Német autópálya díjfizetés

Január 1-től német autópálya díjfizetés
2005. január 1-jétől a német autópályákon közlekedő minden belföldi és külföldi tehergépjármű, amelynek megengedett össztömege vontatmányával együtt eléri vagy meghaladja a 12 tonnát, autópályadíj fizetésére kötelezett. Az erről szóló döntést a Német Áruszállítási Szövetségi Hivatal hozta meg. Valamennyi részletes információ magyar nyelven megtalálható a www.toll-collect.de honlapon.

A német hivatalok a pályadíjak befizetését az első perctől ellenőrizték, nem engedtek ún. türelmi bevezetési időszakot.

Mértéke:
A tengelyszámtól és a károsanyag kibocsátástól függ. A besoroláshoz két tengelykategóriát (max. 3 tengely, ill. min 4 tengely) és három károsanyag kibocsátási kategóriát (A,B,C) határoztak meg. Ennek megfelelően a díjtételek az alábbiak szerint alakulnak EUR / megtett km-ben mérve

Károsanyag kibocsátási kategória Max. 3 tengely Min. 4 tengely
A kategória 0,09 EUR 0,10 EUR
B kategória 0,11 EUR 0,12 EUR
C kategória 0,13 EUR 0,14 EUR

A tengelyek számánál figyelembe kell venni valamennyi meglévő tengelyt, függetlenül azok működtetésétől. Vontatós járműveknél a vontató és a vontatmány tengelyszámának összegét kell figyelembe venni. A károsanyag-kibocsátási kategóriák 2006. szeptember 30-ig a következő értékekre vonatkoznak:

A kategória: az S 4 és S 5 károsanyag osztályok és az EEV 1 osztály (EURO-4, EURO-5, EEV)

B kategória: az S 2 és S 3 károsanyag osztályok (EURO-2, EURO-3)

C kategória: az S1 károsanyag osztályba sorolt, vagy nem osztályozott gépjárművek (EURO-0, EURO-1)

A díjfizetés a megtett autópálya kilométerekre vonatkozik, ezért a megfizetendő összeg úgy számítható ki, hogy díjtáblázatokból lekeresett autópálya-szakasz hosszát meg kell szorozni az adott tehergépjárműre vonatkozó díjtétellel.

Szankciók
Az autópályadíj befizetését elmulasztó fuvarozót kötelezik az elmulasztott díj és 20 000 euróig terjedő szabálysértési bírság megfizetésére.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.