Hasznos linkek

Közúti fuvarozás

 1. Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) – legfontosabb információkat tartalmazza a közúti fuvarozással kapcsolatban.
 2. Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – Az oldal információkat tartalmaz a vámügyintézési folyamatokról és az adminisztrációs követelményekről, amelyekre szükség lehet a közúti szállítmányozáshoz.
 3. Európai Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (ETF) – Az ETF weboldala információkat tartalmaz az európai fuvarozási szabályokról, valamint a vezetési idő és pihenőidő szabályairól.
 4. Közlekedési Hatóság – Az oldal információkat tartalmaz a közúti közlekedési szabályokról, valamint az okmányokról és az engedélyekről, amelyek szükségesek lehetnek a fuvarozáshoz.

Vasúti szállítmányozás

 1. MÁV-START Zrt. – Az oldal információkat tartalmaz a magyarországi vasúti szállítmányozásról, valamint azokról a szolgáltatásokról, amelyeket a MÁV-START nyújt.
 2. Európai Vasúti Ügynökség (ERA) – Az oldal információkat tartalmaz az európai vasúti szállítmányozásról, valamint a szabályokról és a biztonsági előírásokról.
 3. International Union of Railways (UIC) – Az oldal információkat tartalmaz a nemzetközi vasúti szállítmányozásról, valamint az európai vasúti szabványokról és biztonsági előírásokról.

Tengeri szállítmányozás

 1. Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) – Az oldal információkat tartalmaz a tengeri szállítmányozásról, valamint a nemzetközi tengeri biztonsági előírásokról és környezetvédelmi szabályokról.
 2. APM Terminals – Az oldal információkat tartalmaz a tengeri szállítmányozásról és a kikötői szolgáltatásokról, valamint a globális logisztikai megoldásokról.
 3. Container Tracking – Az oldal lehetőséget biztosít a tengeri szállítmányok nyomon követésére, amely hasznos lehet az ügyfeleknek, akik szeretnék nyomon követni a szállítmányukat.
 4. Marine Traffic – Az oldal lehetőséget biztosít a hajók nyomon követésére az egész világon, így az ügyfelek számára megkönnyítheti a tengeri szállítmányozással kapcsolatos információk megszerzését.
 5. Port of Rotterdam – Az oldal információkat tartalmaz a Rotterdam-i kikötőről, amely az egyik legnagyobb kikötő Európában, és fontos szerepet játszik a tengeri szállítmányozásban.

Légi szállítmányozás

 1. Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) – Az oldal információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint a globális légiközlekedési iparág legfontosabb szabályairól és előírásairól.
 2. Budapest Airport – Az oldal információkat tartalmaz a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, valamint a légi szállítmányozással kapcsolatos szolgáltatásokról.
 3. Air Cargo News – Az oldal friss híreket és információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint az iparági trendekről és fejlesztésekről.
 4. Air Cargo World – Az oldal információkat tartalmaz a légi szállítmányozásról, valamint az iparág vezetőinek véleményeit és szakértői cikkeket is közölnek.
 5. International Air Transport Association (IATA) Dangerous Goods Regulations (DGR) – Az oldal információkat tartalmaz a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos IATA szabályokról és előírásokról.

Egyéb hasznos linkek

Kérdése van? Segítünk?

Szibéria Sped
"Ahová út vezet, oda mi szállítunk."
Szeretné megtudni mennyibe kerül?
Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

Járművezetők munkaidő számításának gyakori hibái és megoldások

A járművezetők számára a munkaidő számítás nem csupán egy adminisztratív feladat; az a biztonságos munkavégzés, a jogszabályi előírások betartása és a pénzbírságok elkerülésének alapja. A pontos munkaidő számítás elengedhetetlen a közúti közlekedés biztonságának fenntartásához, valamint a járművezetők jólétének és a fuvarozó vállalatok gazdasági érdekeinek védelméhez.

Tovább olvasom
FIFO elv alkalmazása és jelentősége

FIFO elv alkalmazása és jelentősége

A készletgazdálkodás az üzleti siker egyik kulcsfontosságú eleme, különösen a gyártás és a kiskereskedelem területén. Ebben az összefüggésben a FIFO (First-In, First-Out) elv alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez a módszer segít optimalizálni a készlet forgását, csökkenteni a lejáratok kockázatát és javítani a pénzügyi teljesítményt.

Tovább olvasom
Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

Európai közlekedési korlátozások és kamion tilalom 2024-ben

A teherautóval az országhatáron túlra is szállítást végzőknek minden esetben ismerni kell az európai közlekedési korlátozásokat és kamion tilalmakat. Ezek alapján hatékonyabban tervezhető a szállítás folyamata, akár költségeket és időigényt tekintve.

Tovább olvasom
Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Digitális tachográf hibakódok értelmezése

Ha tachográffal felszerelt járművet vezetünk, ismernünk kell a digitális tachográf működését, piktogramjait, a digitális tachográf hibakódok értelmezésével tisztában kell lennünk! 2023. augusztus 21-től az újonnan forgalomba állításra kerülő, nemzetközi fuvarozásban résztvevő teherautókon csak a második generációs tachográf használható.

Tovább olvasom
Szeretne további hasznos tartalmakat olvasni?
Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket jelenítünk meg.