mozgatására lett kifejlesztve. Az XPS sorozat a legújabb technológiai innovációkat felvonultatva, kiemelkedő mechanikai stabilitást és hosszú távú megbízhatóságot ígér. Ez a bevezetés bemutatja, hogy miként képes az új termékcsalád megváltoztatni a logisztikai ipar jövőjét, különös tekintettel a raklapszállítás hatékonyságának növelésére.

Rulmeca új görgős szállítószalag termékcsaládja

A Rulmeca legújabb fejlesztése, az XPS görgős szállítószalag-sorozat, kifejezetten a raklapok és nehéz áruk mozgatására jött létre. A sorozat kiváló választás a logisztikai iparban és a gyártó szektorban egyaránt, ahol kiemelt szerepet kapnak a megbízhatóság és a tartósság.

Műszaki specifikációk:

 • Maximális terhelhetőség: Az XPS sorozatú görgős szállítószalagok akár 550 kg terhelhetőséget is képesek elbírni.
 • Görgők átmérője és hossza: A görgők átmérője 80 mm, amelyekkel a görgőhosszak 900 mm-ig terjedhetnek. A 89 mm átmérőjű változatok esetén a görgőhossz akár 1300 mm is lehet, míg a maximális görgőhossz elérheti a 2400 mm-t, bár ekkor a terhelhetőség csökken.
 • Anyaghasználat és kialakítás: A görgők teljes acél kivitelben készülnek, és opcionálisan kérhetők cinkbevonattal. A görgők alja be van hegesztve, így kívülről nem látható hegesztési varrat, amely sima felületet biztosít.
 • Csapágyazás: A 6204 típusú rillenkugellager megerősített, többlépcsős labirintusz tömítésekkel van ellátva, amelyek védelmet nyújtanak a por, a piszok és egyéb környezeti hatások ellen.
 • Tengely: 20 mm átmérőjű tengely, amely belső menettel rendelkezik a könnyebb szerelhetőség és a szerkezet stabilitásának növelése érdekében. Opcionálisan kérhető a tengely végén egy kulcsfelület a csavarok meghúzásának megkönnyítésére.

Alkalmazási területek:

 • Az XPS görgős szállítószalagokat széles körben alkalmazzák logisztikai központokban, gyártó üzemekben, raktárakban, illetve LKW-k rakodásánál és lerakodásánál. Különösen előnyös a használatuk frissáru-logisztikában is, mivel a teljes acél kivitel -20 és +100 Celsius fok közötti hőmérséklet-tartományban is alkalmazható.

Ez a fejlesztés egyértelműen mutatja a Rulmeca elkötelezettségét a minőség és innováció iránt, hiszen az XPS sorozatú görgős szállítószalagok minden részletében a modern logisztikai igényekre lettek szabva.

Ha többet szeretne tudni arról, hogyan segíthetnek szolgáltatásaink az Ön logisztikai kihívásainak megoldásában, ne habozzon, kérjen személyre szabott ajánlatot munkatársainktól.

Technológiai újítások és innovációk az XPS sorozatban

Az XPS görgős szállítószalag-sorozat kialakítása során a Rulmeca különös figyelmet fordított a legmodernebb technológiai megoldások integrálására, amelyek javítják a termék teljesítményét, megbízhatóságát és hosszú távú tartósságát.

Innovatív tervezési jellemzők:

 • Erősített szerkezet: A görgők teljes acél kivitele és opcionális cinkbevonata biztosítja, hogy a szállítószalagok rendkívül ellenállóak legyenek a korrózióval és egyéb külső károsító hatásokkal szemben.
 • Hegesztésmentes kialakítás: A görgőalap hegesztésmentes kialakítása biztosítja a sima felületet, amely nemcsak esztétikai, hanem funkcionális előnyöket is kínál, például csökkenti az anyagfelhalmozódást és a tisztítás szükségességét.

Fejlett csapágytechnológia:

 • Mélyhornyú golyóscsapágyak: A 6204-es típusú, állandó kenéssel ellátott golyóscsapágyak garantálják a hosszú élettartamot és a zavartalan működést. A többlépcsős labirintusz tömítések védelmet nyújtanak a por és más szennyeződések ellen, így az XPS görgős szállítószalagok akár extrém környezetben is megbízhatóan teljesítenek.
 • Tengelykonstrukció: A 20 mm átmérőjű tengely belső menete lehetővé teszi a könnyű szerelést és a szilárdság növelését. A tengely végén opcionálisan elhelyezhető kulcsfelület segíti a csavarok stabil meghúzását, ami növeli az összeszerelés pontosságát és biztonságát.

Láncos és kettős láncos meghajtások:

 • Egyszerű és kettős láncos meghajtás: Az XPS görgős szállítószalagok két fő hajtási konfigurációt kínálnak. Az egyszerű láncos meghajtás ideális a tangenciális hajtásokhoz, míg a kettős láncos meghajtást az egyszerűbb szerelhetőség és karbantartás jellemzi, különösen a láncfeszítés könnyű beállítása miatt.
 • Fogaskerék opciók: Mindkét hajtási típus 5/8 colos fogaskerékekkel van felszerelve, 15 vagy 18 fogas opciókkal, amelyek kiválaszthatóak a specifikus alkalmazás igényei szerint.

Ezek a technológiai fejlesztések teszik az XPS sorozatot nemcsak rendkívül funkcionálissá, hanem megbízhatóvá és gazdaságos választássá a logisztikai és gyártóipari szektorok számára. Az innovatív megoldások hozzájárulnak a hatékonyabb, stabilabb és biztonságosabb raklapkezeléshez, miközben jelentősen csökkentik a karbantartási költségeket és időt.

Alkalmazási területek

Az XPS görgős szállítószalag-sorozat sokoldalúsága lehetővé teszi alkalmazását számos különböző ipari és logisztikai környezetben. A sorozat különösen hasznos a nehéz rakományok hatékony és biztonságos mozgatására, mivel azok kialakítása kifejezetten az ilyen típusú terhelések elviselésére optimalizálódott.

Fő alkalmazási területek:

 • Gyártó üzemek: Az XPS sorozat ideális választás gyártó üzemekben, ahol a gyors és megbízható anyagmozgatás elengedhetetlen a termelési folyamatok zavartalan működéséhez. A görgős szállítószalagok képesek elbírni a gyártási folyamatok során keletkező nagy terheléseket.
 • Logisztikai központok: A raktárak és logisztikai központok használhatják az XPS görgős szállítószalagokat a raklapok gyors és hatékony mozgatására. Különösen hasznosak lehetnek a be- és kirakodási állomásokon, ahol a rakományok gyors átmozgatása kritikus.
 • Rakodási és lerakodási tevékenységek: Az XPS sorozat kiválóan alkalmazható kamionok rakodásánál és lerakodásánál, ahol a nagy teherbírás és a megbízható működés kulcsfontosságú.
 • Raklapfordító állomások: A fordító állomásoknál, ahol a raklapok irányának megváltoztatása szükséges, az XPS görgős szállítószalagok segítségével hatékonyan és biztonságosan végezhető el a művelet.
 • Frissáru logisztika: Az XPS sorozat a frissáru logisztikában is használható, hiszen az acél kivitel -20 és +100 Celsius fok közötti hőmérséklettartományban alkalmazható. Ez lehetővé teszi például a hűtött vagy fűtött termékek szállítását is.

Az XPS sorozat adaptálhatósága és a különböző iparágakban történő alkalmazhatósága bizonyítja a Rulmeca elkötelezettségét az innováció és a felhasználói igények magas szintű kielégítése felé. Az XPS görgős szállítószalagok segítségével a vállalatok javíthatják logisztikai folyamataik hatékonyságát, csökkenthetik a működési költségeket és növelhetik a munkahelyi biztonságot.

Piaci hatás és várható következmények

Az XPS görgős szállítószalag-sorozat bevezetése jelentős változásokat hozhat a logisztikai és szállítmányozási iparban. A sorozat új sztenderdeket állíthat fel a raklapmozgatás terén, javítva a folyamatok hatékonyságát és csökkentve a műveleti költségeket.

Piaci hatás:

 • Hatékonyság növelése: Az XPS sorozat kivételes terhelhetősége és megbízhatósága lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel mozgassák a nehéz rakományokat, ezáltal növelve a munkafolyamatok sebességét és csökkentve az üzemeltetési időt.
 • Költségcsökkentés: A görgős szállítószalagok megerősített szerkezete és a csökkentett karbantartási igény jelentősen hozzájárulhatnak a hosszú távú költségmegtakarításhoz. Az energiahatékony működés további költségcsökkenést eredményezhet az üzemeltetés során.

Versenyelőny:

 • Technológiai előny: Az XPS sorozat technológiai fejlettsége megkülönbözteti a Rulmecát a piacon lévő versenytársaktól, lehetővé téve, hogy a vállalat előnyt szerezzen az innovatív megoldások iránt érdeklődő ügyfelek körében.
 • Széleskörű alkalmazhatóság: Az XPS sorozat alkalmazhatósága számos iparágban biztosít versenyelőnyt a vállalatnak. A sorozat különösen vonzó lehet azok számára, akik változatos környezetben és különböző hőmérsékleti feltételek mellett kívánják használni a szállítórendszereket.

Várható következmények a piacra:

 • Piaci részesedés növekedése: Az XPS sorozat potenciálisan növelheti a Rulmeca piaci részesedését a logisztikai és szállítmányozási eszközök terén.
 • Iparági sztenderdek megváltoztatása: Az új technológiák és megoldások bevezetése hosszú távon formálhatja és változtathatja meg az iparági normákat, különösen a raklapszállítás és a nehéz áruk kezelésének módját.

Az XPS görgős szállítószalag-sorozat bevezetése így nemcsak a Rulmeca számára jelenthet előnyt, hanem a teljes logisztikai és szállítmányozási ipar számára is új lehetőségeket és javuló működési hatékonyságot kínál.

Összegzés

Az XPS görgős szállítószalag-sorozat bevezetése a Rulmeca részéről jelentős mérföldkő a logisztikai és szállítmányozási iparágban. A sorozat fejlett technológiai innovációit és megbízhatóságát figyelembe véve kijelenthető, hogy ezek a termékek jelentősen hozzájárulnak a raklapmozgatás hatékonyságának növeléséhez és a műveleti költségek csökkentéséhez.

Ha segítségre van szüksége fuvarozási és logisztikai megoldások tervezésében és integrálásában, ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot. Szakértő csapatunk készen áll arra, hogy személyre szabott tanácsokkal segítse üzleti céljainak elérését.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.