Legújabb trendek az inverz logisztikában

2023. április 28.

A körkörös gazdaság és a robotika az inverz logisztika trend két fő területe, amelyek az e-kereskedelem növekedése és a fogyasztóközpontúság erősödése mellett jelentősen befolyásolják a szektor alakulását. Íme néhány javaslat a visszatérő folyamatok átalakítására a mai sürgős igények kielégítése érdekében. Sokan úgy is keresik az inverz logisztika fogalmát mint a fordított logisztika fogalma.

Az online kiskereskedelem folyamatosan növekszik, a lassuló gazdasági aktivitás ellenére is, és a Morgan Stanley „Global E-commerce Growth Forecast 2022” előrejelzése szerint 3,3 trillió dollárról 5,4 trillió dollárra növekszik világszerte 2026-ra. Az e-kereskedelem növekedésével párhuzamosan az inverz logisztika 954 millió dollárra növekszik 2029-re, 5,3%-os CAGR-rel, a Data Bridge Market Research szerint.

Az inverz logisztika fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, az ügyfélszolgálat és a visszaküldött áruk értékének megőrzése terén elkötelezett szervezetek ellátási lánc stratégiájában. A visszaküldött áruk az inverz logisztika nagy részét teszik ki, a National Retail Federation szerint, és becslések szerint a kiskereskedelmi megrendelések átlagosan 17%-a kerül visszaküldésre, a csúcsidőszakokban akár 30%-os arányt is elérve.

A visszaküldések mellett más fordított logisztikai piaci szegmensek – mint például az újraértékesítés, az újrahasznosítás és az életciklus-végű hulladékkezelés – is hasonló növekedést mutatnak, ahogy a „körkörös gazdaság” koncepciója egyre inkább formát ölt és éretté válik a logisztika és a marketing versenyelőnyeként. Az újraértékesítés egy olyan mechanizmus a körkörös gazdaságban, amely során az áruk felújításra, átalakításra kerülnek és újra eladásra kerülnek, meghosszabbítva a termékek élettartamát.

Inverz logisztika trend – Körkörös gazdaság

A körkörös gazdaság az ellátási láncban úgy értelmezhető, hogy zárt kört hivatkozik létre, ahol a hulladék kiküszöbölése és a hatékonyság maximalizálása érdekében hasznosítják és újrahasznosítják a forrásokat. Jelenlegi alkalmazásában a körkörös gazdaság olyan megközelítésként jelentkezik, amelynek keretében a vállalatok a termékek használatának és újrahasználatának céljából törekszenek fenntarthatóbb és ellenállóbb ellátási láncokat kialakítani.

A környezeti hatások csökkentése érdekében néhány előremutató divatmárka elköteleződött a zárt körű programok mellett a ruházatban, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy használt ruháikat újrahasznosításra küldjék, valamint ruhakölcsönző szolgáltatásokat kínálnak a szénlábnyom csökkentése érdekében.

Az elektronikai cégek is igyekeznek csökkenteni a millió tonnányi elektronikai hulladékot, amely a lerakókban végzi. Az egészségügyi technológia területén egy vezető orvosi eszközgyártó elkötelezte magát egy zárt körű program mellett az elektronikai hulladékok újrahasznosítására, amelynek célja a hulladék csökkentése és az erőforrások megőrzése. Az elektronikai termékeket a felhasználóktól gyűjtik, feldolgozzák, majd állapotuktól függően felújítják vagy újrahasznosítják. Az újrafelhasználható alkatrészeket új termékekbe építik be, a felújított termékeket csökkentett költséggel értékesítik, az újrahasznosított anyagokat pedig új termékek előállításához használják.

A hatékony fordított logisztikai képességek megértése elősegíti a körkörös gazdaság megvalósítását. Az inverz logisztika teljes költségének, folyamatainak és működési modelljének megértése befolyásolhatja az ellátási lánc folyamatainak kialakítását.

A növekvő visszatérő logisztikai tevékenységek esetén harmadik féltől származó logisztikai (3PL) szolgáltatókkal kötött partnerségek alakultak ki a vásárló által visszaküldött termékek és a disztribúciós központok (DC) által végrehajtott háttér-feldolgozás hatékonyabb kezelése érdekében.

Például 2022 negyedik negyedévében egy globális amerikai alapú csomag- és futárszolgálat bejelentette, hogy jelentősen bővíti összevont visszaküldési szolgáltatásait. Az ilyen bővített szolgáltatás lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy visszaküldéseiket címke vagy doboz nélkül adják le, majd ezeket összevontan, feldolgozva és kevesebb mint teherautóval szállítják vissza a kereskedőkhöz.

A kevesebb szállítás eredményeként hatékonyabb és költséghatékonyabb visszaküldési folyamat valósul meg, és hasonló környezeti előnyökkel jár, mivel a visszaküldött termékek száma azonos szállítások mellett csökken, minimalizálva az inverz logisztikával kapcsolatos szén-dioxid-kibocsátást.

A fordított logisztikai fejlesztések kiterjedtek a gig economy-ra is, ahol az ételkiszállító szolgáltatások ebben az évben csomagfelvételi szolgáltatásokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy előre fizetett csomagok felvételét és leadását kérjék a helyi szállítónál.

Ahogy a front-enden befektetéseket hajtanak végre a visszaküldések zökkenőmentesítése érdekében, hasonló erőfeszítéseket tesznek a raktárakban is, ahol a termékek fogadása, feldolgozása és újraértékesítésre való előkészítése zajlik.

Ezt az e-kereskedelem hajtja, vagyis a korábban tulajdonolt termékek újrafelhasználása és újraértékesítése, amelynek várhatóan 178 milliárd dollárról 2022-ben 289 milliárd dollárra fog növekedni 2027-re. Az e-kereskedelem nemcsak további bevételi forrásként szolgál, hanem a vállalatok számára költségkerülő eszközként is működik a határon átnyúló visszaküldések esetén. A határon átnyúló visszaküldések arra utalnak, amikor egy terméket egyik országban vásárolnak meg és egy másikba szállítják.

Ez a folyamat költséges lehet a távolság és a szabályozásoknak való megfelelés miatt. Az újraértékesítés alternatívát kínál azzal, hogy lehetővé teszi a termék helyben történő értékesítését vagy újrahasznosítását, ahelyett, hogy visszaszállítanák az eredeti országba.

Inverz logisztika trend – Robotika

Az inverz logisztika és a visszaküldések kezelése általában erősen kézimunka-igényes folyamat. Mostanában növekszik az automatizálás a robotika alkalmazásával a disztribúciós központokban, mint például az önálló mobil robotok (AMR), az automatikusan vezetett járművek (AGV) és az automatizált tároló- és kiválasztó rendszerek (ASRS).

Egy ilyen példa erre az okostelefonok visszatérő logisztikai útja, amely automatizáltabbá vált. Ebben az esetben, amikor a készülékeket visszaküldik, azokat az ellenőrzési területre irányítják, ahol AMR-eken keresztül válogatják és feldolgozzák.

Az AMR-ek az okostelefonok ellenőrzése alapján irányítják a mobil eszközt a készletbe vagy a következő feldolgozási területre. A visszaküldött áruk szállítása és válogatása jelentős lehetőség, mivel a visszaküldött áruk gyakran rendezetlenül, zsúfolásban és nagy mennyiségben érkeznek.

Bár még messze vagyunk a visszaküldések teljes automatizálásától, az AMR-ekben rejlő innováció és alkalmazásuk növeli a visszaküldések kezelésének hatékonyságát és pontosságát, miközben csökkenti a költségeket és a raktári munkaerő igényét.

Az AGV-k, AMR-ek és ASRS-ek manuális feladatok vagy „érintések” csökkentésén túlmenően, a raktárkezelési és készletkezelési rendszerekhez teljes mértékben integrálva valós idejű adatokat nyújtanak a termékvisszaküldésekről és a készletekről.

Inverz logisztikai trendek kihívásai

Inverz logisztika trendek kihívásai

Inverz logisztika trendek kihívásai

Bármely szervezet számára az inverz logisztikában alkalmazott új taktikák alkalmazása nem olyan egyszerű, mint egy kapcsoló átkapcsolása és a visszaküldött termékek újraértékesítése, a robotika alkalmazása a visszaküldések kezelésére vagy a teljes körű környezetbarát folyamatok kezelése. Valójában a visszatérő logisztika új réteget visz be az egész ellátási lánc komplexitásába.

A visszatérő logisztikában a termékeket összegyűjtik, megvizsgálják és vagy felújítják, vagy visszahelyezik a készletbe. Innen vagy visszaküldik az értékesítési pontra, vagy újraértékesítik a piac vagy platform alapján. A távközlési eszközöknél rengeteg szabályozási és minőségbiztosítási lépés van, amelyek további költségekkel járnak. Vannak olyan termékkategóriák is, amelyek nem nyereségesek vagy vonzóak korábban használt termékként.

Ezért fontos, hogy a visszatérő logisztikai folyamatok átalakítása, a környezetbarát gyakorlatok elkötelezettségének megvalósítása vagy a visszaküldések kezelésére szolgáló robotika bevezetésének megfontolása előtt költségszolgáltatási modellt alkalmazzunk. Az újraértékesítés, a ruházat és az elektronika esetében már közismert, de mostanra a fogyasztói igény a túlméretezett újraértékesítési tételek iránt, például a bútorok és a nagyméretű háztartási gépek esetében is nőtt, részben a járvány miatt.

A túlméretezett visszaküldések visszatérő logisztikája általában túl költségesnek minősült, és a visszanyert érték tekintetében nagyrészt figyelmen kívül hagyta. Most startupok és 3PL ajánlatok merültek fel, hogy áthidalják ezt a részt az inverz logisztikai szolgáltatásokat kínáló márkák részére – túlméretezett tételek esetében – a visszaküldési kérelem benyújtása után a tétel átvételének, ellenőrzésének és szállításának megszervezésében.

Az újraértékesítés fontos szerepet játszhat az ellátási lánc fenntarthatósági gyakorlatának végrehajtásában és a fogyasztók által okozott környezeti hatások csökkentésében, hosszabb ideig használatban tartva a termékeket és csökkentve a visszaküldések által generált hulladék mennyiségét. A visszavásárlási és csereprogramok lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy csökkentsék szénlábnyomukat, megőrizzék az energiát és az erőforrásokat, javítva ezzel a környezetet és saját eredményességüket.

Inverz logisztika átalakítása

A visszatérő logisztika kezelése olyan kereszt-funkcionális folyamatot igényel, amely kiterjed a logisztikán kívüli területekre is, mint például az értékesítés, a pénzügyek és az ügyfélszolgálat. A fenntarthatóbb vállalatoknak ezt a globális ellátási lánc stratégiájuk részeként kell figyelembe venniük.

Három fő lépés révén az inverz logisztikai átalakítási megközelítésnek figyelembe kell vennie a költség-haszon mutatókat; a működési modellek és folyamatváltozásokat; valamint az automatizálás alkalmazását az ügyfélközpontúság hatékony elősegítése érdekében.

Összpontosítson az ismeretekre

Sok vállalat nem kezeli a visszatérő logisztikát vállalati szinten kereszt-funkcionális kezdeményezésként. A vállalatoknak költség-haszon elemzést kell végezniük, bevonva az összes érintett részleget, nem csak a logisztikai műveleteket, és fejlett adatkezelési és analitikai képességeket kell alkalmazniuk az inverz logisztika teljes költségének megértéséhez.

A megfelelő analitikai eszközökkel a vállalatok felgyorsíthatják a döntéshozatalt a legjövedelmezőbb elhelyezési csatorna kiválasztásában minden visszaküldött termék esetében, miközben növelik a fenntarthatóság hatását és csökkentik az összköltséget. A vállalatoknak technológiai megoldásokat kell alkalmazniuk a helyes költségelemzés navigálásához és az inverz logisztikai ciklus és elhelyezési lehetőségek különböző szakaszaiban javuló láthatóság eléréséhez, hogy értéket nyerjenek.

Tekintse át a működési modellt

Tekintse át a működési modellt és az inverz logisztikai folyamatokat a körkörös gazdasági szemléletmóddal. Sok vállalat nem éri el működési céljait az ellátási lánc technológiák bevezetésekor. Továbbá, az inverz logisztikai kezdeményezések akkor is sikertelenek lehetnek, ha a vállalatok nem igazodnak összhangban az átfogó fenntarthatósági célokkal.

A körkörös gazdaság elemeiként, a hatékony visszatérő logisztikai folyamat eléréséhez a megfelelő érintkezési pontokra van szükség a vállalat többi folyamatával, mint például az értékesítés, a pénzügyek, az értékesítési helyek, a termékek előállítása, az ügyfélszolgálat, a marketing, a gyártás és az előremenő logisztika.

A hatékony visszatérő logisztikai folyamat nem kizárólag a logisztikai műveletek csapatának felelőssége, hanem a kereszt-funkcionális csoportok együttes erőfeszítéseire van szükség az ellátási lánc területén kívül is, hogy biztosítsák az együttműködést, az értékesítési ajánlatok optimalizálását az inverz logisztikára vonatkozóan, és támogatást nyújtsanak a fenntarthatósági célok eléréséhez. Már nem elfogadható a sérült, visszaküldött áruk lerakása hulladéklerakóban, mert olcsóbb és könnyebb eldobni.

A vállalatoknak újraértékelniük kell termékeik másodlagos felhasználását, és meg kell vizsgálniuk a lehetőségeket a használat, felújítás, újrahasznosítás vagy újraélesztés során visszanyert erőforrások ellátási láncba történő visszavezetésére.

Azok a vállalatok, amelyek Kiválósági Központot hoznak létre, amely felelős az inverz logisztikai folyamat végrehajtásáért és a fenntarthatósági kezdeményezések előmozdításáért, a legnagyobb sikerrel járnak a valódi körkörös gazdasági szemlélet követésében.

Használjon automatizálást

Egyes logisztikai szolgáltatók, akik az inverz logisztikára specializálódtak, a robotika, az automatizálás és más digitális technológiák, mint például a mesterséges intelligencia használatát tesztelik a termékek kezeléséhez, ellenőrzéséhez és a lehető legjobb csatornára történő elosztásához kapcsolódó logisztikai betekintés nyújtása érdekében.

Ez lehetővé teszi a visszaküldött termék újrafelhasználását, költséghatékonyabbá téve azt, és minimalizálva a bizonyos folyamatokhoz kapcsolódó munkaerő korlátok hatásait. A inverz logisztikai területen a robotika automatizálásába történő befektetéssel a vállalatok hosszú távon profitálnak.

Összegzés

Összefoglalva, az inverz logisztika kulcsfontosságú terület az ellátási láncban, amelyre a vállalatoknak egyre nagyobb figyelmet kell fordítaniuk. A fent bemutatott három lépés – a költségszolgáltatási mutatókra való összpontosítás, a működési modell és a folyamatok áttekintése a körkörös gazdasági szemléletmóddal, valamint az automatizálás használata – segíthetnek abban, hogy a vállalatok sikeresen átalakítsák az inverz logisztikai folyamataikat, és jobban igazodjanak az e-kereskedelem növekedéséhez, a fenntarthatósági célkitűzésekhez és az ügyfélközpontúsághoz.

Megosztás:

További olvasnivaló

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

Kibocsátásmentes kézbesítés Salzburgban: az osztrák posta elektromos járművekkel szállít

A közúti szállítás az egyik legnagyobb kibocsátója a szén-dioxidnak, amely jelentős szerepet játszik a globális felmelegedésben. Az Osztrák posta felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és úttörő lépéseket tett a kibocsátásmentes kézbesítés felé. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan vált Salzburg az első tartománnyá, amely teljesen elektromos kézbesítési hálózattal rendelkezik.

Tovább olvasom
Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

Vasúti fuvarozás Európában: Az Európai selyemút klímavédelmi előnyei

A vasúti fuvarozás napjaink egyik legfontosabb logisztikai trendje, amely jelentős klímahatással bír. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányult a fenntartható közlekedési megoldásokra Európában, mivel az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés csökkentése kulcsfontosságúvá vált. Az Európai Seidenút koncepcióját a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet (wiiw) javasolta 2018-ban, amely egy magas sebességű vasúthálózat létrehozását célozza meg.

Tovább olvasom
Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

Automatizált logisztika: megoldás a logisztikai munkaerőhiányra

A raktározás világa drámai átalakuláson megy keresztül, ahogy a technológia rohamos fejlődése új megoldásokat kínál a logisztikai szektor kihívásaira. A munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, amelyre az AI-alapú robotok kínálhatnak hatékony választ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a logisztikai szektor jelenlegi kihívásait és azokat a megoldásokat, amelyekkel a mesterséges intelligencia és a robotika forradalmasíthatja a raktárkezelést. Megtudhatod, hogyan segíthetnek az AI-alapú rendszerek a munkaerőhiány kezelésében, milyen előnyökkel jár a raktár automatizálása, és milyen hatással lehetnek ezek a technológiák a költséghatékonyságra.

Tovább olvasom
Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

Napelemes szállítójárművek: új korszak a logisztikában

A nemzetközi szállítmányozás világában a technológiai innovációk és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kapnak. A futárszolgálatok utolsó mérföldjén jelentkező kihívások, mint a városi zsúfoltság, a környezetszennyezés és az egyre növekvő üzemanyagköltségek, új megoldásokat kívánnak, mint például a napelemes szállítójárművek. Ebben a kontextusban jelenik meg a napelemes technológia, amely forradalmasíthatja a szállítást.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.