Tankolási limit

2023. december 4.

Az érvényben lévő aktuális tankolási limitet a lakossági felhasználóknak, vállalati célcsoportnak és a fuvarozással, szállítmányozással foglalkozóknak is pontosan ismerni kell a mindennapok gördülékeny lebonyolításához!

A tankolási limit szabályozás lehet kormányzati szintű vagy az adott üzemanyagszolgáltató saját szabályozása. Tavalyi évben tankolási limit Magyarországon több ízben is bevezetésre került, mely elsősorban a hatósági áras üzemanyagra vonatkozott.

Tankolási limit Magyarországon

2022 december 07-én megszűnt Magyarországon a hatósági áras üzemanyag, a sima 95-ös benzin ára a korábbi 480 Ft helyett 641 Ft-ra, a gázolaj pedig 699 Ft-ra emelkedett.

A kormány még 2021 őszén rögzítette a hatósági árat az üzemanyag kapcsán, ami hamarosan ellátási zavarokat és emiatt vásárlási korlátozásokat, tankolási limitet, benzinkorlátozást, gázolaj korlátozást indukált.

Már 2022 május végén bejött a korlátozás, hogy csak magyar rendszámú autók tankolhattak hatósági áron. Ide az vezetett, hogy jelentősen megugrott a kereslet, azok is autóval jártak, akik korábban nem engedhették esetleg meg, illetve külföldi autósok is átjártak a magyar kutakra olcsó üzemanyagot tankolni.

Miután az ellátási lánc akadozni kezdett, tankolási korlátozást is bevezettek, külön normál kútoszlopra és külön magasnyomásúra vonatkozóan.

Naponta záporoztak a kérdések mindenki fejében, hogy akkor most mennyit lehet tankolni? A normál kútoszlopon 50 literes tankolási korlátozás került bevezetésre, illetve augusztusban volt egy időszak, amikor ez a limit 20 liter volt az ellátás zavartalan biztosítása miatt.

Tankolási limit Európában

2022 tavaszán az üzemanyagárak Európa szerte meredek emelkedésnek indultak, volt, ahol már 2 EUR felett volt egy liter benzin ára, ami 880 Ft-ot jelentett.

A legtöbb ország valamilyen bevezetett valamilyen kompenzálást, literenként pótolt az üzemanyagárba, hogy a fogyasztók számára ne legyen annyira megterhelő az árak elszabadulása.

Mivel szinte minden európai ország ellátási gondokkal küzdött, az országok felkészültek arra, hogy szükség esetén tankolási limit Európában bármely tagországban bevezetésre kerülhet.

Mostanra a korábbiakhoz hasonlóan nincs tankolási limit sem Magyarországon, sem Európában, a személyautók, teherautók egyaránt tele tankolhatják a járműveket a normál vagy a magasnyomású kútoszlopokon.

Tankolási limit hatása a fogyasztókra és a piacra

2022.12.06-án jelentette be a kormány, hogy a pánikvásárlás megszüntetése és a folyamatos üzemanyagellátás érdekében a magyar állam a MOL javaslatára eltörli a benzinárstopot a magyarországi kutakon. Ekkor nagyjából 200 Ft-ot emelkedett az üzemanyagár literenként.

Tavaly november 17-én hozta be a MOL azt a szabályozást – ellátásbiztonsági okokból – hogy 100 liter/tranzakció tankolási limitet vezet be a magasnyomású kútoszlopokon történő tankolásra. A MAGYAR KÖZÚTI FUVAROZÓK EGYESÜLETE sajtóközleményben tiltakozott ellen, hiszen a közúti árufuvarozók és személyszállítók március óta kizárólag piaci áron tankoltak, és a tankolási korlátozás bevezetése akadályozza zavartalan működésüket.

A teherautók számára a 100 literes tankolási limit nagyjából 300 km út megtételét tette lehetővé, és egy belföldön közlekedő teherautó is megy napi 450-600 km-t, magyarul ez a korlátozás veszélybe sodorta a folyamatos működést, hiszen többször kellett tankolni a sofőröknek, sorban állni, kitérni a kutakra több alkalommal és így tovább.

Tankolási limit nagynyomású kútoszlopokon

A 2022 novemberében életbe lépett tankolási limit nagynyomású kútoszlopon akár gépjárműbe, tartályba, kannába, hordóba tankolásnál 100 literben maximalizálta az egyszeri vásárláskor engedélyezett tankolási mennyiséget.

Ehhez jött még a kapcsolódó szabályozás, hogy a nagyteljesítményű kútoszlopokon kizárólag üzemanyagkártyával lehetett kiegyenlíteni a tranzakció ellenértékét. Itt a kiszolgálás nem a hatósági benzináron hanem piaci áron történt.

Tankolási limit normál nyomású kútoszlopokon

2022 tavaszán a mol tankolási limit normál kútoszlopon 100 liter volt, később 50 literre változott, de volt egy időszak, amikor 20 liter volt a maximum vásárolható üzemanyag. Aki ettől többet szeretett volna vásárolni, kannában is vihetett haza, de nem hatósági benzináron, hanem piaci áron.

A tankolási szabályok kiemelten fontosak a járművel közlekedőknek, a közúti fuvarozóknak, a személyszállításban tevékenykedőknek. A hatósági üzemanyagár bevezetése előrevetítette, hogy a fixált árak piacgazdaságan hiányhoz vezetnek majd, ráadásul mellékszálon ott futott folyamatosan az orosz-ukrán háború és egyéb árfelhajtó hatású és kínálat csökkentő hatású tényezők.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.